4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > la ce trebuie sa ma uit?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

La ce trebuie sa ma uit?

Duminica vreau sa merg la Tg Mures la o piata de masini sa iau o duba 8+1. Cam la ce ar trebui sa ma uit ca sa fie duba OK? Ar trebui sa o pun pe un tester? Unde as putea gasi in oras ceva service deschis sau statie itp?

multumesc
A intrebat alex_ungur (840 puncte) acum 12 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns dreamboy (8,210 puncte) acum 12 ani De obicei numarul de kilometri este mare la dube (de obicei) fiind folosite pt. transport persoane, dar nu e o problema. Am vazut mercedes sprinter ce se apropia de 1 milion de km si inca se putea tarai cu el. O verificare tehnica la un mecanic bun, o verificare pe tester si bineinteles pornirea la cald si la rece. Daca nu stii un service bun in care sa ai incredere mai bine iei un prieten/cunostinta care are ceva experienta. Bafta la cumparaturi :)

Comentarii:

A comentat alex_ungur (840 puncte) acum 12 ani ideea e ca duminica service-urile sunt inchise... cu oricine as merge tot nu isi poate da seama de undele probleme ( electrice de ex) pe care un tester la afla
+2 voturi
A raspuns dreamboy (8,210 puncte) acum 12 ani Te-ai asigurat ca duminica sunt inchise serviceurile? De obicei pe langa targurile de masini sunt deschise 1-2 serviceuri tot timpul, dar e riscant sa mergi acolo deoarece se poate face un blat destul de usor. Problemele electrice se pot verifica testand totul : panoul de iluminat, pornirea, bateria, sigurante instalatia de ac, dezaburire etc.
O sa dureze un timp dar cred ca nu vrei sa iti bati joc de banii tai. Restul la service, o urci pe rampa, o pui pe tester sa vezi daca are erori, un test drive in oras si in afara si daca esti multumit bati palma:)
+2 voturi
A raspuns vyrus_20 (24,370 puncte) acum 12 ani nu'i nimic ca te poti duce luni la service pt o verificare mai ampla a furgonetei.stabilesti cu omu o alta intalnire pt a o testa . daca nu are nimic de ascuns o sa fie d'acord  daca e un d'asta de vinde cazane o sa strambe din nas ca nu o sa'i convna testarea facuta de tine. INCEARCA O NEGOCIERE LA TOATE DEFECTELE GASITE !!!
 BAFTA LA CUMPARARE !

Cel mai bun raspuns:

+2 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani 1 la mana, vezi cum merge, daca turbo-ul este in mintiile lui, verifica stand pe loc, accelerand usor pana la o turatie unde cuplul este cel mai mare, uitandute daca scoate fum, si ce culoare are fumul si cat scoate, vezi daca curge ulei, verifica sa nu aiba rugina, motorul cand sta in relanti sa `toarca` frumos, sa nu aiba scaderi si urcari de turatii, uitete la interior, la volan, schimbator, scaune ( iti dai seama cat de mult a fost folosita si daca km sunt da-ti peste cap, la 100.000 nu ai cum sa iei cauciucu de pe volan sau sa deteriorezi musamaua de la schimbator, verifica telescoapele, verifica sa nu se auda zgomot la miscarea volanului, defectarea `netratata` a pompei de servo, poate duce in timp defectarea casetei de directie, uitete la vopsea daca este uniforma peste tot, te uiti din fata pe marginea masinii, daca vezi vreo diferenta dintr-o parte in alta, asa iti dai seama daca a fost lovita sau nu.
Salut

Alte raspunsuri: (1)

+2 voturi
A raspuns Tereu (560 puncte) acum 12 ani La pret ! :))