4Tuning.ro > 4Tuning Help > Consiliere Achizitie > Verificare serie sasiu?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Verificare serie sasiu?

Tot mai multa lume vad prin targurile auto ca,cere seria de sasiu a masinii ca sa vada nustiu ce,ziceti-mi si mie sa nu mor prost vorba aia :), ce verifica cu seria asta
A intrebat bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 11 ani in categoria Consiliere Achizitie
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+8 voturi
A raspuns AR92KTA (50,130 puncte) acum 11 ani Numărul de identificare (VIN-Vehicle Identification Number) sau seria de şasiu, este singura serie trecută in actele maşinii la poziţia E de pe talon, valabilă pe toată durata de viaţă a autoturismului, chiar dacă se schimbă proprietarul acesteia. Putem spune că seria de şasiu a unei maşini este echivalentul CNP-ului la o persoană, reprezentând ceea ce îi aparţine numai acelei maşini individualizând-o faţă de celelalte milioane de vehicule. Recent ea a ajuns să fie formată din 17 caractere (litere si cifre) şi reflectă unicitatea maşinii, apartenenţa acesteia şi totodată un mod de identificare a fabricii care a produs-o. Fiecare literă sau cifră are o semnificaţie anume.

Cum se citeşte seria de şasiu?

Primul caracter identifică ţara în care a fost fabricat autovehiculul. De exemplu: USA (1 sau 4), Canada (2), Mexic (3), Japonia (J), Korea (K), Anglia (S), Germania (W), Italia (Z), România (U).
Al 2-lea caracter identifică producătorul. De exemplu: Audi (A), BMW (B), Chevrolet (1), Chrysler (C), Dodge (B), Ford (F), GMCanada (7), General Motors (G), Honda (H), Jaguar (A), Mercedes-Benz (D), Nissan (N), Toyota (T), VW (V), Volvo (V), Dacia (U).
Al 3-lea caracter  identifică tipul vehiculului sau divizia de fabricaţie.
Caracterele de la 4 la 8 reprezintă secţiunea de descriere a autovehiculului. Aceste 5 caractere pot fi folosite de producător pentru a identifica atribute ale autovehiculului, atribute cum ar fi: tipul caroseriei, tipul motorului, modelul, seriile de fabricaţie, etc.
Al 9-lea caracter a fost introdus la modelele fabricate după 1981 (când a fost stabilit formatul de 17 caractere) şi poate fi cel mai bine descris ca mod de identificare a acurateţii seriei de şasiu.
Caracterul al 10-lea reprezintă anul modelului. De exemplu: 1988(J), 1989(K), 1990(L), 1991(M), 1992(N), 1993(P), 1994(R), 1995(S), 1996(T), 1997(V), 1998(W), 1999(X), 2000(Y), 2001(1), 2002(2), 2003(3), 2004(4), 2005(5), etc.
Caracterul al 11-lea reprezintă uzina unde vehiculul a fost asamblat.
Caracterele de la 12 la 17 reprezintă secţiunea de identificare a vehiculului. Ultimele 8 caractere sunt destinate identificării vehiculului. Ultimele 4 caractere trebuie să fie întotdeauna numerice. Reprezintă seria de producţie a autovehiculelor în ordinea în care acestea au ieşit de pe linia de asamblare.

Comentarii:

A comentat bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 11 ani ma indoiesc sa fie pentru treaba asta,nustiu pe cati ar interesa uzina unde a fost asamblat si asa mai departe :)
A comentat vyrus_20 (24,370 puncte) acum 11 ani bv ai un + pt istoria vin'ului

Alte raspunsuri: (10)

+2 voturi
A raspuns vyrus_20 (24,370 puncte) acum 11 ani seria se cere pentru a verifica daca autoturismele care intra in parcul auto respectiv sunt date in urmarire .daca intri pe pagina de la politie ai acolo o sectiune unde si tu poti verifica seria sa vezi daca masina respectiva este declarata la furaciuni.
0 voturi
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani stiu ca nu are legatura cu intrebarea ta dar pe viitor daca nu cunosti despre actele unei masini, nu mergi singur sa cumperi!
pe langa ce au zis colegii mai sus, vinul se mai cere pt a se verifica cartea de service(asta in cazul in care samsarul iti arata o carte service de reprezentanta)

ps: cel mai important lucru este pt a se vedea daca masina este data in urmarire de orice fel: furaciune, sechestrata, etc
0 voturi
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Se verifica pt a nu fi furata in majoritatea cazurilor, sau se verifica la reprezentanta daca a avut probleme sau mai stiu eu ce.

*Atentie : majoritatea care verifica VIN-ul , il verifica la un oarecare politist, dar daca vreti sa fiti sigur, ducetiva la furturi auto si intrebati acolo, pentru ca poate fi trecuta doar in SIS ca furata, sub sechestru, etc si nu puteti afla de la orice polititst.

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani hai nu ma inebuni.....ca mergi la orice tablagiu(sectie) sau ca mergi la furturi tot aia iti va arata!!!!

ps: vorbim de politisti, nu de fostii paznici de parcuri!metaforic vorbind!
A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Crezi ce vrei.Tata e in poltie din "90 si de aproape 10 ani la investigatii criminale si stie treburile astea foarte bine, daca nu stiam sigur,nu dadeam un raspuns aici.
A comentat Eduard.Bica (100 puncte) acum 10 ani tacto e un prost
0 voturi
A raspuns barros (140 puncte) acum 11 ani daca  e data in urmarire ,furata...
0 voturi
A raspuns Livius_27 (17,670 puncte) acum 11 ani Se poate verifica si la reprezentanta data ultimelor revizii  si asa iti dai seama si de nr de km!
0 voturi
A raspuns matzawv (2,500 puncte) acum 11 ani Treaba cu verificatul VIN-ULI se poate face la orice politist din strada dornic sa te ajute introduce VIN-ul pe statia portabila MOTOROLA si o verifica daca este furata da cu riscurile de rigoare: asta daca e p langa tine ca daca tu esti in vitan si iei seria de sasiu so verifici la timisoara nu se baga nimeni decat la biroul inmatriculari deci ca sa verifici la agentul din strada trebuie sa fie cat mai aproape de masina deoarece masina daca e furata nenea politistu trebuie sa o imobilizeze.de aceia se feresc de asemenea verificari.
0 voturi
A raspuns florin2123 (140 puncte) acum 6 ani Eu am verificat pe https://inspectorauto.ro si am aflat ca masina avea 109 000 km dati inapoi........................mama lor de samsari.....
0 voturi
A raspuns radon3 (140 puncte) acum 4 ani Eu de aici mi-am luat informatiile despre VIN:

https://verificare-vin.ro/

Au si o lista de preturi, deci se poate vedea care este cel mai ieftin.
0 voturi
A raspuns verificareistoricauto.ro (140 puncte) acum 4 ani Verificați istoricul oricărei mașini aici ⤵️
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hywdx.inspectorauto

Reducere 20 % La Primul Raport Cumparat
 http://verificareistoricauto.ro

Imagini atasate

+1 vot
A raspuns AlexTunningBmwBucuresti acum 2 saptamani Salut, eu recomand o Verificare Serie Sasiu la  masina second hand inainte de cumparare. https://verificareseriesasiu.ro Suntem un serivce de Bmw -uri din Bucuresti, si tot mai multi clienti vin cu tot felul de probleme. Nici nu va dati seama, cat de multe masini au kilometrajul modificat. Si no sa credeti cat de multa lume(samsari majoritari) vin sa ne ceara modificari de bord. Desigur nu acceptam asa ceva pentru ca suntem contra prostiei si nesimtirii. Doar ca si fapt divers merita banii aia investi intr-un raport de verificare vin. Pentru rapiditate, pret si calitate baietii de la https://verificareseriesasiu.ro au trofeul de aur.