4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > instalatie GPL skoda fabia 2

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+5 voturi

Instalatie GPL skoda fabia 2

Ce spuneti de instalatia pe GPL ? Am inteles ca e mai buna din cauza consumului redus de gaz dar intrebarea me este : Credeti ca afecteaza motorul in timp din cauza gazului ? distruge chestii prin motor etc ... ?

A intrebat bogdan1305 (38,120 puncte) acum 13 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

11 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns vwgolf19tdi (25,160 puncte) acum 13 ani Consum redus nu o sa ai la gpl, ba chiar o sa ai un consum mai mare, avantajul este pretul mai mic. Daca crezi ca amortizezi investitia instalatiei (aproximativ 2100ron), e ok. Eu am diesel si sincer nu mi-as fi pus gpl daca aveam benzina, oricum .....posesorii spun ca e ok nu au probleme din cauza instalatiei.
+8 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 13 ani De folosit o instalatie secventiala (injector de GPL pe fiecare cilindru).
Consumul consacrat pe GPL este cu circa 10% mai mare decat cel de benzina,lucru datorat calitatii slabe a gazului (in occident GPL-ul este cotat la circa 110 octane,deci da un consum mai mic decat benzina).
Una peste alta comparativ cu un diesel scapi de cosmarul alimentarii cu motorina buna iarna,de pornirea greoaie pe ger si multe altele.
In plus pe ansamblu costurile pe km parcurs sunt mai mici decat pentru un diesel.
GPL nu distruge motorul,e doar folclor.Singura recomandare este sa fie folosita periodic si combustia cu benzina,deoarece folosirea  preponderenta de GPL creaza calamina pe capul injectorului .

Comentarii:

A comentat raulman (2,430 puncte) acum 12 ani nu stiu de unde crezi tu ca dieselu porneste greu iarna , se incalzeste mai greu asta este diferenta fata de benzina , doar nu mai suntem in 1990
+2 voturi
A raspuns oxi (2,650 puncte) acum 13 ani eu am gpl pa un opel kadett 1.6 inj monopunct su sunt f multuimit de gpl consumul e cu1l mai mult sau2 dar te scoti la pret fata de benzina si in plus nu e asa cum zic alti ca termina motorul trebuie sa mai mergi si pa benzina
–3 voturi
A raspuns GoGutz (110 puncte) acum 12 ani

editat de GoGutz acum 12 ani

Salut...sa stii,ca gpl'u consuma cu 1-2% mai mult decat bezina....cu timpul daca folosesti numai gaz,motorul se va duce pt ca are arderea mai uscata....xcum la o skoda nu cred ca ar fi probleme...plus ca motorul e cu injectie....si masina mai intai porneste pe benzina si dupa aceea trece pe gaz.....daca ai grija de ea si nu te duci la nea mitica din spatele blocului sa o puna...totul o sa fie ok.....dar uite sa iti zic asa diferenta intre gpl si benzina.....eu am o dacie din 96 cu gpl,iar un amic are o solenza,pe benzina desigur.....eu cu dacia daca bag gaz de 50 de lei ma plimb o sapt in lung si in lat,iar el cu 50 de lei dupa 3 zile trebuie sa alimenteze......dar asta depinde si de stilul de condus....si ar mai fi chestia ca la gpl trage putin mai greu....la motoarele pe injectie nu prea se simte...dar la ce am eu....se simte:)...si cum a zis colegul din primul post,daca crezi ca iti vei scoate investitia pe instalatie,puneti....dar sa nu iti pui SH cu ideea ca iesi mai ieftin,nu se stie ce tzeapa vei lua.....si sincer la ce masina ai...nu se merita sa pui SH...
–12 voturi
A raspuns bja09 (2,510 puncte) acum 12 ani Gpl-ul este bun daca il ai din fabrica daca nu, nu cred ca se merita iti uzeaza foarte mult motorul si iti scade forta masinii , iar daca ai un motor mic degeaba iti pui gpl dupa parerea mea gpl se merita peste 1.8 benzina

Comentarii:

A comentat alexdidi (290 puncte) acum 12 ani multe masini modele mai noi folosesc impiantele gaz de la brc. costa mai mult dar calitatea conteaza. eu am un opel corsa 1.2 injectie monopunct si sunt foarte multumit cum merge masina .150 si ceva de km/h pe benzina si 149 pe gaz imi merge.
+1 vot
A raspuns buggghy (8,600 puncte) acum 12 ani Atat datorita faptului ca GPL este un combustibil care se obtine la un cost relativ scazut, cat si datorita faptului ca este un carburant de viitor (ecologic) pretul final de vanzare la statiile de alimentare este fara accize si alte taxe suplimentare fiind aproximativ la jumatatea pretului benzinei.
Consumul litric de GPL pentru un motor este cu maxim 10% mai mare decat consumul de benzina, fapt datorat densitatii GPL care este mai mica decat cea a benzinei.
Luand in considerare aspectele prezentate anterior, se realizeaza o economie reala de aproximativ 40-45% .
Datorita acestui fapt, amortizarea investitiei pentru montarea instalatiei GPL se face relativ usor (aproximativ 10.000-15.000 km), numai din diferenta de cost benzina-GPL.
+6 voturi
A raspuns buggghy (8,600 puncte) acum 12 ani Contrar a ceea ce se crede, instalatia de alimentare cu GPL este mult mai sigura decât cea pe benzina, deoarece componentele sunt supuse unor severe verificari fiind omologate international.
Butelia instalatiei este ferm fixata de caroserie cu bride metalice, aceasta nu se schimba ca si la aragaz, ci se umple cu dispozitivul de alimentare cu GPL la statiile care dispun de skid-uri GPL. Rezervorul este realizat din material de 3,5 mm grosime, special tratat chimic pentru a evita fisurile in caz de accident, este dotat cu un grup de supape care împiedica umplerea cu mai mult de 80% din capacitate, permitând astfel gazului o expandare in caz de temperaturi înalte. Rezervoarele sunt echipate cu multivalve prevazute cu supape de suprapresiune care deschide la presiuni mai mari de 25 atm. Conducând gazul prin tubulatura de aerisire afara din portbagaj spre exteriorul autoturismului. Presiunea de lucru este de 2 – 8 atm. (iarna-vara).
+2 voturi
A raspuns buggghy (8,600 puncte) acum 12 ani Componentele acestui sistem au fost proiectate si fabricate in scopul echiparii perfecte a autovehiculului, fara ai modifica modul de functionare original.
In România solutia alternativa a alimentarii cu G.P.L. este astazi legala (RNTR 6/2000), usoara si imediata. Dezvoltarea tehnicii a dus la solutii in masura sa depaseasca toate problemele legate de utilizarea gazului pe orice tip de vehicul.
Recentele inovatii au introdus imbunatatiri substantiale utilizand sonda Lambda si pentru G.P.L. Acest dispozitiv utilizat de masinile „verzi” analizeaza gazul de esanpament si furnizeaza informatii la un microprocesor care prin intermediul unui dozator cu motoras liniar (pas cu pas) reuseste sa asigure carburatia corecta in orice moment, cu avantaje notabile pentru gradul de poluare, durata de utilizare a catalizatorului si sondei lambda si economie de combustibil. Tehnologic sistemele AUTO GPL se dezvolta mereu, (injectie multipunct asistata electronic in faza lichida sau gazoasa) datorita avantajelor pe care le ofera acest carburant ecologic si mereu mai ieftin decat benzina.
Sa nu uitam ca datorita normelor privind poluiarea nu se va mai produce benzina pentru masinile cu carburator, in acest caz singura solutie viabila si posibil de realizat este alimentarea cu GPL.
+3 voturi
A raspuns ciupy69 (200 puncte) acum 12 ani dupa cate am auzit si eu pe la lume nu prea e bun cu gpl!se spune ca nu prea poti sa duci motorul in ture cum ar fi pe benzina adica m ai pe scurt il cam papi copt daca ti place sa i dai in gura!!!!asa am auzit nu am incercat si daca masina sa nascut cu benzina  eu zic sa o lasi asa!si la consum cam tot rahatu ala e daca ti faci socoteala.e gpl la juma de pret????da papa m ai mult si daca te rastesti la acceleratie m ai bine stai pe benzina!sfatul meu!

Comentarii:

A comentat tonu_adrian (3,140 puncte) acum 12 ani nu mai vorbiti din auzite..io am calibra cu instalatie gpl (montata in italia ) in 1996..si n-are nici pe naiba nici in ziua de azi, trec lejer de 200 km/h  pe gpl...
–1 vot
A raspuns marinelu_marinelu (120 puncte) acum 12 ani sal,eu am cumparat un bmw care are instalatie gpl montata in italia ,e un e 46 din 99 si merge pe gpl din 2000,eu o am de un an de zile si trage mai bine pe gpl decat pe benzina,consum 9 % gpl si 9% benzina, eu sunt multumit de ea
0 voturi
A raspuns sloop (860 puncte) acum 12 ani Daca faci reviziile la timp, fara sa te zgarcesti si mai mergi din cand in cand pe benzina nu vei avea probleme, civic-ul meu de 1.5/90cp din 94 are gpl de 5 ani si am facut 90000km fara probleme in conditile in care masina are acum 370000. Culmea e ca mie imi consuma constant 7 - 7.5% pe gpl, indiferent ca e vara sau iarna sau merg usor sau tare pe cand pe benzina daca ma dau la ea trec de 10 (e posibil sa fie si sonda de pe esapament dusa si sa nu mearga chiar corect pe benzina), oricum pe gpl nu merge ca pe benzina dar se economisesc multi bani si asta e si ideea. La un consum mediu de 7% benzina, la fiecare 10000km ar fi cam 700L de combustibil necesari, cum diferenta de pret dintre benzina si gaz e de aproximativ 2.5ron/litru rezulta o economie reala de 1500ron in 10000km ... acum tu sti cat umbli, daca umbli mai mult vei amortiza rapid instalatia chiar daca e un model mai scump, desi eu unu sunt adeptul instalatilor cat mai simple fiindca mai putine lucruri pot merge rau (la a mea nimic nu e automat, comut eu intre benzina si gaz ca nu e greu, dau decat de un buton, pentru treaba cu automatizarea mai trebuia sa platesc aproape 500ron in plus si nu mi s-a parut atat de important).