4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Merita achizitia (oarecum urge...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Merita achizitia (oarecum urgent)?

Salutari tuturor!

Am nevoie de parerea voastra in legatura cu achizitionarea unui Renault megane 1.5 dci , 86 CP, sedan.

Anul fabricatiei este 2008 nu stiu luna.Prima inmatriculare este in aprilie 2009.

Masina are ca extraoptiuni vopsea metalizata, gemuri si oglinzi electrice, are conditinat (nu clima), pachet drumuri grele (scut motor metalic si in plus arcuri si amortizoare mai dure si e mai ridicata decat cea normala), interiorul e textil bej.

Astazi am facut testul CLIP si verificarea mecanica.

pe partea de mecanica: discurile de frana sunt ceva uzate si cam in 20000km trebuiesc schimbate.
In rest motorul nu are scurgeri de nici un fel, serios chiar e curat, nu in sensul de spalat.
Directia nu prezinta nici-o uzura, a fost schimbat o bascula pe stanga , original.
Distributia se verifica schimbata in baza de date a reprezentantei (am vazut si facturile 1400 ron, cu reducere de sarbatori,cele 2 curele, 2 roti si pompa de apa).
Kilometri iar se verifica in reteaua reprezentantei 60300 km.
Au fost vopsite , atentie nu schimbate capota si aripa stanga (a cazut un turture de gheata pe masina si a zgariat vopseaua).Acest lucru l-am aflat din baza de date a reprezentantei, adica nici nu am observat, chiar e identica vopseaua peste tot si e verde metalizat.A fost schimbat si un far ,probabil tot de la caderea aceea de gheata.
Pe tester nici o eroare , nici una , totul in parametri , inclusiv airbagurile (la testerul lor mi-a spus ca nu il poti pacali cu rezistente), instalatia de aer conditionat la fel ok , era 3.8 bari presiune freon.
Pe injectie , abs , servo , nimic totul ok.
Masina nu a fost busita, iar ce s-a schimbat doar in service de reprezentanta.
Cauciucurile de iarma Bridgestone sunt cam 25% uzura.Cele de vara le are originale si anul viitor trebuiesc schimbate.
Masina este fabricatie 2008 nu stiu luna, oricum cred ca pe la inceput, pentru ca el a luat-o chiar inainte sa apara Megane 3 , il aduceau in 3 luni si a luat-o pe acesta deoarece ea si inca una mai erau de stoc nevandute, probabil deja configutare de cineva.Ea normal costa 15800 si a primit o oferta de nerefuzat, reducere de 4000 euro si avand o rabla dacia a luat-o cu 10800 euro si 2 ani garantie extinsa (mi-a arata cardul)
Acum partea proasta :Nu vrea sa lase la ea nici macar un euro, nimic,
din cei 6000 euro ceruti.
Mi-a spus ca a bagat in decembrie in revizie si distributie cam 2000 ron (am vazut facturile), plus kilometri si anul.

Am nevoie de pereri obiective si sincere.

Va multumesc.

Imagini atasate

A intrebat hexis86 (9,020 puncte) acum 11 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani sry dar nu am timp sa citest tot ce ai scrsi asa ca iti raspund, poate pe dinafara de ceea ce vrei tu , dar:  masina buna, consum super mic, dar atentie la injectoare si pompa sa fie ok.
singurul defect care l-am gasit la aceasta masina(nu sunt pretentios!) este ca in 2luni cat am avut-o nu mi-am gasit loc in scaun:(, bine si trec putin de 100kg, dar totusi....e foarte naspa scaunul:( in rest balena de masina cu consum mic si piese nu chiar foarte scumpe cum se tot spune de renault!
pa: masina nu trebuie sa treaca de 4300euro sub nici o forma!
bafta!
0 voturi
A raspuns italianjob07 (40,360 puncte) acum 11 ani salut , in comparatie cu ce se gaseste pe net este cam scumpa , cat despre masina este super , nu vei avea probleme cativa ani de zile , sa ti spun un secret la 6000 si o rabla iti iei logan nou , si macar 3 ani ai garantie , e unic proprietar si de aceea , stie cum a mers cu ea ce a bagat in ea nu cred sa ti lase la pret si sincer e si justificat , iti spun asta din experienta ca si eu am un logan la fel luat de nou si cred ca fara 5000 nu las da , daca as fi in locul tau as lua un logan nou !!!! nu ca nu ar merita masina , el de ce o da are 5 ani !!!!

Comentarii:

A comentat rover_cabrio (23,880 puncte) acum 11 ani loganu tau ...masina asta face parte din alta clasa si un alt pret :) nu compara megane 2 cu loganu ca e diferenta de finisaje intre ele de 10 ori !!!
–1 vot
A raspuns bobo2013 (15,590 puncte) acum 11 ani nu iti lua diesel e bun cand merge consuma putin de tot atat pe oras cat si in afara dar cand incepe injectoare...pompa face span....turbina etc o sa te saturi de diesel din gama renault....un set de injectoare noi de euro 4 cum e la tn e 20 milioane delphi originale la baietii care le aduc din franta ...la reprezentanta e mult mai mult....eu nu iti recomand dar tu hotarasti.... si la 6000 e mult sincer iti zic....
0 voturi
A raspuns sorin7907 (780 puncte) acum 11 ani ca model e destul de bun:fiabilitate,consum,taxe,etc...dar e cam scump si are destui km! mai cauta pe net,sigur gasesti ceva mai ieftin sau cu km mai putini...

Comentarii:

A comentat AG-97-GDF (2,240 puncte) acum 11 ani Este foarte scumpa ! I-ati Logan nou sau orice altceva la 6000 euro , inclusiv Golf 5 inmatriculat 1.9 TDI 2006-2007,  cum au spus si colegii mai sus, o sa ai de tras cu ea , etc