4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Smart Fortwo Pareri?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Smart Fortwo Pareri?

Salut! Initial vroiam sa imi cumpar un scuter nou, dar m-am gandit mai bine si as vrea sa imi cumpar un Smart. Am un buget de 1000-1500 euro.  Masina vreau sa o cumpar din Germania, drumul nu este o problema. Am cateva nedumeriri. Sunt bune? Ce consum real au? Am citit pe diverse forumuri ca trebuie schimbat motorul la anumit nr de KM ca pica turbina. Ce probleme se intalnteste la acest model. Astept parerile voastre.
A intrebat marioo art (2,150 puncte) acum 9 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns BV98ERI (54,990 puncte) acum 9 ani Daca ai bani si drumul de germania nu este o problema de ce nu-tii  cumperi o masina?
La bugetul tau gasesti VW , SEAT , OPEL cu motorizare 1,0-1,4 litri
euro 4 care are taxa max 200 euro.
SMART este o masina pretentioasa , se vinde greu.
+2 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 9 ani Salut!
Eu am schimbat 3,toate motor 700cmc turbo.Consumul a fost in medie 6/100km,100% parcurs urban.Poate urca pana la 9 daca mergi sportiv(schimbat peste 4000rpm).
Probleme generale:
1.Apa intra in habitaclu pe la geamurile spate(cele de langa portbagaj).
2.Servisarea costisitoare,manopera si pretul pieselor.
3.In medie,la 100k km,depinde de uzura si de cum este condus(de evitat mersul sportiv la rece),compresia scade foarte mult si trebuie segmentate(doar la una din cele 3 am avut problema asta,97k km,condusa si intretinuta prost).
4.E mai mult un dezavantaj decat un defect,uneori ambreiajul joaca feste si cand iei piciorul de pe acceleratie scutura masina foarte mult).
Tot la dezavantaje,se vinde destul de greu chiar si in orasele mari unde sunt mai cautate.
Avantaje:
1.Consum(3 4 porniri pe zi la rece,100% urban) pot spune ca am fost multumit).
2.MAnevrabilitate:parchezi oriunde,inclusiv perpendicular daca e necesar,multe manevre scurte din trafic le poti face fara griji.
3.In timp,nu exista probleme cu rugina(caroserie aluminiu si plastic).
In concluzie,daca ai nevoie de o masina care sa te duca din punctul a in punctul b,cu un consum adaptat ciclului urban si daca nu te astepti la comoditatea unei E-klasse,Smartul este o alegere de luat in calcul.
Ps:Extraurban nu ajunge mai mult de 130km/h,deci nu te poti astepta la depasiri miraculoase.
0 voturi
A raspuns marioo art (2,150 puncte) acum 9 ani Este de inteles ca nu o poti compara ca si comoditate cu o masina de clasa mai mare, dar pe mine nu ma intereseaza asta, o cumpar ca a2-a masina de oras. De iesit din oras nu o sa ies mai deloc. Eu o vreau pentru oras, in special pentru consum si pentru locurile de parcare. Vroiam sa stiu daca sunt pretentioase la motor. Este clar ca nu ii bine sa o turezi cand este motorul rece, la nici o masina nu este deloc indicat. Deci in mare este foarte buna, pentru oras, consum mic? Ce alte probleme care mai pot aparea ar mai fi?

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 9 ani Personal nu am avut probleme majore,un bec de inlocuit pentru fata e bataie de cap.De fapt orice reparatie e mai complicata.Partea electrica a fost ok,mic consum de ulei la una din masini.Atat am intalnit.