4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > are ceva daca pun ....

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Are ceva daca pun ....

Se intampla ceva daca pun o presiune mai mare in cauciucuri ?

A intrebat bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

9 Raspunsuri

+5 voturi
A raspuns marian92 (30,710 puncte) acum 12 ani Nu e recomandat.
Trebuie sa te incadrezi in datele date de producator.

Comentarii:

A comentat Sevastian_Vr6 (3,540 puncte) acum 11 ani Si daca omul si-a bagat niste roti mai late sau niste cauciucuri cu talon mai inalt si alte alea... Nu mai dati raspunsuri de cacat...
A comentat marian92 (30,710 puncte) acum 11 ani Atunci specifica ca a are alte roti decat cele date de producator.

Asa ca nu mai raspunde sa te afli in treaba
A comentat Sevastian_Vr6 (3,540 puncte) acum 11 ani Trebuie sa ai o visiune mai ampla, ca sa nu se puna intrebari pt fiecare masura de cauciucuri.

Cel mai bun raspuns:

+57 voturi
A raspuns AR92KTA (50,130 puncte) acum 12 ani O presiune corespunzatoare previne riscul de pierdere a controlului autoturismului in cazul exploziei anvelopei si previne uzura prematura a acesteia. Presiunea anvelopelor poate slabi din cauza scaderii temperaturii mediului ambiant, din cauza unor mici perforatii ce nu genereaza o pana imediata sau din cauza pierderii naturale de aer prin compozitia anvelopei.Presiune prea ridicata duce la o uzura prematura a anvelopei. Presiunea prea mica creste riscul de deteriorare a anvelopei.
Folosirea anvelopelor umflate cu o presiune prea mare, restrange suprafata de contact cu soseaua, ducand la uzura mai rapida a partii centrale a acestora.

Comentarii:

A comentat florin260hp (3,160 puncte) acum 12 ani +1 foarte bun raspunsu
A comentat vlaly (240 puncte) acum 12 ani oricum snt rare situatiile in care nu ai nevoie de presiunea recomandata de producator, am vazut odata pe la tv o masina care mergea prin desert (camion sau ceva cu tonaj mare) si folosea o presiune scazuta pt o perioada scurta de timp tocmai pentru a avea o suprafata mai mare de contact si pentru a nu se afunda in nisip(ceva gen clapari cand calci pe zapada)
oricum pe langa raspunsul de mai sus ai aici mai multe informatii

http://www.eanvelope.ro/presiunea_din_anvelope
A comentat Sevastian_Vr6 (3,540 puncte) acum 11 ani Pare un copy/paste.

Alte raspunsuri: (7)

+14 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Se foloseste presiune mai mare doar in cazul unor incarcaturi mai consistente,altfel este daunatoare atat dinamicii masinii ,deci implicit sigurantei ,cat si fiabilitatii suspensiilor.
–27 voturi
A raspuns xiyxiy (2,590 puncte) acum 12 ani se pune o presiune mai mare in cauciucuri cand vrei sa fugi mai tare cu masina, dar se tocesc mai repede cauciucurile.

Comentarii:

A comentat white_shark (670 puncte) acum 12 ani ai dat un raspuns ´kitch´mai bine taceai...te-ai exprimat ca la tara ca sa spun asa...
A comentat sLi4bmw (3,330 puncte) acum 12 ani HAHH@H@H@H esti de tot rahatul fara suparare
A comentat Sevastian_Vr6 (3,540 puncte) acum 11 ani Super tare, oare cati cai mi-o da in plus daca bag vreo 10 atmosfere in roti!? xiyxiy e direct proportional, cu cat bag mai mult cu atat "fug" mai tare?
–13 voturi
A raspuns Nimelanius (2,140 puncte) acum 12 ani am mai vazut pe discoveri pe aia care se ridica pe 2 roti cu masina ca are de 2 ori mai mare presionea in roti ...desi ma indoiesc ca tu vrei sa faci asta...:)) sau poate ?? ori cum  mai bine nu incerca;) pe langa ca se tocesc si ce scrie mai sus ..la un drum mai lung daca ai presinue mai multa aeru se dilata iar pericolul de explozie este mai mare;)

Comentarii:

A comentat AR-10-ATO (280 puncte) acum 12 ani tu ai picat bacul
A comentat cosmin300 (2,720 puncte) acum 12 ani aer dilatat ? e prima oara cand aud de acest termen.
A comentat emmanueldennyss (2,190 puncte) acum 12 ani @cosmin300 ... Aceia sunt doi termeni si nu unul
+2 voturi
A raspuns dany_2210 (830 puncte) acum 12 ani Daca vrei sa ai presiune constanta indiferent de temperatura si sa nu mai verifici des...cum stai cu presiunea, poti sa le umfli cu azot.
Exista in Bucuresti cateva locuri unde se face asta, in restul tarii nu stiu.
0 voturi
A raspuns Mihaitarazvan (140 puncte) acum 12 ani Risti o explozie...dar in sezonul asta e recomandat sa mergi cu presiunea mai mica...deci nu risca;))
+1 vot
A raspuns ionut16 (540 puncte) acum 12 ani ce vei observa dupa un timp se va tocii mijlocul benzii de rulare, + alte pericole,
–1 vot
A raspuns vlad_strumph (120 puncte) acum 11 ani Cum pui presiunea? o asezi pe ele sau ... ?