4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Diagnoza auto,BrainBee vs rest...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Diagnoza auto,BrainBee vs restul?

Salutare tuturor!

As avea nevoie de cateva pareri de la posesori de BrainBee si de la cei care folosesc metoda clasica,laptop plus cabluri plus soft dedicat.

Sunt indecis intre care si care sa aleg,avantaje si dezavantaje(pretul ar fi primul,cel mai simplu BB ajunge la 1300 euro,in timp ce restul sunt mai ieftine),dar Fiabilitatea si posibilatea de a acoperi cat mai multe marci/grupuri constructoare?

Deasemeni,prefer sa imi raspunda doar cine este corect informat(eventual posesori de service-uri),ce documente sunt necesare pentru a incepe diagnoza,fara autorizatie de service.Din ce stiu,trebuie o declaratie pe proprie raspundere a celui care lucreaza(in regim propriu,nu in service dedicat etc) ca nu va interveni asupra sistemelor de franare si directie si nici nu va efectua lucrari mecanice).

O alta problema,log-ul in mers si datele de comparare cu idealul sau minimele si maximele,exista un soft sau se poate descarca/plati licenta pentru o baza de date?Eu pana acum am folosit un comparator de date(doar pentru fiat group),adica rezultatul de la logul in mers il faceam in format excel si la o cunostinta cu service fiat(avea aparatura necesara dedicata pentru fiat,din care stiu o derivatie de BrainBee si in acest mod comparam datele).

De unde se pot obtine informatiile necesare pentru un log in mers?

Va multumesc anticipat de raspunsuri.
A intrebat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

Comentarii:

A comentat tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani ar fi perfect daca ai spune si ce model ai decis sa-ti cumperi
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Pai ar fi 2 osciloscop Dlab 2 plus modul aferent(masura senzori,voltaje etc) si diagnoza ST-6000 black pentru erori,parametri si ce mai cuprinde.Pretul nu il stiu exact,va fi posibil 20% mai putin decat se vinde la privati(posibil).
Nu sunt decis,alternativa ar fi un laptop Dell(seria care nu se poate distruge,slab la performante(129 video,512 ram,1,8 procesor),dar care e original conceput pentru Iveco).Singurul avantaj e ca are si touck si e preechipat cu un set de cabluri originale de diagnoza,mai are nevoie de softuri.
Ce nu stiu,fiabilitatea si siguranta intre cele 2(nu vreau sa iasa ceva gen ecu scan tool(am intalnit care inverseaza polartatea la ecu si face praf si pulbere) dar si ceva usor de folosit si care sa nu aiba nevoie de prea multe batai de cap.

2 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani ok. cu osciloscopul in general, n-am mai masurat din clasa a 2-a ;) , insa e f.util uneori pentru multe chitibusuri.
Te sfatuiesc pentru durata de viata si fiabilitate sa alegi brain-ul. Eu, din pacate nu il am (mi-as dori f. mult dar nu pot investi atat de mult cel putin anul asta), insa am avut ocazia sa lucrez de cateva ori cu el si e foarte usor de folosit(eu am laptop cu o groaza de cabluri si softuri...) stie o groaza de protocoale (ex.iso, iso-can, cam tot ce exista si can la fel cam in toate combinatiile+ e-obd) si oricum daca se intampla sa-ti dea cu virgula, te legi prin pc la net cu el si iti faci update la zi, deci ai si raspunsul la intrebarea despre acoperirea tuturor marcilor auto. Modelul, din cate stiu, nu are probleme de comunicare cu scan tool, in sensul ca nu inverseaza polaritatea +/-. S-a intamplat chestia asta doar la modele mai noi, insa eu zic ca totusi sunt erori de setare testerului.

Dell nu am folosit, nu am vazut cum merge, nu stiu.
Daca stie cineva altceva... vreau si eu!

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Merci de raspuns.Dell e un simplu laptop cu facilitatile ca ecranul se poate intoarce si poate deveni touch,a fost de fapt un dell acum pe el scrie Iveco si acopera toate produsele marcii,diagnoza log etc.In afara de faptul ca are aprox 5 kg si puterea unui telefon,e avantajos ca nu se poate distruge(apa,praf,ulei sau greutati care cad peste el).
0 voturi
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani uitasem sa-ti spun ca, daca vrei totusi sa folosesti laptopul pt diagnoza iti recomand autocom (costa mult mai putin decat brainbee si are aprox aceleasi functii insa ele sunt mult mai usor de accesat cu ajutorul laptopului), adica asa ceva http://autodiagnoze.ro/index.php?main_page=product_info&cPath=2&products_id=44