4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > La ce ar trebui sa fiu atent, ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

La ce ar trebui sa fiu atent, Opel Astra F?

Buna, mi s-a ivit ocazia de a cumpara un Opel Astra F Caravan cu motor de 1.4 din anul 1991. Pretul este sub pretul pietei, masina fiind inmatriculata deja, undeva la 600 euro.Destul de cheala, din ce am inteles are doar AC.

Inca nu am vazut masina, proprietarul zicea ca nu are rugina. Acum va intreb pe voi proprietarii de Opel Astra F si nu numai la ce ar trebui sa fiu atent?rugina unde apare mai des?pe la motor, la ce sa ma uit?

Cam ce consum au motoarele astea?O sa consume mai mult decat un 1.6 fiind cumva submotorizat pentru caroseria de Caravan?

Si in cele din urma merita achizitia? Bineinteles ca nu ma astept sa fie perfecta la pretul si la varsta asta, dar tinand cont ca o sa mai investesc in ea si o sa o aduc pe linia de plutire e o masina buna in general?
A intrebat danny125 (730 puncte) acum 11 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

9 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani crede-ma ca daca ai AC este super.
chele sunt fara servo directie;) deci stai in fata!:)
probleme: rugina! cam atat.consuma putin!
si mai este taxa care trebuie sau nu sa o platesti......

Comentarii:

A comentat danny125 (730 puncte) acum 11 ani Nici aceasta nu are servodirectie dar nu ar fi asta o problema, pentru ca pana la urma se poate monta si oricum nici pe masina actuala nu am servo deci sunt obisnuit.
La asta ma gandeam si eu ca nu mai trebuie sa platesc taxa, un Astra F neinmatriculat porneste de la 5-600euro dar nu intr-o stare foarte buna.

Pe  sambata sper sa ajung sa o vad, oricum mai astept raspunsuri pentru zonele in care ar trebui sa ma uit de rugina, inafara de praguri si pasajele de la aripile din spate.
0 voturi
A raspuns bc-16-xox (20,030 puncte) acum 11 ani inafara de pasajele spate si praguri nu au probleme cu rugina  consumul e asemanator cu cel de 1.6 nu e f mare diferenta,motoarele sunt f fiabile dak ii faci schimburile la timp in rest o masina ok,consum,fiabilitate,intretinere
+1 vot
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 11 ani daca nu avea buba nu cred ca o mai luai la 600 euro,vezi sa nu aibe problema la acte sau sa nu fi fost lovita rau,furata etc :) la banii aia eu zic ca merita e la pret de scuter nou daca motoru merge bine si sta cat de cat bine pe roti
+1 vot
A raspuns coostta (39,490 puncte) acum 11 ani recomand tuturor care vor sa aiba o masina de care sa se foloseasca pentru cump, poate un wekeend la munte la costuri de intretinere f mici sa isi ia un opel astra f , foarte ieftine la intretinere, motoarele nu am probleme foarte mari daca au fost intretinute corespunzator..
Problemele lor cele mai mari sunt pragurile si pasajele din spate..uitete atent sa nu aiba rugina...sau cel putin cat mai putina!
Consumul este undeva la 8 oras si 6 afara,asta la un condus decent..
Eu zic ca daca o iei la 600 de euro chiar se merita masina!
+1 vot
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani verifica la motor sa nu se supraincalzeasca! mai sunt ceva probleme cu pompa de apa, dar nu e scump sa schimbi pompa+distributia(~300lei)
0 voturi
A raspuns italianjob07 (40,360 puncte) acum 11 ani principala problema taxa de inmatriculare  , daca este inmatriculata pana in 2007 o platesti , daca este proprietar vezi cul il pacalesti sa ti faca procura sa poti circula asa , apoi rugina pe la aripile din spate , motorul bat tachetii si e posibil sa fiarba apa , mecanica nu este scumpa daca troncane pe la roti , bafta !!! la banii astia trebuie sa mearga bine ca sa zici ca ai facut treaba !!!
0 voturi
A raspuns danny125 (730 puncte) acum 11 ani Va multumesc pentru sfaturi, maine ma duc sa o vad si o sa va spun ce am gasit acolo.

@ italianjob07 - nu imi fac probleme pentru inmatriculare pentru ca inca nu s-a aprobat acea lege asa ca mai dureaza ca de obicei in Romania ,o sa apuc sa o trec pe numele meu pana sa se schimbe ceva.

A da inca ceva, masina nu e pe proprietarul actual, in carte apare vechiul proprietar, eu daca fac un contract de vanzare-cumparare cu actualul proprietar are vreo valoare sau nu are rost? Ma duc direct la fostul proprietar si rezolv cu el?

Comentarii:

A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 11 ani Pentru inmatriculare ai nevoie obligatoriu de fiscalul proprietarului din acte, deci va trebui sa vorbesti cu el inainte de a da banii.
0 voturi
A raspuns Corleone_287 (1,120 puncte) acum 11 ani Trebuie sa faci contract vanzare-cumparare cu persoana trecuta pe carte. In general sunt masini fiabile. Ti-as fi recomandat motorizarea de 1,6 consuma tot la fel dar 1,4 e mai lenes mai ales cu ac pornit. Daca nu te pricepi du-te cu ea la un mecanic sa ti-o verifice sa nu aiba defectiuni majore. Succes
+1 vot
A raspuns danny125 (730 puncte) acum 11 ani Revin cu vesti bune, astazi am fost sa vad masina si am cumparato.Arata bine, nu prea are rugina decat foarte putina la aripile spate, motorul merge bine, nu are probleme.Sunt mici defectiuni care are trebui reparate dar nici una imediat.

Lipseste plafonul din masina, nu merge kilometrajul si celelalte ceasuri din bord, nu merge acel ecran din centrul bordului, trebuie reglat unghiul de fuga(asta trebuie cat de repede), un scaun e rupt la spatar buretele asta doar asa in mare.Oricum la banii astia masina estetic arata foarte bine, sunt multumit de achizitie.

Va multumesc pentru sfaturi.

Imagini atasate

Comentarii:

A comentat coostta (39,490 puncte) acum 11 ani la cati mai multi km!