4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Ce fel de polish 3M trebuie sa...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Ce fel de polish 3M trebuie sa aleg pentru o masina neagra?

M-am decis de curand sa imi polishez masina, doar ca am intampinat o problema.Pe internet am vazut ca sunt ai multe tipuri de Capace - galben , verde , albastru , alb. Si cand vine vorba de bureti fiecare polish vine cu omologul sau.
Intrebarea mea este eu ce ar trebui sa aleg pentru o masina neagra marca MB din 2004.Avand in vedere ca este din 2004 nu este ca noua vopseaua dar nici varza...Prboema este ca as mai vrea odata cu polishul sa inlatur si niste pete de grasime de la copaci care s-au pus pe capota.

A intrebat vlad300 (340 puncte) acum 11 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns puya.crisan (4,830 puncte) acum 11 ani iti recomand sa apelezi la un serviciu de detailing exterior din doua motive: 1- daca vrei sa te apuci singur o sa dai mult pe materiale daca tii la vopseaua ta
              2- daca nu ai mai facut niciodata polish o sa ai mari probleme in aplicarea lui si dupa aplicarea lui.( holograme,zgarieturi,poate chiar lac ars) te sfatuiesc sa nu faci asta daca nu ai scule macar semiprofesionale si chimicalele necesare.
Insa daca dispui de scule si vrei sa dai banii pe material si sa muncesti iti pot descrie ce materiale ai nevoie si pasii de aplicare in mare, nevazand masina nu stiu exact peste care pasi ar trebui sarit.
1.spalare cu spuma activa + degresare cu ph neutru astea la jet fara atingerea panourilor
2.spalare cu sampon auto si manusa din blanoasa de oaie
3.decontaminare care include indepartarea urmelor de fier, insecte,bitum,si altele care se face atat cu solutii chimice cat si cu argila.
4.spalare din nou cu spuma activa +degresare
5.inspectare grosime strat de lac, defecte ,decolorari
6.mascare totala a plasticelor cu hartie adeziva (bandouri,manere etc...)
7.delimitare o portiune de circa 20 cm patrati cu hartie adeziva pentru a face incercari cu mai multe paduri si a vedea care din ele este potrivit pentru a inlatura defectele
8.pentru polish masina de polishat ar fi bine sa fie una Dual action si (orbitala) este mai sigura.
9.daca folosesti 3M e bine sa urmezi pasii urmatori -- rubbing compound--medium cut-- finish-- cu mentiunea ca daca polishul devine lipicios si tabla s-a incalzit trebuie umezit cu apa padul.
10. la sfarsit ar fi bine sa stergi toate uleiurile ramase de la polish cu alcool izopropilic IPA  si sa aplici o ceara de buna calitate sau un sealant sintetic sau si ceara si sealant sau opticoat ai diferite optiuni.
11. spalare masina indepartare praf si urme de polsih de pe restul elementelor cu metoda celor doua galeti... dupa care aplici o ceara rapida prin pulverizare stearsa cu laveta din microfibre....
Durata estimata la un mercedes negru.,... cam 2 zile un profesionist...vreo 4-5 zile tu.

Comentarii:

A comentat vlad300 (340 puncte) acum 11 ani mersi frumos pentru raspunsul detalial