4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Sfat achizitie Golf 3 1.9 VS M...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Sfat achizitie Golf 3 1.9 VS Mercedes c180 1.8?

Salut, as vrea sa ma sfatuiti ce masina sa achizitionez dintre un VW Golf 3 1.9 TDI si un Mercedes 180c 1.8 benzina. Amandoua masini sunt din 1995 si aproximativ acelasi pret. Problema este ca, golful a avut probleme cu rugina dar pare ca fost facut ok, consuma putin si merge foarte bine nu prezinta probleme mecanice. La mercedes proprietarul spune ca pe partea mecanica este totul ok si nu a fost rulat in romania mai mult de cateva mi de km, toate dotarile electrice functioneaza. 
Ambele masini sunt inmatriculate in RO. Nu stiu ce sa aleg, imi e frica sa iau golful pt ca e posibil sa aiba probleme cu rugina in cateva luni dar nici nu as lua mercedesul pt ca are consumul mare si nu stiu cat sunt de scumpe piesele. 

Pro/contra? Opinii?

A intrebat Mike220v (630 puncte) acum 10 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns zsolti215 (9,550 puncte) acum 10 ani Salut.parerea mea,daca vrei o masina cu consum mic si piese ieftine alege golful.dar atentie la turbina...despre mercedes iti zic sigur ca este o masina foarte rezistenta,un consum maricel si piese cu ceva mai scumpe decat la golf.acum trage tu concluzia.
P.s.eu as alege golful

Comentarii:

A comentat Mike220v (630 puncte) acum 10 ani Si pe mine ma tenteaza golful, problema este ca a avut ceva rugina pe el, eu cred ca cel care o vinde a spoito umpic sa nu se vada si in jumate de an imi pun mainile in cap. Alta chestie ar fi ca o vine si pe la 1700e cand pe net restu sunt toate peste 2000. Nu stiu ce sa cred.
0 voturi
A raspuns petri75 (26,570 puncte) acum 10 ani Parerea mea ar fi Golf-ul este mai usor de intretinut si piesele se gasesc mai usor mai ales piesele de caroserie

Cel mai bun raspuns:

0 voturi
A raspuns BV98ERI (54,990 puncte) acum 10 ani Ce masina ai nevoie?,it-i permiti costurile mai mari ?Unde folosesti mai mult masina,in oras,sau drumuri lungi?Care-ti place mai mult?  In functie de aceste lucruri vezi care ti se potriveste mai mult ,care este masina potrivita ptr tine.Bafta.

Comentarii:

A comentat Mike220v (630 puncte) acum 10 ani Problema e ca am fi doi pe ea, eu o folosesc mult la drum intins, peste 1000 km lunar si am nevoie si de ceva incapator, pe de alta parte cealalta persoana o va folosi mult si in oras. Pe de o parte fac economie la consum cu golful si pierd banii cand vine vorba de scos rugina de pe ea mereu.

Alte raspunsuri: (4)

+3 voturi
A raspuns Clark Kent (10,940 puncte) acum 10 ani La tine e vorba de multi km.
1000 lunar + oras te indoaie mercedesu la bani.
alege golful, consum mai mic , piese mai ieftine, compensezi costurile pentru rugina asa.

Comentarii:

A comentat Mike220v (630 puncte) acum 10 ani Pe de alta parte mi-ar da mana sa pun o instalatie gpl pe mercedes, chiar daca asta ar insemna ca nu cred ca il voi mai putea vinde cand ma satur de el.
0 voturi
A raspuns mihainstef (21,110 puncte) acum 10 ani Daca pui o instalatie pe gpl bunicica, nu cred ca o sa ai proleme la revanzare.
0 voturi
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 10 ani sincer mai bine iati un mercedes dar daca gasesti ceva pe gpl deoarece iti consuma cam multicel mai ales daca te dai la el /sunt tancuri de masini atat mecanica cat si tablarie // Problema 1  la golf este  rugina la praguri mai ales
0 voturi
A raspuns Overdrive (2,210 puncte) acum 10 ani Golful din mai multe motive si anume: Intretinere foarte ieftina, motorul aceala de 1.9 TDI de cat o fi 90 sau 110 cai e unul dintre cele mai bune motoare diesel facute vreodata daca ii dai ce trebuie duce 500 mii fara probleme, problema cu caroseria daca zici ca a rezolvat-o precedentul  nu ar mai trebuii sa iti faci proleme si asa ca idee un pivot la golf 3 e pe undeva pe la 30 de lei la Merc. e 60 de lei. Merc are pe fata 4 brate 2 sus 2 jos golful doar 2.......Bafta!

Comentarii:

A comentat Mike220v (630 puncte) acum 10 ani Momentan detin un Golf 3 1.4 benzina si vreau sa il dau pt ca nu ma impac cu motorizarea dar si din cauza problemelor cu rugina, ai dreptate in legatura cu intretinerea, dar oare chiar merita sa iau iara o masina cu probleme de rugina doar pt ca ar fi mai ieftina intretinerea? As miza pe faptul ca desi Mercedesul are piese mai scumpe, se va strica mai rar ca VW.