4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Aditiv de iarna, numai pentru ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Aditiv de iarna, numai pentru motoarele pe BENZINA!

Salutare,

Aceasta intrebare si topic se refera numai la posesori si cunoscatori a motoarelor pe benzina si numai benzina.

Avand in vedere ca iarna si cu vremea rece a sosit, vreau sa va cer parerile despre "aditivi" care se pun in rezervor la masinile pe benzina pentru a "curata" motorul sau a nu lasa benzina sa inghete.


Deci, ce si de unde puneti voi in benzina ptr a nu ingheta si de la ce temperatura negativa se utilizeasa aceste produse.


Have a good time

A intrebat un-Q (6,700 puncte) acum 12 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

+7 voturi
A raspuns julaikos (47,330 puncte) acum 12 ani Benzina nu ingheata! Ce poate sa inghete e doar apa din rezervor,si pentru asta cam orice aditiv de curatat injectoarele are rolul de a scoate chipurile si apa din rezervor,desi mai bine cureti rezervorul si instalatia de alimentare si schimbi filtrul de benzina si ar trebui sa nu ai probleme cu apa si mizeria :)
+2 voturi
A raspuns CJ 91 NBY (3,650 puncte) acum 12 ani Eu zic doar sa bagi benzina buna  si nu ai probleme de genu....daca cumva ai apa in benzina dispare si ea daca nu este exagerat de multa....pentru ca pompa de benzina trage benzina de pe fundul rezervorului....si apa sta pe fundul rezervorului cand masina sta o vreme...bineinteles dupa ce pornesti la drum se amesteca.
+2 voturi
A raspuns un-Q (6,700 puncte) acum 12 ani Buna,
Merci. Tocmai asta ar fi problema, Masina sta mai bine de 5 luni nemiscata, ajung la ea in 3 saptamani, de aceea  m-am gandit ca poate un aditiv bun ar face bine ptr a curata:  benzina "satuta" si apa, conducte etc.
La diesel nu as pune si stiu ca nu se pune dar la benzina nu stiu cum sta treaba ptr ca ii prima masina pe benzina care o am ptr mine.
Motoru il un de 1.8 monopunct injectie. de pe un golf 2 GT din 87

Have a good time
+3 voturi
A raspuns julaikos (47,330 puncte) acum 12 ani Atunci nu baga nimic,mai bine i-ai schimba uleiul si filtrul de benzina si gata :)
+1 vot
A raspuns un-Q (6,700 puncte) acum 12 ani Buna,
pai filtrele+ ulei au fost schimbate prin vara, inainte sa o "abandonez" .
Masia cand am lasato era ook, "problema" ar fi numa ca a stat aproape 5 luni fara sa miste cu benzia in rezervor + ca a fost si schimbarea de clima de la cald la foarte rece..
Am vazut ceva produs ptr benzina de la Bradhal. Este bun, daca il pun la un plin, oricum am intentia sa ii fac un plin deci poate ar fi bine sa ii pun ceva, nu?

Have a good time
0 voturi
A raspuns franz34sm (900 puncte) acum 12 ani deobicei aia pun aditiv  care is constienti ca au apa in rezervor, ca sa nu inghete apa. ca benzina nu ingheata. eu am pus de vreo 3 ori in rezervor solutie de curatat injectoare. atit.
0 voturi
A raspuns Ferdinand74 (2,970 puncte) acum 10 ani Părerea mea este sa stai liniștit cu aditivii pentru benzina si alte prostii. Eu cu asa ceva mi-am terminat injectoarele la bmw si a trebuit sa le schimb. CREDEMA   Folosește benzina buna si atit. Bafta multă