Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

OPEL ASTRA H????

Va salut baietii!!O mica intrebare am si eu....Doresc sa achizitionez un Opel Astra H caravan(modelu dupa 2005)pe motorina mai exact 1,7CDTI 101CP DAR problema este ca multa lume imi spune ca motorul diesel este facut pt motorina EXTRA si nu exista in romania motorina asa buna si deaceea in maxim 50.000km pica injectoare,turbina etc!Va rog sa ma lamuriti care e treaba cu masina asta pt ca imi place fff mult si nu vreau sa dau 5.000e pe o masina care sa se strice dupa cativa km!DE PREFERAT SA RASPUNDA CEI CARE AU ACEST MODEL DE ASTRA H 1,7CDTI 101cp!!

MULTUMESC ANTICIPAT!
A intrebat ap3cik (23,590 puncte) acum 11 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 11 ani nu e adevarat ,poti sa bagi orice motorina din peco ,chestia e sa nu mergi cu ia la consum ,si cand o cumperi sa o bagi pe tester (diagnoza,etc)

Comentarii:

A comentat ap3cik (23,590 puncte) acum 11 ani conduc foarte sportiv deci chestia cu consumu nu se pune!ORICUM o pun pe tester dar cica nu ar fi buna motorina noastra din romania eu personal as vrea sa bag numai de la SUCCES!Am un astra f pe benzina si de vreo 2 ani si ceva bag benzina numai de succes pt ca e ieftina si nu am avut nici cea mai mica problema!!Nu am mai avut masina pe diesel tin sa precizez.Am avut peste 14masini numai benzinare si vreau sa vad si dieselu ce poate deci nu am habar daca ar fi vreo problema la vreun peco cu motorina!
+1 vot
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 11 ani cumparati frate pe motorina daca vrei ,ca foarte multi au pe motorina si chiar nu au treaba ,auzi ca sa zica ca nu  e buna motorina ,ca benzina o fii buna rau :)))) daca ne lom dupa totii nu ne mai lom masina ,lasai sa vorbeasca
+1 vot
A raspuns Livius_27 (17,670 puncte) acum 11 ani Are dreptate colegul...Daca te iei dupa toate parerile nu iti mai cumperi nimic...Ca la una cad injectoare,ca la alta cade calculatorul,ba ca pica turbina , ba ca  e pretentioasa la motorina,ba ca e pretentioasa la lichidul de parbriz...
O masina daca vrei sa fie ca noua dupa 10 ani inseamna sa fii nebun. Orice masina se defecteaza ,depinde de 1 milion de factori pe care nu ii poti controla. Eu am un opel astra g 1.7 dti...
Toata lumea spune ca boala lor sunt calculatoarele si puntea de diode ....Cu calculatoarele am avut probele cu puntea de diode nu...Incarca stas cu toate ca am avut pana in toamna bateria ei originala de 11 ani...Asa ca nu te lua dupa unii si alti ,conteaza masina pe care o cumperi,atat...Si trebuie sa fii prea prost sa iei un cazan ,mai ales daca iti plac masinile si cunosti cate ceva

Comentarii:

A comentat ap3cik (23,590 puncte) acum 11 ani am fost duminica asta in targul auto,am gasit 7 astra h!2 erau peste banii de care dispuneam,1 era neinmatriculata si restu de 4 erau TERMINATEEEE!!!Asa cazaturi nu am vazut in viata mea!Ma atras una neagra geamuri fumurii frumusica foccc DAR cand am dat sa pornesc motoru imi aparea pe bord ca nu recunoaste cheia omu zicea ca e ceva normal a 2 a oara a pornit la sfert frumos.Am pus pe un prieten sa o accelereze putin sa vada daca scoate fum,nu a atins 3.000rpm si scuipa la propriu uleiu,fara fum dar sareau picaturi de ulei ingrozitorrrr asa ceva nu am vazut nici in filme si daca bagai picioru brusc in acceleratie dadea sa se opreasca motoru!iar dupa toate astea omu tinea cu dintii de pret 4300e FIX!nici 1.500e nu as fi dat pe ea iar cireasa de pe TORT...CUTIA DE VITEZE NU INTRA BA IN A 3A BA A 5A ETC.
0 voturi
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 11 ani uitate si pe net la masinii nu numai in targ

Comentarii:

A comentat ap3cik (23,590 puncte) acum 11 ani nu am chef sa stric 100e pe drum sa o iau de la nu stiu cate sute de km si cand ajung acolo sa vad ca masina e cazatura si am facut degeaba drumu!Nu sunt bogat sa arunc cu sute de euro in stanga si dreapta;)

Cel mai bun raspuns:

+5 voturi
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Problema cu ele este ca romanul nu prea stie sa conduca turbodiesel-uri. Ba, schimbam la 1500 de ture ca asa se face.... Tu pune linistit ce motorina vrei, dar din cand in cand, mai dai talpa pana aproape de "finalul" turometrului (4000-4500 rpm) si o sa vezi ca n-ai treaba. Eu am condus T-IDI, de la Volvo cam 6 luni si cand am vazut ca incepe sa scoata fum, am intrebat si eu, ca tot omul, ce are? Pica turbina? Dupa o instruire de la un amic, am necajit putin motorul cu acceleratie violenta si nu a mai avut nimic. Este foarte important (din punctul meu de vedere) sa mai scoti din cand in cand funinginea din esapament si sa pui turbosuflanta la lucru la parametrii aproape de extrem. Dar sa nu-ti faci o obisnuinta din asta! Odata la 3-4 saptamani daca tragi de el putin, o sa fie fericit multi ani! De tine depinde doar gasirea unei masini cu un motor bun. Bafta!

Alte raspunsuri: (2)

+3 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Orice diesel care merge 'la consum' incepe sa faca probleme de la un moment dat.
Motorul e mai pretentios decat un diesel de veche generatie,asta inseamna ca are nevoie de combustibile la timp si de un mod de exploatare PENTRU UN MOTOR DIESEL,marea majoritate a conducatorilor de diesel intelegand ca mersul la consum inseamna tinut motorul sub 2000rpm sau mereu in aceeasi turatie.
La orice masina turbo-diesel,turbina incepe sa faca presiunea necesara la aprox 2000 de ture,sau chiar mai putin daca are turatia de cuplu mai jos.
Asadar,mergi mereu in turatie de cuplu,da-i masinii ce trebuie sa timp,nu te zgarci la un litru in plus per 100km,sau daca o faci aduna banii pentru egr,turbina,injectoare si altele,dar nu spune dupa ca marca/motorul nu e bun.
+1 vot
A raspuns italianjob07 (40,360 puncte) acum 11 ani am avut 2.2 dti pe un omega din 2002 si nu am avut probleme !! am cumparat de multe ori si motorina la bidon de la tiristi si nici o problema !!! pot spune ca mai repede se strica de la stilul de mers !!!