4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > am auzit ca nu e bine ca iarna...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Am auzit ca nu e bine ca iarna sa trag frana de mana, este adevarat?

A intrebat lawrentziu18 (9,790 puncte) acum 12 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

8 Raspunsuri

+11 voturi
A raspuns mc rada (17,220 puncte) acum 12 ani pai, e adevarat.. cablurile de la frana de mana pot ingheta, mie nu mi s-a intamplat niciodata, dar, depinde cat de frig este afara. Dar inca e vara.. de ce intrebi asta?  mai bine te-ai interesa de anvelopele de iarna, ce profil, ce marca, cum poti redresa masina daca derapezi, ce faci daca iti sare un iepure in fata pe zebra si tu ai 160 km la ora pe polei, etc...
E vara... mai bine te-ar interesa ce temperatura trebuie sa aiba berea cand ajungi acasa si iti parchezi masina ;)

Comentarii:

A comentat mortyx (10,580 puncte) acum 12 ani :))asta da:))
A comentat ionut_ktm99 (3,200 puncte) acum 12 ani imi place denuma :X:X:X cum ai pus problema , datoriita oamenilor ca tine dupa o zi grea reusim sa zambim , i like you man :)
+2 voturi
A raspuns lawrentziu18 (9,790 puncte) acum 12 ani :))), am auzit niste prieteni afara ca vb despre chestia asta cu frana de mana si eram curios, anvelopele de iarna le-am cumparat, 2 sunt noi noute si 2 sunt uzate (le pun pe spate), iar despre bere nu stiuc e sa zic, de cand am luat carnetul nu am mai baut deloc :( .

Comentarii:

A comentat mortyx (10,580 puncte) acum 12 ani cum sa nu mai bei...:|:)))
A comentat cca_golf (470 puncte) acum 12 ani Pune anvelope la fel si pe spate.... ( Asa a pupat un prieten parapetul pe autostrada, a avut noi pe fata si pe spate de 1 an )
A comentat cypryanutzu_cyf (1,550 puncte) acum 12 ani salut!nu fa si tu prostia de a pune cauciucuri uzate pe spate asa am facut eu si la prima ploaie intr-o curba mi-a fugit spatele.dupa un timp am vazut un sfat pe sitte la michelin,care in mod expres sfatuiau sa nu facem asa cva.eu iti zic,ca am patit-o,
A comentat cypryanutzu_cyf (1,550 puncte) acum 12 ani spatele fuge cel mai repede,este si mai usor si aklo e nevoie de aderenta cat mai buna,daca ai 2 vechi si 2 noi,pune vechi pe fata.si inca un sfat daca ii pot spune asa nu va incredeti in cauciucuri de vara fie ele si noi,nu is bune iarna,eu am facut pana acum 2 greseli si incerc sa nu mai comit si o a treia :))))))))))))))
A comentat cosmin300 (2,720 puncte) acum 12 ani tu zici sa puna cauciucurile uzate pe partea rotilor motoare ??
asta nu duce decat la un adevarat chin, la plecarea de pe loc in conditii de ninsoare si polei.
A comentat cypryanutzu_cyf (1,550 puncte) acum 12 ani asa e dar mai greu e sa iti repari masina daca te fura
A comentat lawrentziu18 (9,790 puncte) acum 12 ani aveti dreptate, o sa strang banii si o sa pun noi si pe spate, multumesc pt sfaturi, o sa tin cont de ele.
+1 vot
A raspuns lawrentziu18 (9,790 puncte) acum 12 ani si despre chestia cu redresatul masinii nu stiu mai nimic, daca stii ceva te rog sa imi raspunzi, nu am condus niciodata iarna am permisul de mai putin de un an nu stiu ce ma asteapta.

Cel mai bun raspuns:

+11 voturi
A raspuns mc rada (17,220 puncte) acum 12 ani pai, pentru asta ai nevoie de mai multa experienta la volan, primul pas este sa nu te pierzi si sa fi relaxat. Cel mai bun mod de a trece cu bine peste o situatie este sa o eviti, pana in momentul in care esti pregatit sa treci peste... Vom discuta despre asta la sfarsitul lui octombrie, pe cand vor fi obligatorii anvelopele de iarna. Pana atunci vei prinde mai multa incredere in tine la volan si iti vei cunoaste masina mult mai bine.
P.S. o bere cu prietenii este bine venita, una acasa seara este ok, de la a3-a in sus prietena te va face betiv si va pleca cu prietenul tau care nu a apucat sa bea decat 2.  :)

Comentarii:

A comentat lawrentziu18 (9,790 puncte) acum 12 ani :))) corect, stiu ca nu strica o bere dar m-am dezvazat, eu am inceput cu alcolul de la o varsta foarte frageda (am baut visinata ca sa mananc visinele de pe fundul dabigenei muci am fost) incredere la volan cred ca am prins cat de cat nu mai e la fel ca la inceput, conduc de cel putin 7 luni. iti multumesc mult de raspunsuri si sper sa ne mai auzim, numai bine.

Alte raspunsuri: (4)

+1 vot
A raspuns bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani iarna nu e bine sa tragi frana de mana ! Eu am tras frana de mana cand au fost gerurile acelea afara iar a 2 ua zi cand am plecat mergea infranata din cauza ca pe o roata se blocase pistonasul si dupa vreo 300 de metrii cand m-am dat jos si am vazut ca ieseau aburi de la roata am realizat ca s-a blocat ... am asteptat intre timp vreo 10 minute sa se si raceasca discul si intre timp s-a deblocat si pistonasul si de atunci nu am mai tras frana de mana . Asa este cand esti pe la inceput si nu iti explica nimeni inveti din greseli :))) salut .

Comentarii:

A comentat lawrentziu18 (9,790 puncte) acum 12 ani :))) asa e , din greseli invatam, multumesc pt raspuns.

Salut :D
A comentat Ionutz_mnu (20,600 puncte) acum 12 ani am patito si eu cu farna de mana iarna trecuta cu o dacie papuc. am fost la benzinarie, am alimentat si am tras si frana de mana. dupa ce am plecatt din benzinarie ma miram de ce nu trage motoru. ulterior am aflat ca era de la farna. atunci a fost primul meu drum in conditii de iarna.
–3 voturi
A raspuns vyrus_20 (24,370 puncte) acum 12 ani farna de mana o rezolvi repede daca ingheatza  nu uita sa schimbi antigelul ca'ti carapa motoru'.

Comentarii:

A comentat Daniel-WTF (5,500 puncte) acum 12 ani cum o rezolvi prietene ''farna'' aceea asa repede... de ex. te trezesti ca omu la 6:30 sa pleci la servici (la 7 sa fii acolo) te trezesti ca ramane cablu intins o mai fi si vechi un pic ramane inghetat cum rezolvi asa repede? Bun.. tu schimba antigelul ca o fi expirat ca cica sa nu 'carape' motoru cum zici tu... ca el ca si motor mai 'carapa' din cand in cand daca nu e schimbat asa in fiecare iarna sa nu zic 4 ani cat ar fi in mod normal sau hai la un motor mai vechi vreo 80.000-100.000 de km (bine drq ca nu am probleme si eu cu masina sa te intreb pe tine cum o rezolv ca daca imi fierbe motoru cine stie ma pui sa schimb kitul de ambreiaj ca de acolo o fi) hai bft:)
+3 voturi
A raspuns col (43,630 puncte) acum 12 ani Pai e mai bine sa-l lovesti pe cel parcat in fata ta din cauza ca n-ai tras frana de mana?Ei bine,nu!Asa ca trage frana de mana de cate ori parchezi si parasesti masina.Chiar ieri era sa ma loveasca unul din spate in parcare pentru ca a oprit in spatele meu,n-a tras frana de mana si masina s-a pus in miscare.Noroc ca am fost acolo si am putut bloca masina (nu singura ci impreuna cu soferul masinii) pana a tras omul frana de mana si masina s-a oprit la cativa mm de masina mea.

Comentarii:

A comentat mc rada (17,220 puncte) acum 12 ani de bagat in treapta 1 ai auzit? :)  Poate ingheta si timoneria, dar daca e bagata in viteza, nu risti sa rupi nimic daca tragi de ea, in schimb, daca se blocheaza cablu de frana, cam greu sa il dezgheti si nu cred ca ti-ar placea nici tie sa ai puntea spate blocata pana se elibereaza cablurile...nu stiu ce masina conduci, dar imagineaza-ti ceva cu tractiune spate si cablurile de frana inghetate. :)
A comentat col (43,630 puncte) acum 12 ani normal ca am auzit dar tu frana de mana o tii doar de ornament?
Propune-i constructorului s-o elimine daca tot e in plus!
A comentat mc rada (17,220 puncte) acum 12 ani era vorba strict de iarna.... in restul anului si eu o folosesc
A comentat col (43,630 puncte) acum 12 ani ok, totusi foloseste-o cu incredere si iarna...parerea mea.
+5 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Iarna este de evitat a se folosi frana de mana peste noapte in cazul in care anterior parcarii s-a rulat pe drum ud-umed si temperaturile externe sunt sub zero.
Pe frig sec, nu este pericol de inghet a franelor.