4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Pompa servodirectie trw sau or...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Pompa servodirectie trw sau originala reconditionata?

Trebuie sa inlocuiesc pompa de servodirectie la un Renault symbol si  pe autokarma am gasit la 1200 si 1700 de ron de la trw si am o oferta de la un service o pompa originala reconditionata, garantie un an  cu 1780 ron. Care credeti ca este alegerea mai buna? Multumesc!
A intrebat Crisstinik (160 puncte) acum 10 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Daca iti functioneaza alternant(are momente cand merge si cand nu merge) verifica circuitul electric(mufa de la pompa este si ea problematica).Pompa,daca decizi sa o schimbi singur,cel mai probabil se va desface si garnitura de la borcanul cu ulei de servo,in medie vei avea nevoie de 1 litru.Este bine sa il ai cumparat inainte de a desface.
PS:Atentie la demontat,intre partea electrica(motoras) si paletii pompei ai o bucata de plastic care antreneaza cele 2 axe,nu uita sa o montezi la loc in pozitia corecta.

6 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns fabian_tiberiu (9,820 puncte) acum 10 ani Ai scapa ieftin de tot daca te-ai pune s-o cureti.Am avut si eu un Renault Symbol 1.5 Dci,an 2006 si asa pe nepusa masa ma lasat servo,trageam de volan de parca era RABA :))).Am umblat sa caut si eu una noua,cea mai ieftina era in jur de vreo 1800 lei la reprezentanta Dacia cu piesa veche la schimb.Vazand cati bani costa am plecat acasa si dupa vreo ora de cautari pe net,am iesit afara,am dat  jos pompa si-am curatat-o...toata operatiunea a durat vreo 2 ore,si vreo 20 de lei cat am dat pe-un spray de curatat.Dupa aceasta operatiune,a mers mai bine decat inainte :))).Nu e nimic desebit de greu,doar trebuie mare atentie atunci cand o decapsezi,sa nu-i rupi acele ""nituri""sau cum le spune.

 Sau poti cauta pe careva care se pricepe,daca tu n-ai curajul sa-ti asumi raspunderea sau daca chiar n-ai pricepere...nici eu nu-s priceput dar am avut curaj...Multa BAFTA si sper sa iesi cat mai ieftin.
0 voturi
A raspuns Andreyypad (500 puncte) acum 10 ani salut ,iti recomand sa mergi la un service pentru a beneficia de garantie ,piesa trebuie sa aive garantie 18 luni ,iar montajul 3 luni.Vei beneficia de garantie si daca o vei achizitiona dupa internet ,dar recomandat este sa lucrezi cu un service ,autorizat Renault in primul rand.
Sau o vararianta la ieftina ,DEZMEMBRARI.(garantie 6 luni )

Spor la treaba.


PS .piesa reonditionata ,mai ales pompa servo,poate avea probleme  mai repede..
0 voturi
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani Din cate stiu eu, si originalul montat este tot TRW sau in alternativa Lenco. In orice caz, si eu sunt adeptul ,,do it yourself'' , chiar daca vorbim de o reconditionare. Nu are rost sa arunci banii aiurea, macar incearca, ce se poate intampla mai rau de atat? La urma urmei e o pompa care sta direct pe caseta de directie... trebuie doar curatata, eventual schimbata o garnitura in cazul in care pierde ulei.

Daca tot optezi pentru altceva, ia pompa la cel mai ieftin pret posibil, oricum ar fi tot TRW iti vei lua, deci de ce sa nu iei un trw mai ieftin?

Bafta!!!
0 voturi
A raspuns Crisstinik (160 puncte) acum 10 ani Multumesc pentru raspunsuri. Cred ca o sa caut un service care sa o curete. Ea mi- a facut probleme o singura data acum cateva zile cand a mers volanul mai greu vreo 10 minute dupa care si-a revenit. Nu sunt atat de priceputa incat sa umblu la ea si nici sotul meu care e total pe dinafara :))
0 voturi
A raspuns fabian_tiberiu (9,820 puncte) acum 10 ani Deci mai mult ca sigur e din cauza carbunilor,sa depus mult praf de la ei pe rotor si carbunii nu mai fac masa cum trebuie pe rotor..Decat s-o cumperi mai bine o cureti,e foarte scumpa...acum tu decizi ce faci cu banii tai.
0 voturi
A raspuns antonio.carsa (58,300 puncte) acum 10 ani la trw ai 2 ani garantie deci mai bine una noua