Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+4 voturi

Prima masina

Vreau sa imi iau o masina (prima). Am 18 ani si am la dispozitie 2000-2300 de euro max. (bani facuti de mine nu de la tata....) si din cate am vazut pe net ceva pe gustul meu ar fi: Golf 3, Vento ,Audi 80 b4 sau  pisicuta... Voi ce imi recomandati??....daca aveti alte sfaturi sau ponturi le primesc cu placere ( fara dacie matiz si opel corsa ) :) Multumesc anticipat!
A intrebat paull908 (160 puncte) acum 12 ani in categoria Consiliere Achizitie

editat de paull908 acum 12 ani

Distribuie pe Facebook

15 Raspunsuri

+4 voturi
A raspuns pitanualex (1,770 puncte) acum 12 ani cumpara masina care iti place tie. gaseste din fiecare model cate una care sa merite sa fie cumparata si mergi sa le vezi, fa si un drive test, vezi care iti place tie mai mult si in care te simti cel mai bine. si pe aia sa o iei. aici vrei primi doar raspunsuri subiective in functie de ce preferinte are fiecare. asa ca mai bine vezi disuctia despre ce trebuie sa cauti la o masina second- hand cand o cumperi si mergi de preferat cu un mecanic. important e ca masina sa mearga bine si sa fie intretinuta cat de cat. si mai important e cum te simti tu la volan.

spor la cumparat

Comentarii:

A comentat paull908 (160 puncte) acum 12 ani Mersi de raspuns. Dar totusi astept parerea ta.... consum/putere/tabla ...dintre cele mai sus care ar fi cea mai buna ?
A comentat pitanualex (1,770 puncte) acum 12 ani nu stiu ce sa iti zic si eu as lua  o pisica( a fost si prima mea masina) si sunt putin nostalgic. oricum am tinut-o aprox 6 luni ca am avut posibilitatea sa o schimb cu ceva mai bun. ai grija la tabla pe la aripi, la praguri, usi si dupa aia bucsaraia. fa un test drive cu ea mergi intai normal si lega si fii foarte atent la zgomote( daca se aude ceva suspect) apoi forjeaz-o putin sa vezi si cum se comporta la acceleratie.  nu stiu exact ce sa iti zic mai multe.
+3 voturi
A raspuns dany2good4u (39,820 puncte) acum 12 ani sunt de aceeasi parere cu pitanualex.cred ca cel mai bine e sa mergi macar cu cate una din masini si sa alegi ce iti place tie mai mult.personal eu am o pisica,1,7 diesel,sunt destul de multumit de ea,consum bunicel(cel mai putin am scos undeva la 4.6) ca aspect prefer bmw-ul si dupa audi.daca vrei pisica verifica pragurile,aripile spate si fata,si portbagajul,da roata de rezerva jos si uitate acolo, pe sub ea in spate,astea am observat ca sunt cele mai vrecvente locuri cu rugina la pisica.

Comentarii:

A comentat paull908 (160 puncte) acum 12 ani Mersi de sfat...si mie imi place pisica...numai ca ma gandesc la cosum( o sa merg mai mult prin oras)...si la piesele de schimb(sunt scumpe?) ..... asa in general bagi multi bani in intretinere?
A comentat dany2good4u (39,820 puncte) acum 12 ani depinde de la piesa la piesa si de bugetul fiecaruia...nu pot sa spun ca sunt ieftine dar nici scumpe...iti dau niste exemple de preturi...rulment spate 100 ron..rectificat turbina 600-1000 ron...bucsi 30-60/70 lei...eu suspensia am skimbato toata am pus sport ca a fost mai ieftin undeva la 220 euro toata(pt fata trebuiesc distantieri pt ca janta atinge arcul).bujii 100-150 ron setul.piesele nu cad chiar asa usor,nu pot sa spun ca nu am bagat bani in ea dar o am de  4 ani si am mers pe drumuri cam urate...decizia iti apartine.eu o am diesel si nu imi consuma foarte mult,depinde de tinuta de mers.daca vrei o masina de oras si ieftina fiat panda ar fi bun ;)) si sunt ieftine
A comentat paull908 (160 puncte) acum 12 ani ...:)) fiat panda... :)) Mersi de ajutor....
+4 voturi
A raspuns dacia1310 (6,080 puncte) acum 12 ani cielo   e foarte ieftin de intretinut

Comentarii:

A comentat paull908 (160 puncte) acum 12 ani Mersi de sfat....am auzit si eu ca e foarte ieftin de intretinut si ar fi o varianta....da totusi nu imi place aspectul nici in interior nici in exterior si nu vreau sa iau o masina in care nu ma simt bine...:)
0 voturi
A raspuns vwgolf19tdi (25,160 puncte) acum 12 ani Eu as cumpara una dintre cele enumerate de tine care arata cel mai bine si are cei mai putini km.
+3 voturi
A raspuns mecarm (10,840 puncte) acum 12 ani In primul rand esti incepator,cu asta trebuie sa incepi.Nu-ti lua o masina tractiune spate (gen bmw).Pana capeti oarece experienta parerea mea este sa-ti iei un Golf 3,este fiabila si la condus si la intretinere.

Comentarii:

A comentat paull908 (160 puncte) acum 12 ani Imi place si Golful si E36 de mic ...dar pacat ca pisicuta a ajuns o masina "de cocalari" si automat esti criticat....La Golf care e cea mai eficienta motorizare?
A comentat vwgolf19tdi (25,160 puncte) acum 12 ani Sunt de acord cu tine ....referitor la motorizare golf 3, depinde ce vrei ...ori 19tdi ori 1,6 benzina sau 18 benzina.
A comentat mecarm (10,840 puncte) acum 12 ani Un diesel,consuma putin si ai ocazia sa mergi mai mult.
+3 voturi
A raspuns ghost9391 (1,780 puncte) acum 12 ani http://www.*******.ro/toyota-celica-C17604799.html
toyota celica,dar nu stiu ce consum are k sa-ti sp dak e acceptabila!
http://www.*******.ro/volvo-s40-C18605165.html
volvo s40,foarte buna si confortabila masina dar mi se pare km mic pretu!
bmw are consumul km mare in oras!
ar fi bine dak ai reusi sa iti iei un b4 k are tabla de nu rugineste!
golfu si vento st super bune mai ales la capitolul piese,se gasesc si nu st prea scumpe!BAFTA!
+3 voturi
A raspuns Alecs_speedy (200 puncte) acum 12 ani eu momentan am un E36 318is si sunt multumit de ea pana acum,ca piese iti spun ca sunt mai ieftine decat golf(am avut si golf 4)tabla este mai groasa decat la golf,consumul...mie in bucuresti imi ia cam 8-9 la mers linistit,eu unul daca as fi in locul tau as fi ales doar intre audi 80-90 si e36,golf si vento nu prea imi plac (parerea mea),uite si o masina de la noi de pe forum care este intretinuta.
http://www.bmwforum.ro/showthread.php?t=16339
+3 voturi
A raspuns habiby (2,830 puncte) acum 12 ani salut    si eu ca si  multi altii am inceput cu o masina  autohtona  adica   o dacia 1300   dupa cate am evoluat   tot o dacie dar era 1310  adik un pic mai noua    apoi m-am gandit sa schimb marca si m-am orientat spre un opel vectra  A  mot 1.8 benzina   cei drept era mare diferenta dar spre necazul meu consuma mai mult decat o dacie adic avea un consum de 10 ,11% in oras fata de 7,8% cat avea dacia  dar eram destul de multumit    consumabilele erau relativ ieftine fata de alta masini +ca piese se gaseau destule la dezmembrari si nu trebuia sa mergi destul de des la mecanic ca puteai sa le schimbi si singur   (in cazul meu)  dupa aproape 3 ani m-am gandit ca e cazul sa renunt la tractiunea fata si sa ma orientez spre tractiunea spate si  am decis sa-mi iau un e 36 ca era visul meu  asa ca am luat un 316 din 95 adus din Germania si am fost foarte incantat si sunt si acuma de ea pt ca nu se compara cu opelul chiar daca are acelasi consum dar este pe placul meu  piesele sunt cam tot pe acolo la capitolul preturi iar daca ai norocul sa nu fie alergata si sa stea bine la capitolul tabla si motor atunci totul e ok pt ca oricum ar fi la orice masina cumparata  trebuie schimbate consumabilele asa ca parerea mea este asa cum au spus si ceilalti utilizatori ai forumului  sa-ti ei o masina relativ ieftina ca intretinere sa-ti si placa si sa-ti ofere senzatii unice   asta e parerea mea ( nu trebuie sa o iei in considerare    chiar daca eu am fost multumit de opel sau de bmw)  alegerea iti apartine       stima si ne mai auzim si sper sa nu-ti para rau de alegerea pe care o vei face            numai bine
+3 voturi
A raspuns RacerJunior (200 puncte) acum 12 ani O Calibra 16v. ;)
+3 voturi
A raspuns col (43,630 puncte) acum 12 ani

editat de col acum 12 ani

Ia-ti Audi,arata ft bine.
+1 vot
A raspuns AlexSpeed (20,510 puncte) acum 12 ani eu iti recomand golf 3 are un consum acceptabil si piesele nu sunt foarte scumpe...
–1 vot
A raspuns spanisharestupid (790 puncte) acum 12 ani Si eu sunt in aceeasi situatie ca tine, tot 18 ani, si eu inca ma gandesc ce masina sa.mi cumpar pentru vara, si as avea cam tot aceeasi bani la dispozitie... Si de 9 luni tot caut zi de zi, informatii si masini second-hand pe net, si eu, m.as orienta pe un Audi a4 1.8, benzina sau un 1.9 TDI, din anul 1998-2000, mi se pare o masina "cu de toate", sau daca nu, tot un a4 cu alta motorizare, dar quattro. Cred ca un a4 pentru inceput, si la banii aia, poti avea multe.
Cu toate ca nu te.as sfatuii sa.l cumperi din Romania.
Sau daca nu, un Audi a3, si daca te straduiesti, poti gasi unul pana in 2500 de euro.
(Iti las cateva poze ca sa vezi la ce ma refer)

Iti urez succes, si bafta la gasit ceva pe placul tau!

Imagini atasate

Comentarii:

A comentat florin-cugir (840 puncte) acum 12 ani prietene d unde ai scos audile asta cu 2000 d euro? asta ii tzapa. sau poate nu are motor. :))))))
A comentat spanisharestupid (790 puncte) acum 12 ani "Prietene", am cautat si am gasit, si nu numai acela, am gasit mai multe audi a4 la pretul acela, poate chiar si mai ieftin, daca nu ai idee, te rog frumos, sufla.ti mucii, si nu te mai baga unde nu sti.
A comentat florin-cugir (840 puncte) acum 12 ani mai figurantule vb frumos k nu te-am jignit, si dak ai chef d vb urat ia-o p mama-ta sau p tatato si zile c vrei ptr k asa te-au educat ei.
si daca ai chef d minciuni ia alta cale nu aici.
A comentat florin-cugir (840 puncte) acum 12 ani si d masini nu prea stii u cu ce se manank ptr k u acu itzi cautzi prima ta masina in comparatzie cu min care am schimbat o gramada d ele.   deci...................las-o mai moale cu sfaturile tale. iatzi permisu, masina , fa macar jumate din km care i-am facut eu la volan si dupaia vi sa mai vorbim.  ok?
A comentat spanisharestupid (790 puncte) acum 12 ani Nu, dar pur si simplu, nu imi place ca altii, sa.si dea cu parerea in lucruri pe care le stiu, le.am vazut si care nicidecum, nu are sunt adresati lor (parerile). Si mai aveai putin si faceai cum faceam noi cand eram mici, "tati e pompier si are o masina alba maaaalee" daca ai avut masini si daca ai facut nu stiu cati km, pur si simplu nu imi pasa, si sincer, trebuia sa folosesc un termen mai vulgar, dar nu vreau sa ne intrecem in prostie, asa ca daca ai avut, ai sau ai facut, imi e fix, si nu inseamna ca nu stiu nimic despre masini, daca nu am permis, si daca nu am EU una. Si te rog, nu mai incerca sa mai agati, hai s.o lasam asa :)
Salutare "prietene"
P.S. Dupa limbaj, forma de a scrie, si ce mi.ai zis tu, cred ca esti un tirist.
A comentat spanisharestupid (790 puncte) acum 12 ani A, cat despre masina,      http://www.autoscout24.ro/Details.aspx?id=bjgszqt1twjo
Si cred ca are si motor :-?
A comentat florin-cugir (840 puncte) acum 12 ani dar astea sunt masini neinscrise in romania. si de aici a inceput totul. ptr k el vrea masina d vreo 2mii d euro dar dak cumpara una din c ai gasit u cu ce o mai inscrie. d unde mai scoate alte mii d euro p taxele d inscris?
deci nu are rost sa te turezi degeaba.
si inca un rasp pt tine: am doar cat b

si aici inchei discutzia asta ptr k nu am intrat aici sa ma cert cu lumea.
A comentat spanisharestupid (790 puncte) acum 12 ani Stiam ca vei zice asta (ca nu e inmatriculata) dar sunt si audiuri a4 inmatriculate in Romania, sub 3000, dar ce mama naibii, mori daca te uiti pe ******* sau alt site de genu si te uiti? Sunt masini
A comentat florin-cugir (840 puncte) acum 12 ani tu te-ai risca sa cumperi audi a4 sub 3000 d euro? un priete a luat unul la 2200 inmatriculat dar............  si eu am unu dar l-am cumparat  d un an neinmatriculat la pretz d peste 2000(nu dau detali despre capacitate sau dotari ) dar am schimbat doar filtre si ulei+ inscrisul. nu vinde nimeni un audi bun la bani aia
A comentat spanisharestupid (790 puncte) acum 12 ani Cat ne.am lungit de la un amarat de A4, eu da m.as risca, cu toate ca am precizat in primul raspuns in care am dat si pozele alea. Si m.as risca pentru ca nu stau momentan in Romania, si cum este si logic, nu l.as lua din Romania, asa ca, eu cred ca as putea gasi un A4 bun la pretul care am zis mai sus.
A comentat florin-cugir (840 puncte) acum 12 ani prietene deja m-am saturat ptr k vb d lucruri total diferite. eu zic d masini cu nr d ROMANIA. u imi zici d masini cu nr din alte tari. si nu vom ajunge niciodata la o intelegere.  mai bin fiecare cu c are si cei care nu au sa isi ia c isi doresc ei. bafta la masini si drumuri fara incidente.
A comentat spanisharestupid (790 puncte) acum 12 ani Eu cred ca in fiecare comentariu am scris marca masinii despre care vorbim, sau daca nu am mentionat numele marcii, am mentionat caracteristici despre aceasta tema, si nu imi spune mie "prietene" pentru ca nu am impartit aceeasi farfurie de cartofi cand eram mici. Eu zic sa nu te mai bagi in conversatii fara a spune lucruri utile si apoi sa imi dai "dislike" pentru ca asa fac baietii rai si cu carnet. Intelegi, "prietene"?
Succes cu kilometrajul tau in continuare!
A comentat florin-cugir (840 puncte) acum 12 ani u chiar esti dus rau. eu cred k ale tale sunt chiar inutile ptr k te batzi cu pumnu in piept k u esti in spania si o sa itzi iei masina d acolo. omu asta care a cerut  pareri nu a zis nici k este in spania nici in alta parte. vroia o informatzie despre o masina inscrisa in ro. c nu potzi intelege ptr k romaneste a scris omu. si scz ptr termenu ,,prietene" trebuia sa itzi spun STUPIDULE cum ai numele scris. eu continuu am vorbit despre masini inscrise in ro. si u o iei cu spania aia d m-ai disperat. toate contrazicerile dintre noi pana acuma sunt din cauza k u nu ai inteles c vrea . citeste d 1000 d ori c informatzie vrea omul acesta si dupaia contrazice-ma.
A comentat spanisharestupid (790 puncte) acum 12 ani Ba mai bine taci si gata. Taci!
A comentat florin-cugir (840 puncte) acum 12 ani te supara adevarau si nu potzi recunoaste cand au altzi dreptate. asa spune
A comentat spanisharestupid (790 puncte) acum 12 ani Puteam sa te injur de dinainte de ati cere sa taci, dar am preferat sa vad ce ai raspunde, si ei bine, ai raspuns ce credeam ca vei raspunde, asa ca, completez, TACI! ESTI DOAR O PI2DA CU PARERI.
si gata cu "bataile" tipice pe care le intalnesti si pe youtube.
sunt sute de oameni ca tine, "virgini ce vorbesc despre vagin"
si te rog, lasa.te de agatat oameni cu comentarii, si intoarce.te la vechiul tau job, uitatul la telenovele, ca vad ca intri in sange cu rolul tau de a ma face sa ma simt ca Armando cand ii infige cutitul asa pasional lui Simona, si nu Simona Senzual de o aica poster in baie, "alta".
Si mai bine termin, si te las cu o continua transpiratie sub brat, si sa te fac sa te simti la fel cum te simti dupa o laba, tu castigi, esti cel mai tare, acum, te rog, lasa.ma!
A, si taci, ca dupaia, devi patetic, si nu as vrea ca eu sa vad in mailu meu, ca ai pus aici inca 2 comentarii, ca apoi te fac sa plangi, si nu fizic, ca poate numai asa sti sa faci pe cineva sa planga, poate nici asa...
A comentat florin-cugir (840 puncte) acum 12 ani dispari gunoiule, ti-am mai zis cu vorbe din alea la maicata si la tatato. d oameni k tine ii plina lumea . dar asta este,. se vede educatzia . c potzi cere unuia k tine : sa injure cand nu mai poate. si in legatura cu telenovelele vad k esti foarte informat. si hai sa te lamuresc cu voi cei figurantzi din spania:  http://www.youtube.com/watch?v=1QZq7vtIDP4
A comentat florin-cugir (840 puncte) acum 12 ani dar oricum u mai ai d mancat CARTOFI pana sa ai si u macar unul k prostanu ala, pofta mare
A comentat florin-cugir (840 puncte) acum 12 ani =)))))))))))))))))))))))
A comentat florin-cugir (840 puncte) acum 12 ani chiar nu credeam k exista oameni ata d ...................................k tine.
si diferentza dintre noi este:oameni ca si tine(ma refer la limbaj si caracter) gasesti la tot pasul dar pacat ptr k oameni k mine traiesc inconjuratzi d oameni scapatzi de la psihiatrie k si tine. si sa mai invetzi o treaba ptr k vad k esti un usuratic: un om calculat cu ceva materie cenusie se poate exprima si fara vorbe obscene.  imi dau seama in c imprejurimi ai crescut. deci chiar nu are rost sa mai demonstrezi prostia c o ai in cap,ptr k ii destula demonstratzia ta
A comentat florin-cugir (840 puncte) acum 12 ani pacat k aici nu primesc ignor cei ce vb k tine
A comentat florin-cugir (840 puncte) acum 12 ani aici pun punct final . STUPIDULE-INCULT ( nu te mai intoarce in romania ptr k esti virusat rau d tot si nu cumva sa mai virusezi cu prostie si altzi romani nevinovatzi)
0 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani La masinile de peste 10 ani trebuie sa va ganditi serios si la intretinere ( ca piese inlocuite cu manopera aferenta)

Comentarii:

A comentat spanisharestupid (790 puncte) acum 12 ani Da corect, si de asta ma tem eu cel mai mult, tu ce ai recomanda?
+1 vot
A raspuns florin-cugir (840 puncte) acum 12 ani

editat de florin-cugir acum 12 ani

si eu am avut un golf 3 dar nu mia placut deloc si la prima ocazie l-am dat.   pune mana p o pisicutza si trage d ia si cu dintzi k tot nu se strikm.  uite un anuntz bun :             http://bmw.anunturi-auto.4tuning.ro/anunturi-auto/masini-second/bmw-318-1-8-10261277.htm  
 pretzul 1600 euro si inmatriculata in ro poate o scotzi mai ieftin si itzi raman si bani sa o faci cum itzi place.
ALEGEREA ITZI APARTZINE
+1 vot
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Nu vreau sa spun ca e mai buna decat altele, dar eu am avut pana acum 2 tipuri de pisicutza e 36, unul 320 vanos 150 CP si unul 325 TD si pot sa spun ca nu am avut niciodata probleme cu ele, si am facut km destui cu aman2. Acum am 325 TD. Numai consumabilele am schimbat. In rest nimic. A mint : am schimbat bucsele pe fata la 320 ;)).
Masini raport putere-consum-calitate foarte OK ! Multa lume spune ca, BMW-ul consuma mult. Sincer la 150 CP sa-ti ia 10-12% in Timisoara unde traficul e infernal eu spun ca e foarte ok, iar in afara undeva la 6-8% depinde cum mergeam. Iar 325 TD in jur de 8-9% in Timisoara, iar afara undeva la 4.5-6 % ( raport 100-140km/h ).

Toate cele bune ! Salut !