4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Cat de des este indicat sa spa...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+4 voturi

Cat de des este indicat sa spalam masina?

Va salut cu respect ca de obicei !

Vine frigul, vin ninsorile si din pacate masina o sa fie din ce in ce mai murdara.... :(

Mie imi place sa-mi spal masina...foarte mult, o fac cu multa placere si daca ar fi din partea mea, as spala-o si in fiecare zi. :) Insa totul in lumea asta se face cu masura.

Am inteles ca o masina mai veche se spala ceva mai rar ca o masina mai noua.

Am cautat pe internet si analizand cateva discutii pe diverse forum-uri, am constatat ca marea majoritate a oamenilor isi spala masinile cam o data pe saptamana. Mai sunt oameni care isi spala masinile ceva mai rar, cam o data la doua saptamani iar altii care isi spala masiniile chiar de 2 sau de mai multe ori pe saptamana ! Altii zic pur si simplu: "cand se murdareste, o speli" .

Eu vara o spal personal de fiecare data, nu ma duc la spalatorie....si dupa cum am mai spus, imi si place foarte mult sa o spal singur.

INSA, acum pe aceasta vreme, e frig, ploua, o sa si ninga, pe strazi o sa fie mocirla, este evident ca masina o sa fie din ce in ce mai murdara(si nici nu cred ca o sa mai pot eu s-o spal) ...sunt nedumerit  in aceasta privinta....CAT DE DES ESTE INDICAT SA O SPAL(eventual sa o duc la o spalatorie)?  

TINAND CONT CA MASINA MEA ESTE CAM VECHE(BMW E36 318i din 1990)

DACA SE VA MURDARI RAU IN FIECARE SAPTAMANA, POT SA O SPAL O DATA PE SAPTAMANA, SAU AR FI MAI INDICAT SA NU O SPAL ATAT DE DES ????????????

Ma gandesc sa incep sa ii dau cu ceara cand o fi primavara, acum nu merita.

 

VOI CUM PROCEDATI?

Va multumesc ! O zi buna!
A intrebat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani in categoria Intretinere auto

editat de BrownBear acum 11 ani

Distribuie pe Facebook

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Din nou....il rog frumos pe cel ce mi-a dat minus sa argumenteze frumos si civilizat pentru ce motiv...
Multumesc de intelegere.

6 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns Robert-323 (62,980 puncte) acum 11 ani din ce stiu de la unchi'miu, la ei in austria dau masinile cu ceara inainte de iarna ca sa protejeze vopseaua  pe timpul iernii, iar cu spalatul nu trebuie nici prea des, depinde cu ce o speli, daca o speli cu ceva care o zgarie iti dai si tu seama ca cu fiecare spalare mai freci un pic vopseaua si tot asa, plus ca rugineste si mai repede daca ne gandim logic...

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Aha ii dau cu ceara. Cred ca asta am sa ii fac si eu. Ce zici sa ma duc la o spalatorie si sa imi dea baietii de acolo cu ceara sau sa ii cumpar eu ceara solida si sa ii dau acasa?
Cred ca daca m-as duce o data la 2 saptamani la o spalatorie mai buna, as reusi sa ies bine din iarna....mai astept si alte pareri.
Multumesc de raspuns! O zi buna!
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 11 ani nu stiu exact, sincer cu masina mea n-am fost niciodata la spalatorie, stau la tzara si am un karcher plus o piele de caprioara cu care o fac eu cum stiu si cum vreau, in mod normal daca n-ai facut niciodata asa ceva era bine sa te duci la o spalatorie sa vezi cum o fac aia cu ceara dar nu e mare inginerie, plus ca la spalatorie presupun ca o sa te coste destul de mult
A comentat lucian stefan (3,030 puncte) acum 11 ani treaba cu ruginitul nu sta la baza spalarii ca daca stai si te gindesti sint perioade din ani in care ploua foarte des si apa intra mult mai serios asa decit la spalatorie
in mod normal masina se spala atunci cind se murdareste,restul e doar de fitze sau pasarici la creier

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns marian98 (2,280 puncte) acum 11 ani o data la o saptamna jumate-2 saptamani iarna, acuma depinde si cat de mult mergi cu ea si  pe unde !bafta!

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Nu prea conteaza pe unde mergi cu ea, iarna mai ales daca a si nins putin devine mizerabila de la acea mocirla care se face pe strazi....Cred ca as merge iarna cam o data la doua saptamani cu ea la o spalatorie "profi", as plati ceva si i-as ruga sa o dea si cu ceara...sau eventual ii cumpar eu ceara solida si ii dau acasa... Multumesc de raspuns! Bafta si tie!

Alte raspunsuri: (4)

+1 vot
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani si eu is maniac cu cosmetizarea masinii...o spal cat de des pot si cat de mult ma tine buzunarul! oricum cand se murdareste putin hop si eu la spalatorie:D
solutiile, teoretic sunt acologice si nu ar trebui sa afecteze lacul

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Trebuie sa recunosc ca, un timp o spalam doar cu furtunul si cu o perie. Atat. Stii cum iesea? Luna! Insa am citit ca nu e bine sa dai cu peria....ca zgarie lacul. Si de-atunci nu am mai dat...insa imi era mult mai usor cu peria....o spalam si in garaj daca era cazul si nu imi mai faceam probleme. Chestia e ca nu stiu efectiv cum sa procedez... sa fac sa fie bine atat pentru vopsea/lac,etc cat si pentru mine ca NU suport sa o vad murdara....pur si simplu nu pot... vara o spal in fiecare saptamana...insa acum vine frigul si nu o mai pot spala asa des. Multumesc de raspuns! O zi buna!
+1 vot
A raspuns lucian stefan (3,030 puncte) acum 11 ani la mine e simplu
se spala mai des cind ploua maxim 5 spalari pe an
+1 vot
A raspuns lucian stefan (3,030 puncte) acum 11 ani treaba cu ruginitul nu sta la baza spalarii ca daca stai si te gindesti sint perioade din ani in care ploua foarte des si apa intra mult mai serios asa decit la spalatorie(in mers)
in mod normal masina se spala atunci cind se murdareste,restul e doar de fitze sau pasarici la creier
insa oricum ar fi eu recomand spalare manuala cu cirpa
+1 vot
A raspuns fery_05tutzu (320 puncte) acum 11 ani sall eu saptamanal ii fac baie la spalatorie e foarte sanatos cel putin in romania pt ca noroiul care se depune pe praguri si pe interiorul aripilor provoaca rugina mult mai repede decat credetii si la motor la fel pt o functiionare buna e indicat de cel putin 3 ori pe an bafta apoi fiecare face cum crede ue sunt in germania si aici locuiesc am facut scoala de soferi si de acolo am invatat multe chestii bune acum totul depinde de voi sall