4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Sfat Precontract?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Sfat Precontract?

 

Salutari tuturor!

Problema este urmatoarea: m-am inteles cu o persoana asupra pretului unei masini (nu conteaza masina), pretul fiind 5700 euro.

Masina are un plastic de la bara fata rupt, un carlig de jeep care a dat cu spatele in parcare a facut o gaura in el, precum si putin bara indoita jos (plus vopseaua putin sarita), la acestea se adauga doua urme de lovire (urme de pumn, a fost omul nervos) deaupra usii spate unde tabla este infundata, vopseasua nesarita.

Omul are casco, dar ca sa o faca mi-a cerut un avans de 3000 euro, ca sa fie convins ca iau masina si nu o repara degeaba sa zica altcineva de ce a schimbat bara (accident, etc,etc), bineinteles cu precontract, clauze etc.

Eu i-am oferit 500 euro ca un angajament (zic eu destul de serios ca iau masina) pentru ca 3000 mi se pare exagerat si a refuzat.

Ca el vrea sa dea avans pentru leasing la un van, pentru ca nu poate sa stea fara masina (are o firma de amenajari interioare.)Ce ma sfatuiti?

 

Va multumesc. 

A intrebat hexis86 (9,020 puncte) acum 11 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Daca se face un pre-contract pe persoana privata, in care ideile sa fie bine puse cap la cap, adica in ce conditii se dau banii si in ce conditii acei 3000 ti-i va da inapoi daca nu indeplineste anumite criteri, chiar daca cere mult, poti sa ii dai. Dar inca odata, atentie la formularea propozitiilor, sa nu lase loc nici de cea mai mica interpretare!

Comentarii:

A comentat hexis86 (9,020 puncte) acum 11 ani tu ai accepta?
A comentat Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Omul are nevoie urgenta de bani. Ti-am spus, daca asezi ideile bine si nu exista urma de ambiguitate, fa-l fericit! Totusi, nu te lasa dupa el si oferai nu mai mult de 2500.
0 voturi
A raspuns eykron (4,170 puncte) acum 11 ani cel mai bine este sa va duceti la notar! o sa va lamureasca el/ea!
el vrea avans de 3000 ca sa stea linistit pt van!
mare grija cand dai banii!
din puctul meu de vedere 500e erau suficienti, ca oricum nu isi ia vanul pe loc, deci tot va sta fara masina!

Comentarii:

A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 11 ani la notar nu se mai fac acte de acest gen, am fost eu la 3 notari in bucuresti in zona baneasa si acelasi raspuns l-am primit de la toti
0 voturi
A raspuns rover_cabrio (23,880 puncte) acum 11 ani daca apelezi la un notar si e totul ok nu vad de ce sa nu ii dai acei bani ! oricum ..daca face magarii se cheama abuz penal si e penala treaba !!!
–1 vot
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani in anul 2001 am vrut sa-mi cumpar o garsoniera.fiind mai mic am fost deacord sa dau 100 de dolari avans, urmand ca in 2zile sa ii platest suma integrala. ghici ce, nimeni nu a mai raspuns, am mers la usa si mi-a raspuns o femeie care zicea ca este casa ei....
ps: am vizitat casa respesctiva, "proprietarul" a venit si cu sotie  si in acea casa era si copilul lor  de numai 3ani jucandu-se cu multe jucarele si etc....nici prin cap nu mi-a trecut ca poate fi o mare teapa!
totul a decurs perfect pana le-am dat avans.bineinteles ca vroiau o suma de 2000dolari dar nu am fost deacord si am lasat 100dolari. acesta a fost norocul meu! ca era vreo 10.000dolari atunci!
ps: poate tragi si tu niste invataturi din asta!repet, este reala faza si am patit-o chiar eu:(
+1 vot
A raspuns italianjob07 (40,360 puncte) acum 11 ani nu da tati nici un avans , sa dea cu pumnu in continuare , cum adica ?? cum vrea sa vanda masina nu reparata ??? poi ce nu vede ca esti interesat de ea?? lasa ca gasesti alta fara incidente de genul asta . nici sa nu il mai suni , pe ce dai 500 euro , sa te pisi pe firma lui , sa vad eu cine mai are 5700 in ziua de azi sa ii cumpere lui masina!!!! sunt masini o gramada , nu iti dai sema daca da nebunu cu pumnu in ea cum o fi mers cu ea ??? o fi si violato

Nu au fost gasite intrebari asemanatoare