4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > cum pot aduce o masina din ita...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Cum pot aduce o masina din italia, exista nr provizorii?

salutare

in italia exista nr provizorii sa pot ajunge cu o masina in romania? si, va rog numai cine stie exact sa imi zica ce costuri implica, radierea si asig+provizorii(asta daca se pot face)

multumesc!

 

ps: mentionez ca acum 2ani(2010) NU am putut lua nr provizorii de tranzit
A intrebat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani in categoria Consiliere Achizitie

editat de kenel acum 11 ani

Distribuie pe Facebook

Comentarii:

A comentat baitanviorel (100 puncte) acum 7 ani Am si eu p intrebarea. An cumparat din Italia un autoturism Fiat croma. In cartea masinii scrie ca a fost trasformata din M1 in N1 in 2011. Cine imi poate raspunde daca la RAR o vor omologa tot ca N1, autoutilitara? Multumesc.
A comentat George_80 (100 puncte) acum 5 ani Salut am si eu o intrebate.Daca vin cu propritarul mașini din italia in romania pot face actul de vanzare cuparare la noi si pe urma sa o înscriu. Ma poate ajuta cineva

11 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns radu_mihai (5,740 puncte) acum 11 ani nu stiu exact cum e treaba cu nr provizorii dar ideal ar fi daca te-ai putea intelege cu proprietarul sa-ti lase numerele (si asigurarea) ca sa vii in tara sa o inscrii si dupa ii trimiti numerele ca sa o radieze din Italia. faza e ca numerele si asigurarea provisorie costa destul de mult  + drumul ajungi la o cheltuiala frumusica...

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani din pacate nu vrea macaronarul la care am gasit masina:-t
si se pare ca nu vor de regula treaba asta
ma intereseaza strict despre nr provizorii...dca exista..si cat costa sa le iau.
multumesc!
0 voturi
A raspuns mihai0104 (140 puncte) acum 11 ani poti sa te duci la un notar sa faci o procura(costa in jur de 80e)  asta numai dk proprietarul e de acord,cu numere provizorii te duce mai mult ,mult mai mult

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani cat ma costa nr provizorii?
A comentat AngelinCireasa (100 puncte) acum 7 ani Cum e treaba asta cu procura? Ce implica? Iti face procura sa o aduci in tara sau cum?
+1 vot
A raspuns bmw-e46-136 (6,910 puncte) acum 11 ani Salut!masina o poti radia la ACI si costa maxim 150 euro!apoi iti iei numere provizorii,tot de la ACI(care trebuie sa le astepti in jur de o saptamana....nu stiu pretul dar nu e mult) SI TREBUIE SA ITI FACI ASIGURATE(MINIM 6 LUNI MAI PUTIN NU POTI IN ITALIA).PREA MULTA BATAIE DE CAP.
MAI AI 2 VARIANTE CEVA MAI SIMPLE:
1-RADIEZI MASINA SI O DUCI IN TARA PE PLATFORMA(150 RADIEREA +4-500 TRANSPORTUL
2-FACI PASAJUL PE NUMELE TAU SI ASIGURARE PE 6 LUNI(CAM 800-900 IN TOTAL)SI MERGI LINISTIT CU MASINA 6 LUNI IN TARA.
BAFTA SI DAK AI NELAMURIRI INTREABA!
0 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani va multumesc pt raspunsuri , dar tot nu am gasit pe cineva care sa imi zica exact preturile pt numere provizorii
am inteles ca se pot lua nr provizorii dar care este pretul lor vreau sa il stiu exact
despre radiere, pasaj sau transport pe platforma stiu deja..
ma intereseaza strict despre nr provizorii de la cineva care s-a lovit de situatia asta, pt ca acum 2ani am venit cu o masina si nu se dadeau nr provizorii...acum am auzit ca cica s-ar fi desteptat si ei si au dat drumul la nr provizorii.vreau sa stiu exact ce costuri implica(stiu ca se face radiere pt export oricum)

Comentarii:

A comentat bmw-e46-136 (6,910 puncte) acum 11 ani sa afli un pret exact trebuie sa te duci la ACI sa iti faca un preventiv(pretul placutelor)dar trebuie sa iti faci si asigurare.ACI gasesti peste tot....e un scris mare cu albastru...bafta
0 voturi
A raspuns Ottaviano_m (2,570 puncte) acum 11 ani , eu trebuie sa fac aceeasi treaba in vara asta, cu mentiunea ca am deja masina pe numele meu dar m/am saturat sa platesc aici asigurare degeaba. Ideea este ca ar sa mergi la aci, sa faci radierea, sa obtii numerele provizorii care te costa intre 200 si 300 de euro. Partea proasta este ca in tara mafiotilor (astalalta, nu Romania) totul neste posibil, asa ca vei avea numerele si actele, DAR nu iti va face aproape nimeni o asigurare provizorie pe cateva zile ( ca sa u mai vorbesc macar pe o luna) ca tu sa poti duce masina acasa pe rotile ei. Cea mai tare alternativa ar fi fost comandarea numerelor valabile in toata Europa cu asigurare inclusa la 150-200 de euro din Austria. In cazul in care e complicat te sfatuiesc sa dai un search pe google si ai sa cauti agentii in Italia (la Udine si Padova sunt multe) care se ocupa cu toate demersurile astea, apeland si agentiile respective la alternativa numerelor din Austria. Nu stiu ce sa spun de ce zici tu cum ca nu ai putea lua numere provizorii de tranzit, ar fi pacat, eu nu am auzit inca de treaba asta...
In concluzie, un raspuns scurt si rece la intrebarea ta ar fi da, exista numere provizorii (de hartie, tu platesti actele, table metalice nu cred ca iti va da nimeni), acum 2 ani cand m-am informat eu costul era de vreo 250 de euro fara asigurare care ar fi cea mai mare problema. Si tu poti trece masina pe tine doar daca ai rezidenta italiana.
Inca ceva: da google search cu "radiazione auto per esportazione"
SUCCES !

Comentarii:

A comentat baitanviorel (100 puncte) acum 7 ani Se numeste " demolizione per esportazione con atto di vendita" direct pe numele tau . Costa 120€. Apoi faci o asigurarea de 5 zile( daca cunosti vreun asigurator care sa o faca. De obicei costa in jur de 100€. Daca faci bine calculul, la fel de bine o poti Duce pe platforma, deoarece un drum in Romania, cu autostrada si combustibil, costa cam 300+100 asigurarea pe 5 zile. Tor atat iti ia unul cu platforma. Odata intrat in Romania , la primul birou de Acte Auto iti faci tot in aceeasi zi, numerele provizorii, asigurarea, traduceri.
0 voturi
A raspuns dudubabau (520 puncte) acum 11 ani eu nu stiu dc. vb. altii in necunostinta de cauza. deci radiezi masina dar inainte atentie sa aiba revizia inca valabila,in agenzia prattiche auto sau direct la motorizazione civile din orasul tau,ceri targa A 6 si mergi la asigurare si ceri asig. provisorie pe 5 zile ce te costa intre  250- 350 euro .cu masina radiata ,targa A6 care nu este nici mai mult nici mai putin decat un carton in format A4,si asigurare pe 5 zile mergi in ro. si o inscrii.radiere-intre 60-120 euro, targa A6- 100-200 euro asig. provizorie pe 5 zile-250 300 euro,drum pana in ro.-200-300 euro.deci iti spun sigur ca este solutie,iar daca masina o cumperi acum nu fa voltura ci radiazione x definitiva esportazione dar nu uita fa si un contract de compra -vendita non transcritto in agenzia ce te costa 40-50 de euro,contract ce insa tradus si legalizat in to. atesta cine e proprietarul masinii.sper ca ti-am fost de ajutor si intreaba daca ai nelamuriri. dudubabau@yahoo.it
0 voturi
A raspuns vasile.toadery (140 puncte) acum 9 ani Am  luat recent  in luna MAI o masina  din  ITALIA  , CU COSTURI   MARI , adica   asigurare si  numar  provizoriu  de  carton  = 270 eur  , se da un singur carton cu numar cu  aplicare  pe parbriz fata  , valabil  3  zile , mai departe costurile de transport , taxe autostrada , vignete , ajung la inca  80 eur  . TRAGETI CONCLUZIILE ......
0 voturi
A raspuns rani (140 puncte) acum 9 ani iti ai informat daca poti veni in romania cu placuta de proba italiana? cineva de la forum, cumva stie daca se poate circulà cu masuna cu numere proba italiene?
0 voturi
A raspuns lupsegaby (140 puncte) acum 7 ani Buna seara , ma  intereseaza exact acelasi lucru. Exista numar provizoriu in Italia? Ati rezolvat ? Si daca da , cat a fost costul? Va multumesc !
0 voturi
A raspuns iahim4 (180 puncte) acum 6 ani Buna seara,

Mai stie cineva care este procedura pentru a aduce o masina din Italia? Joi plec sa vad o masina care imi place aproape de Venetia. Insa tocmai mi-am dat seama citind pe forumuri ca majoritatea celor care cumpara masinile din Italia le aduc puse pe platforma.
Ma intereseaza daca nu cumva pot sa ma vad cu proprietarul , care este persoana fizica, sa fac contract de vanzare cumparare, si sa il org sa ma lasa sa ajung in Romania cu masina cu numerele de Italia, cu asigurarea lui, si cand ajung, sa i le trimit prin curier, pentru ca el sa o poata radia?
Masina inca are asigurare, si numere valabile permanente.
Cam am nevoie de o solutie rapida, caci daca este nevoie sa o pun pe rampa, cresc prea mult costurile si nu are rost sa mai merg, renunt la biletul de avion.

Multumesc, seara buna!
0 voturi
A raspuns DanielPar (220 puncte) acum 5 ani Chiar daca nu are neaparat legatura cu intrebarea ta, m-am gandit ca s-ar putea sa va ajute: eu tocmai mi-am luat o masina din Germania si a fost nevoie sa traduc actele pentru a o inmatricula in Romania. Am gasit aceasta firma in Bucuresti care are preturi foarte bune si care mi-a oferit si traducerea foarte repede:
http://www.traduceriacteauto.ro/
Poate va foloseste si voua! Drumuri usoare tuturor!