4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Sfaturi achizitie BMW seria 3...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Sfaturi achizitie BMW seria 3 e46 sau e 36?

Salutare tuturor! Sunt nou pe aici, vreau sa imi achzitionez un BMW cat de curand. Dispun de 3500E. Nu sunt multi, insa eu sper sa pot gasi ceva bun cu banii astia. 
Am luat in calcul doua modele: E36  320i 150 hp 6 in linie vanos si E46 318i 143hp valvetronic face-lift. 
as vrea sa stiu raportul consum/putere intre cele doua modele care se merita mai mult   nu as vrea un motor mai mare de 2.0 .
Am auzit ca E46-le ar fi mult mai scump ca E36-le la intretinere, insa multi mi-au zis sa optez pentru E46 pentru ca este model mai nou si mai sigur ca E36,  iar altii imi spuneau  "nu iti lua  e 46 pt  ca ai sanse mari sa se defecteze valvetronicul " acuma nu stiu ce sa cred  sun cu totul in ceata.  Astept sfaturile si parerile voastre! Va multumesc! 
A intrebat MIHAI2.0 (440 puncte) acum 9 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

8 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns silv33r (6,650 puncte) acum 9 ani

editat de silv33r acum 9 ani

De recomandat ar fi un e46 , probabil la acesti bani vei gasi unul mai muncit , ca si consum , consuma mai putin ca e36-le , si este un model destul de reusit !Ca si probleme cu velvetronicul , aici depinde de noroc , si de cum a fost exploatata masina inainte !
Ca si performante ambele sunt asemanatoare !
  O sa auzi acusi comentarii gen ' un bmw nu e bmw fara 6 cilindrii' sau 'la 3500 de euro iti iei o mata de moare lumea' !


Ca un sfat ! nu cumpara o masina , de la samsari , sau daca nu e proprietar !
Pe langa toate astea fa o diagnoza amanuntita la un service autorizat si mai specializat pe marca bmw , si nu doar tester ci si ridicat pe elevator si toate celalalte !
+4 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 9 ani Salut!
Cu toate ca e contrat parerii multor colegi,dar in medie cati bani pe luna vin rezervati pentru masina?Este veche,trecutul e in ceata(cu un polish si 20 de minute cu o carpa pe motor iti pot face orice masina sa arate noua si ingrijita) si nu cred ca ii convine nimanui sa iti cumpere la noroc.Un control abilitat si amanuntit inseamna sa iti expuna defectele la cumparare,nu uzura diverselor piese si nici durata de viata(aia se stabileste in faza de proiectare).
Eu zic sa iti faci un calcul inainte,pur aproximativ,fac x km lunar,platesc y bani pe gaz.Daca se strica z,ce fac?merg cu autobuzul pana la salar sau scad din alte parti pentru a repara masina?
Cel mai probabil multi colegi nu sunt de acord,Bmw e o marca buna,dar modelele depasite prezinta un risc pentru defecte si intretinerea(nu ma refer la legaturi cu sarma si las-o ba ca merge) costa.Personal iti recomand e46 din cauza ca este mai nou si iti va rezista mai mult in timp(per total bineinteles).
Bujii,fise,bobine(sau una din ele),ulei si filtre ar fi ideale pentru inceput.

Comentarii:

A comentat TheSketchulator (19,850 puncte) acum 9 ani +1

_______________________
0 voturi
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 9 ani Clar e 46 , mai noua , mai rezistenta
+2 voturi
A raspuns BrownBear (41,320 puncte) acum 9 ani

editat de BrownBear acum 9 ani

stefan.angelo - cata dreptate ai! Sincer vorbind, ce sanse mai exista sa gasim un E36 SH(...) inmatriculat in Romania bine intretinut, fara sa fi fost chinuit, torturat, cu km. reali, cu carte service, cu revizii facute cand trebuia, sa fi fost bine exploatat, fara "blana" sau "barnaut", cu seriile nesudate, cu motorul original, cu piese de buna calitate(si NOI), fara bec la benzina aprins in 99.7% din cazuri, fara sarma, fara "lasa ca merge si asa". fara "uite manca-ti-as 200 la ora, si mai are talpa", fara sigle M pe 316i, fara geamuri fumurii, fara toba sport la 4 cilindrii, etc etc?? Extrem de greu fratilor! Daca nu are una, are alta! Daca nu are doua probleme, are alte patru si tot asa! Din start, km. reali, cartea cu revizii sunt lucruri "rarisime"...
Atat trebuie sa retineti daca doriti sa va luati un E36: acei 2000 euro pe care ii dati pe masina, reprezinta doar VARFUL AISBERGULUI!!!
Adevaratele cheltuieli apar DUPA achizitionare. Deci ca sa iti iei E36, iti trebuie multa rabdare, BANI si MULTA pasiune pentru acest model. Foarte multi isi iau E36 ca e un model de BMW ieftin. Ca pe urma...intretinerea masinii numai ei stiu cum s-o faca. Sincer si E46 incepe sa fie un model foarte vechi (16 ani de la lansare in 1998) si deja sunt o gramada de E46-uri pe strazi care sunt intr-o stare foarte proasta.
Dar totusi recomand si eu E46 pentru ca este o masina mai noua, mai moderna si cat de cat mai sigura. Ai sanse mai mari sa gasesti unul in stare decenta. FOARTE greu mai gasesti un E36 in stare foarte buna care a avut un proprietar care a stiut ce inseamna cu adevarat masina asta. Daca, din intamplare, cunosti pe cineva sa aiba un astfel de E36, cu toata caldura ti-as recomanda E36-le, mai ales daca a fost bine intretinut la viata lui, MERITA!
Daca nu, ti-as recomanda E46-le, consuma mai putin, e mai sigura si ai sanse mai mari sa gasesti una in stare buna.
Modelele foarte vechi de BMW (E30, E36, E34...) solicita multa rabdare, pasiune, BANI...lucruri ce nu toti au la dispozitie. Daca preferi o masina mai noua, sa nu-ti faca probleme si sa te deplasezi cu ea fara prea multe griji, recomand E46 !
Asta e parerea mea, puteti da munusuri cat vreti...
O zi buna!

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 9 ani Multam ca esti de acord..din pacate multe masini sufera de mentenanta facuta dupa ureche,sunt torturate de 'soferi' si ajung la oameni normali,care le folosesc intre punctele a si b,ei suportand consecintele.
0 voturi
A raspuns MIHAI2.0 (440 puncte) acum 9 ani Multumesc mult pentru sfaturi , cred ca e46 ar fi cel mai potrivit  dar ma nelinisteste intretinerea este mai scumpa ca la e36??

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 9 ani Este BMW(a se intelege marca premium),este mai nou deci da,teoretic intretinerea este mai scumpa decat la o masina mai veche,la ambele piesele fiind peste medie la pret.
A comentat MIHAI2.0 (440 puncte) acum 9 ani Ms,as mai vrea sa aflu ceva in legatura cu e 46 care ar fi punctele sale slabe si la ce consum de combustibil sa ma astept ,din cate am auzit consuma mai putin ca e36 vanos dar nustiu daca este si mai puternica?
A comentat robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 9 ani puncte slabe ar fii : rugina aripile fata,grupul, consumu este de 10-12 bucuresti mers decent , are si putere
0 voturi
A raspuns antonio.carsa (58,300 puncte) acum 9 ani in primul rand cati bani vrei sa dai pe masina? Un e36 320i e 1500 euro iar un E46 318i valvetronic e peste 3500 euro. Deci e diferenta enorma. Daca vrei 6 cilindrii si nu te deranjeaza consumul, ia-ti un 320i E46 150cp modelul NFL. Eu unul iti recomand E46 pentru comfort, consum, performante..... E36 majoritatea sunt coapte. Nu ai sa gasesti unul sa si arata bine si sa si mearga ok. Mai ia in considerare ca o masina de 20 de ani se vinde foarte greu.... Eu unul nu as da mai mult de 1500 pe un e36 numai in cazul in care vorbim de M3. In rest..... 95% sunt coji(in mare parte vorbind de partea estetica)
0 voturi
A raspuns MIHAI2.0 (440 puncte) acum 9 ani Cred ca voi merge pe  e46 avant motor de 2.0 143 cp cred ca sunt suficienti  performante,consum mai rezonabil fata de e36  150cp,dar inca nu stiu cum sta cu fiabilitatea la ce sa ma astept ,probleme??
0 voturi
A raspuns gabytza183 (4,120 puncte) acum 9 ani as vrea sa veniti toti astia care subestimati e 36 le..da sa veniti cu e 46 sa vezi ce poate sa faca coajele de 20 ani degeaba sunt mai noi cu 7/ 8 ani

Comentarii:

A comentat Florinban (160 puncte) acum 4 ani Buna gabytza183 am si eu o problema cu un bmw 320d, am schimbat discul de ambreaj si placa de presiune si nu se mai tureaza masina si fructueaza relantiul te rog poate imi sai vreun sfat sau poate ai cunostinta pe cineva care poate sa imi spuna ce ar putea fi multumesc