4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Ce parerea aveti de adaugare d...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+3 voturi

Ce parerea aveti de adaugare de ulei in motorina?

Am citit pe net acum ceva vreme ca la masinile cu motor diesel fabricate  pana in aprox. 2002 si inainte de 2000 ar fi indicat sa se adauge ulei 2T in motorina aproximativ 200-300ml in aprox. 60L de motorina.Scria ca se adauga pt. ungere ca in zilele  noastre motorina e mult mai uscata decat atunci cand au fost proiectate respectivele motoare ....mai scria ,ca uleiul 2T in motorina duce la curatarea calaminei de epe injectoare...

A incercat cineva asa ceva?Daca da s a observat ceva diferenta in timp?

Mie mi se pare credibil,deoarece acum 10 ani motorina nu era asa uscata stiu sigur,astept si parerile voastre...
A intrebat Driver09 (49,100 puncte) acum 12 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

8 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns vladon9999 (4,090 puncte) acum 12 ani Salut. Este adevarat ce ai citit tu. Am un prieten care are un wv golf diesel din '99. A gasit si el acum cativa ani sfatul acesta pe net a incercat si dupa ce a parcurs cateva sute de kilometrii in felul acesta era foarte multumit. Imi zicea ca motorul "toarce" mai frumos ca e putin mai silentios si chiar ca ii consuma mai putin decat inainte. Tot el a intrebat si la un service daca metoda poate afecta motorul si omul de la service i-a zis ca din contra..uzura motorului scade. Deci din ce stiu eu nu ai decat de castigat daca folosesti metoda asta:D acum mai difera si de la masina la masina

Comentarii:

A comentat Driver09 (49,100 puncte) acum 12 ani M am referit si eul la motoare diesel din grupul VAG fabricate pana in aprox. 2002.
Mersi de raspuns!
Astept si alte pareri.
+1 vot
A raspuns vyrus_20 (24,370 puncte) acum 12 ani oricumm nu conteaza cat de uscata sau grasa cum vrei sa'i zici tu este motorina din zilele noastre sau din vremea comunistilor. pt ca arderea este tot uscata ca nu are cum sa fie o ardere umeda. decat sa'ti incerci norocul cu un ulei mai bine adaugi un aditiv care totusi are garantia ca functioneaza motorul .

Comentarii:

A comentat Driver09 (49,100 puncte) acum 12 ani Ungerea se refera la pompa de motorina(classica) si la injectoare...pana la ardere.
Decat aditiv mai bine nimic....un prieten cu un passat 1.9 AJM a bagat aditiv pt. motorina(aprox 80 ron flaconul) anul trecut cand am mers la mare si avea consum de aproximativ 8% pe cand eu la AFN am avut sub 5...aceeasi incarcatura, acelasi stil de mers.
A ramas cu un consum mare cateva luni pana a vandut masina....
0 voturi
A raspuns Driver09 (49,100 puncte) acum 12 ani Alte raspunsuri? Nimic?
+1 vot
A raspuns sergiu88 (8,770 puncte) acum 12 ani merge...poti sa-i bagi si ulei rafinat comestibil eu la camion i bag ulei brut :D
+2 voturi
A raspuns testariauto (580 puncte) acum 12 ani Intr-adevar merge....prost dar merge....procedeul se refera la motoarele de capacitate mare (in special la tractoare). Pentru motoarele mentionate in nici un caz nu va avea ca efect decat distrugerea injectoarelor, nori de fum negru in spate, evacuarea umpluta de reziduuri turbina inbacsita si eventual geometria blocata, si astea sunt numai cateva din efectele pe care le vei obtine
0 voturi
A raspuns Driver09 (49,100 puncte) acum 12 ani Nustiu ce sa zic intr un pocentaj atat de mic chiar poate sa dauneze?
Aporx 400ml de ulei 2T in 60Lde motorina....
0 voturi
A raspuns dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani Este o tampenie si un mit prostesc, inventat de unii din mecanicii nostri mioritici, care mai bine s-ar apuca de prasit.

Astia carora le merg motoarele "mai silentios", "trag mai bine", consuma mai putin", cu ulei in motorina, au atata ratiune incat ar fi in stare sa inventeze orice aberatie ca sa para ei deosebiti.
Si sunt multi oameni de genu' asta, care nu se simt bine daca nu inventeaza cate o imbecilitate, fara niciun pic de ratiune, ca sa para deosebiti.

Eu iti zic sa stai linistit si sa nu mai asculti toate tampeniile de pe nu stiu ce site-uri sau forumuri. Limiteaza-te doar la ce-ti recomanda producatorul in cartea tehnica. Doar asa vei prelungi viata unei masini.

Am spus "producator". A nu se confunda cu sfaturile imbecile pe care le primesti de la cele mai multe reprezentante. Incompetentii de la reprezentante n-au nicio treaba cu producatorul si principiile lui.

Comentarii:

A comentat Driver09 (49,100 puncte) acum 12 ani Inainte sa fi postat ar fi trebuit sa dai un search pe google....
A comentat dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani E plin Google-ul de tampenii, LOL! Cand nu stii sa filtrezi informatiile te limitezi la cartea tehnica si nu-ti conduci si ingrijesti masina dupa Google.
Daca nu, sa fii sanatos si experimenteza cat vrei.

Daca vrei, iti mai dau un "pont"...tot de pe Google: acetona in benzina. Face minuni conform unora din categoria mentionata mai sus :)).
A comentat Driver09 (49,100 puncte) acum 12 ani Eu nu m  am referit la "mecanicii nostrii mioritici" ...sa i ia dracu` , ca sunt multi....aceasta chestie(cu adaugarea uleiului 2T  nu altul) se discuta pe o gramade de siteuri de afara.
A comentat dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani

editat de dadi_t acum 12 ani

Si daca "se dicuta", ce? Se discuta o gramada de tampenii, oriunde. Crezi ca in afara nu sunt idioti ca si aici? E plin si acolo.

Eu am vazut un reportaj acum cv ani, cu un inginer specialist de la o companie de carburanti, care a discutat printre altele si despre practica asta.
A spus clar ca e un mit si chiar unul periculos. Sunt afectate multe componente, dar pierzi si orice sansa de a cere socoteala celor de la benzinarie daca patesti ceva de la combustibil. Ca sa nu mai vorbesc de garantii la piese.
Iar plusuri nu exista. Exista doar un efect placebo(google pt. explicatii)  din partea celor mai putin rationali... mai prosti as completa eu.
+1 vot
A raspuns vwvento (49,280 puncte) acum 12 ani Eu bag ulei si motorina in raport de 40% ulei 60%motorina si sunt foarte multumit, am facut deja vreo 10000 km cu masina si nu are nimic. Am un VW Multivan din 1998 2.4D.

Comentarii:

A comentat dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani Daca Multivan-ul ala are 100 de litri capacitate a rezervorului, bagi 60 litri motorina si 40 de litri de ulei ??? :))))))))))

Un plin la tine e peste 1 000 lei :)))), daca tinem cont ca un litru de ulei e vreo 20 lei.:)))


A trait saraca masina din 1998 pana in 2011, fara ulei in motorina si o nenoroceste taranetele  in 2-3 ani, cu metode de pe vremea comunismului.

Mare-i gradina...! :))))
Am fost cam dur, dar nu ma pot abtine cand vad astfel de specimene.
A comentat Driver09 (49,100 puncte) acum 12 ani Raportul asta e prea de tot:))