4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > detalii despre ML, XC90 , Gran...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Detalii despre ML, XC90 , Grand Cherokee ?!?

Am reusit sa ma ridic la un buget de 30.000 euro si sunt interesat de detalii (consum fiabilitate, punce forte puncte slabe) ds aceste versiuni. - diesel ,motoare pana in 3000cmc

la banii astia observ ca ma incadrez la an 2008+

Ma intereseaza in mod deosebit consumul la xc(am auzit ca are motoru prea mic) si stabilitatea la cherokee(am avut un model din 2003 si era foarte instabil pe sosea)

      Multumesc anticipat!
A intrebat bogdriver (710 puncte) acum 12 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

12 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns 54541251 (36,540 puncte) acum 12 ani

editat de asandulescu acum 12 ani

Xc presupun ca motorul de 2.4 diesel nu ?  pai cica o medie ar fi 11.5 cica cel real acum mie mi se pare un pic cam mare...si pe site-ul unde m-am uitat e unul francez si la serios acum nu stiu ce sa zic.Dar mie nu mi se pare prea mic motorul pentru masina asta.Ca fiabilitate nu am auzit nimic despre el decat ca este practic dar si plictisitor.
Viteza maxima la acest model e 196
Si acceleratia pana la 100 e 10.4
Ml-ul e clar ca ar fi alegerea ideala pentru asfalt si daca are pachetul off-road pro care iti mai da diferentiale blocabile si niste scuturi e buna si in off-road.Dar sa te gandesti ca ideal ar fi motorul de 3000 de cm3 nu e foarte gurmand sa sti nu cred ca e cu mult mai gurmand ca cel de la volvo de 2.4 si se merita oricum are putere mai multa si un cuplu mult mai bun si in plus e si foarte frumos. De cherokee nu prea am auzit nimic dar nu cred ca are o stabilitate buna pe sosea pentru ca din cate stiu e produs in special pentru off-road.Alege ML pentru clitatea interiorului si motorul fiabil si potent.

Comentarii:

A comentat lordemil (7,670 puncte) acum 12 ani Xc90 e foarte decenta dar fara motorul de  220cp diesel sa nu iti iei
Mercedes ml dupa 2008 ii fara probleme ia unul ca putini kilmetri si nu vei regreta
Jeep grand cherokee nu ii prea fiabil dar are abilitati offroad destul de bine
+3 voturi
A raspuns bogdriver (710 puncte) acum 12 ani ML e prima optiune si la mine, singura problema fiind bugetul care ma cam scade la an, de asta am luat in calcul si alte variante...

 multumesc pt raspunsuri.

P.S, am avut ocazia , iarna trecuta sa ma plimb cu un xc si sincer nu mi s-a placut plictisitor deloc... asta era benzinar, deci nu iau in calcul demaraj etc, dar m a impresionat placut la interior, calduros si foarte comod...

  daca nu reusesc sa prind un ML  o sa am probleme in a alege.... Cherokee le pe care l am avut, (daca nu iau in calcul faptul ca ii curgea ulei peste tot si se strica cam la 2 saptamani - era reparat dupa accident frontal)  mi a placut ca iesea de peste tot, au fost vreo trei zile de zapezi de nu ieseau nici tractoarele, si eu faceam drumuri cu masina asta - foarte bun off road)

Comentarii:

A comentat 54541251 (36,540 puncte) acum 12 ani Pai bugetul e de 30.000 de E nu ? din ce am vazut poti gasi si mai jos de pretul asta ml.
La x5 te-ai uitat ? gasesti ceva gen 2007-2008 sa sti dar nu prea multe...Sau tuareg unde la banii astia gasesti ceva foarte bun.
Vei merge cu ea in off-road mai mult de o data pe luna ?
+1 vot
A raspuns bogdriver (710 puncte) acum 12 ani ce sa zic....Touaregul (cu toate ca e primul SUV pe care l am condus) nu prea ma incanta... e cam galagios si nu prea imi place interiorul....
 
 x5 am avut, l am dat saptamana trecuta. - foarte multumit de el, compact,sta bine de tot pe sosea, poate putin rigid, dar am ramas placut impresionat. doar ca incerc o schimbare.

  off road care il fac se rezuma la "dezapeziri" la nevoie...
+3 voturi
A raspuns 54541251 (36,540 puncte) acum 12 ani Grand cherokee e o alegere mai ieftina,mai ieftina cu vreo 5000 de E dar ML e mai frumos si in plus nu o sa te dezamageasca pe zapada acum depinde si ce zapada ca daca vrei un ramar :)) nu e bun ml dar se descurca bine.
Eu zic sa alegi ML e frumos si interior,exterior plus motorul care iti da destula performanta si nu te dezamageste si pe zapada se descurca ca nu cred ca vrei tu sa o iei pe drumuri forestiere iarna si asa mai departe.
+1 vot
A raspuns dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani ML este alegerea cea mai buna.
Are cea mai confortabila suspensie, dar nici pe drumuri virajate nu-ti va fi rusine cu el.
Oricum, este net superior lui XC90, Cherokee sau Touareg la orice capitol.
Doar la dinamica il intrece X5, dar recupereaza in alte parti.

Apoi, daca vei lua unul care are si pachetul off-road, vei putea sa te joci si pe terenuri destul de grele, unde X5, XC90 sau Cherokee doar viseaza sa intre.

Comentarii:

A comentat bogdriver (710 puncte) acum 12 ani Acuma.....sincer, cu toate ca in momentul de fata sunt 99% pe ML, nu prea imi vine mie a crede ca in off road sa il faca pe Cherokee... ma refer la aceleasi versiuni...

Cherokee le pe care l am avut eu motor 3,2 diesel, avea o vlaga aparte(e vorba de cuplu presupun) dar chiar simteai motorul ala cum trage,  spre deosebire de X5- care ii era net superior si la an si la tot dar nu dadea senzatia aia....imi e greu sa descriu...poate , daca sunt oameni care au condus de amandoua stiu sa explice mai bine.
A comentat dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani

editat de dadi_t acum 12 ani

Eu nu stiu ce vlaga aparte ai vazut tu la Cherokee, dat fiind faptul ca este echipat cu exact aceeasi motorizare ca Mercedes. Si este vorba de 2987 cmc si nu 3,2.

Jeep Grand Cherokee din acei ani a folosit motoare Mercedes, pt. ca exista fuziunea Daimler-Chrysler.

Acum, noul Jeep foloseste motor diesel de Fiat.

Deci si ML 320 si Cherokee au acelasi motor de 2987 cmc, 224 de cai si 510 Nm/1600 rpm, cuplu maxim.

ML: 0-100 km/h: 8,6 secunde; vit. max.: 216 km/h.
Cherokee: 0-100 km/h: 9 secunde; vit. max.: 210 km/h.

Motorizarea este aceeasi, dar transmisia diferita, mai performanta la Merc, de aici si performante mai bune pt. ML.

Prin urmare, simturile tale au fost gresite, cand aveai impresia ca Cherokee trage mai bine.
Si crede-ma, ML cu pachetul off-road are foarte multe sisteme in acest sens plus diferentiale, care il face mai bun decat Cherokee si in teren accidentat.
A comentat bogdriver (710 puncte) acum 12 ani Frate , crede-ma ca avea motor de 3,2 - eu sunt cel ce plateam 64 de milioane impozit anual si nu am cum sa ma insel. Si nu avea motoru de mercedes. Dupa cum am mai spus , masina era reparata in urma unui accident frontal si din doua in doua saptamani eram cu ea in service, unde mecanicul - cunostinta - imi tot propunea sa ii puna un motor de Mercedes in locul celui de Alfa Romeo(din spusele lui)pe care il avea.

Nu am condus ML, nu stiu cum se comporta, sper sa pot reveni cu o parere obiectiva in maxim 2-3 saptamani :)
A comentat dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani Da, acum am vazut ca tu vb. de modelul din 2003 de Cherokee.

Eu iti spuneam de modelele din care ai putea alege acum, in acei 30 000 euro, deci de un model mai nou de Cherokee care are motor de Merc.
0 voturi
A raspuns gigidondoti (3,910 puncte) acum 12 ani am vazut ca ai luat in calcul 3 modele de masini.adica de astea 3 ai intrebat.unchiul meu are mitsubishi pajero (modelul asta http://img.automobile.de/modellbilder/Mitsubishi-Pajero-27821_verkorkste_autonamen_kw34_2010_8.jpg ) pot sa iti spun ca este o masina f buna si te incadrezi in buget cu ea si la dotari nu ai nimic de obiectat (asta de care iti zic are si ecrane in tetiere venita din fabrica...etc) arata foarte bine,personal imi place mai mult ca x6 de ex. pe care l-am condus si la care ii stiu interiorul.acum depinde si de gusturi :)

Comentarii:

A comentat 54541251 (36,540 puncte) acum 12 ani Acum si depinde de cumparator dar te gandesti ca va da ml pe un pajero totusi...nu zic ca e o masina proasta e chiar fiabila si am auzit ca in off-road se descurca bine dar nu se compara cu ML...
0 voturi
A raspuns alex156 (7,900 puncte) acum 12 ani Teai gandit la un Land Cruiser???
0 voturi
A raspuns bogdriver (710 puncte) acum 12 ani Poate ca gresesc eu, dar intodeauna am asociat Land Cruise erul cu un consum huuuuge....   chiar azi trecea una pe langa mine....V8...  oricata tehnologie exista, nu cred sa reuseasca sa ii scada foamea asteia....
  Si sincer, nici la capitolul desing nu exceleaza....


 Pajero, cu masina asta - versiunea cu doua usi(sau trei cu tot cu portbagaj) - am cochetat acum vreo 3-4 ani,   era mama inebunita de masina asta...  probe teste mecanici etc....  cumva nu a luat acceptul, un motiv clar, nu as sti sa zic acum, imi amintesc , ca avea(si cred ca are in continuare) usile extrem de subtiri.
 Nici la pozitie pe sosea nu excela, da impresia de mastodont, greoaie asa....nus cum sa zic...
    ideea e ca am scoso din optiuni atunci si la nici o cautare anterioara de SUV uri nu am luato in calcul....

   Mersi , oricum , pentru sugestii.
0 voturi
A raspuns lordemil (7,670 puncte) acum 12 ani Ia un volkswagen touareg cu supsensie pneumatica daca trebuie sa mergi offroad

Comentarii:

A comentat bogdriver (710 puncte) acum 12 ani nu stiu cine a dat vot negativ, off road pt mine va fi drumuri de tara si iarna , zapezi.

 Touaregul nu e ok, nu imi place interiorul, e prea sec, si ce am probat eu, erau zgomotoase.
A comentat lordemil (7,670 puncte) acum 12 ani Cred ca unul care a avut experiente proaste cu un touareg si acum toata vina vine pe mine,si eu pun voturile la sulfet,
(>_<)
–1 vot
A raspuns lordemil (7,670 puncte) acum 12 ani Asa bai fratelli pe drept mi-ai dat vot negativ , un vw touareg cu o suspensie care il ridica cu inca 8cm daca nu ma insel este o idiotenie,asa ceva nu ii bun pentru offroad las ca dacia 1310 cu 6roti ii ce  trebuie sa isi ia,sa isi faca service-ul in curte ca tine piciule care dai vot negativ cand tu te uiti la minimax si ti se pare ca iphone ii cea mai mare realizare a mileniului si te uiti dupa pantofi adidas ca la o punga cu aur si asculti pe jaf-ul tau de tel bug  mafia si puya

Comentarii:

A comentat lordemil (7,670 puncte) acum 12 ani Astept minusuri de la cimpanzeu si familia sa las ca ei stiu mai bine ce ii bun la offroad si ce nu ii
hai aratati ca sunteti plini de valoare
a stiu voi sunteti aia din video-ul ala cu BMW X5 merge peste tot si ca recomand touareg cu suspensie pneumatica imediat hai tarabana ca suntem plini de valoare hai sa ii dam vot negativ
0 voturi
A raspuns radu_mihai (5,740 puncte) acum 12 ani Salut, un Range Rover normal sau Sport n-ar fi o idee rea, parerea mea, da clasa la orice nemtoaica... Cu privire la fiabilitate chiar nu stiu nimic... ar putea sa nu-si merite banii dar e altceva...sau ai putea sa faci un efort si sa te gandesti la noul Evoque(nu stiu daca e lansat deja iar pornirea cred ca e de pe la 30000 dar nah daca tot vrei sa cheltui o caruta de bani ce mai conteaza o caruta de bani putin mai mare).

Comentarii:

A comentat 54541251 (36,540 puncte) acum 12 ani radu_mihai Si eu am vrut sa ii recomand Range Rover pacat ca depaseste bugetul cu vreo 3000-4000 de E chiar e foarte bun daca poate face un efort financiat sa isi ia Range Rover e peste ML.Evoque a aparut am vazut eu acum aproximativ o saptamana pe strada acum nu stiu....
A comentat bogdriver (710 puncte) acum 12 ani e jmechera masina aia. A parut ala nou? eu am vazut doar in poze... daca s ar incadra in 35-40k poate m as baga la un leasing, dar nu vreau sa iau un Range doar pt ca e Range si sa nu aiba macar piele, sau mai stiu eu ce... chiar ma pun sa caut acum sa vad ce si cum. ms de idee!
A comentat bogdriver (710 puncte) acum 12 ani mda....un evoque mai de-Doamne-ajuta sare de 45k...  poate va fi urmatoarea..
A comentat 54541251 (36,540 puncte) acum 12 ani Ai dreptate  cu dotarile daca nu ai dotari multumitoare degeaba ai o masina frumoasa ca dotarile pana la urma te fac sa te simti mai bine...
A comentat radu_mihai (5,740 puncte) acum 12 ani totusi Range Rover Sport ramane in carti caci se gaseste pana in 30000 si din 2008 si cu dotari si si si...nah acuma vezi tu...
+3 voturi
A raspuns bogdriver (710 puncte) acum 12 ani M am uitat si pe la rover.... 190cp....

   Am decis : ML.

multumesc tuturor pt raspunsuri si sugestii si promit sa bag niste poze.

  numai bine!