4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Ce se intampla daca circuli fa...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Ce se intampla daca circuli fara antigel pe timp de vara?

Mi-e spart furtunul de antigel in doua parti si curge, dar nu curge mult. Ma intrebam ca si curiozitate, oare s-a spart din cauza ca furtunul atinge teava vasului de clima? are vre-o legatura ca se sprijina pe ea? si a doua chestiune ce se intampla cand o masina circulaa pe timp de vara fara antigel, gen.. o luna :)) daca apuca o luna:)) mersi!
A intrebat ddiana (310 puncte) acum 11 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

7 Raspunsuri

–1 vot
A raspuns oxi3 (16,990 puncte) acum 11 ani nu se intampla nimik poti pune apa la loc doar ca la iarna trebe sa pui iar antigel iar acel furtun probabil a crapat se mai intampla stai linistit ca nu are nik dak nu ai antigel vara si ai apa

Comentarii:

A comentat ddiana (310 puncte) acum 11 ani ok, ms de rasp. dar daca nu ai observat ca nu mai ai antigel si tot circuli cu ea asa, ce se poate intampla, fara apa fara antigel. cam cat ma costa furtunul asta pentru ford fiesta 2006? Sunt fata deasta atatea intrebari.
–2 voturi
A raspuns fane58 (2,980 puncte) acum 11 ani daca circuli cu apa in loc de antigel risti sa ti se duca presetupa de la pompa de apa si... o pompa de apa e in jur de 300 lei plus manopera depinde ce masina detii

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Spune-mi si mie te rog ce presetupa la pompa de apa,ca in afara de o piese cu palete care invarte apa nu am mai vazut alt,ceva pe acolo.
A comentat LEONARDGL (6,080 puncte) acum 10 ani stefan,...cine impiedica lichidul de racire din motor sa se scurga in afara acestuia pe langa axul pompei...?? acel semering se mai numeste in alti termeni ..presetupa.

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Alooooo de unde le mai scoateti fratilor?
Ce preset la pompa de apa si cum dracu sa mergi vara fara antigel?
ON-topic:Vara si nici iarna nu se circula fara antigel.Pana cumperi acel furtun,e bine sa folosesti masina cat mai putin sau chiar deloc.De ce?Motorul nu isi mai face racirea cum trebuie,e foarte probabil sa uiti sau pur si simplu sa zici mai am putin de mers pana acasa si apoi poc! O garnitura de chiuloasa.
Acel furtun nu ar trebui sa te coste asa mult si nu a crapat din cauza conductei de aer conditionat,se strica in timp.

Comentarii:

A comentat ddiana (310 puncte) acum 11 ani o sa schimb furtunul foarte curand.. ideea e ca vasul nu mi se goleste... picura o picatura pe ora cam asa.. dar imi era frica sa circul cu ea asa sa nu se intample cestio mai grav ca imi iubesc masina:P si nu i-as face nimic din ce sa nu-i placa :)) mersi de raspuns! multumesc si pentru raspunsul cu conducta de aer cond.
A comentat ddiana (310 puncte) acum 11 ani nu stiu exact de ce s-a stricat.. desi ma intriga, furtunul e schimbat de 2 saptamani deoarece numai ce am luat-o din service in urma unui accident destul de grav. acum exista varianta ca acel furtun sa nu fi fost nou cand l-au pus baietii.. presupun.. daca singura cauza e cea cu timpul.
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani In accident a fost afectat radiatorul?
Daca da,e posibil sa nu il fi observat baietii la service,atunci cand ai o chestie de schimbat nu verifici si altele,timpul nu iti permite.
Oricum,in cazuri in care ai nevoie urgenta de masina se poate folosi,daca zici ca e o picatura cand si cand,singurul risc major e sa nu crape acel furtun si sa faca surprize.
Ce motor are masina?
A comentat ddiana (310 puncte) acum 11 ani

editat de ddiana acum 11 ani

1.2 e ford fiesta din 2006. radiatorul nu a fost afectat am dat doar cu partea dreapta.. faru aripa.. vasu de clima vasu de servo vasu de antigel.. radiator motor n-am avut niciodefectiune a fost pusa pe tester. dar eu stiu.. cesti ce e peacolo. o sa o duc luni in service iarasi,.. alta solutie n-am.. atat imi era frica sa nu fie iarasi o defectiune costisitoare.. ca am avut ceva cu accidentul asta
A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 11 ani @ stefan.angelo, presetupa este denumirea generica pentru simeringul pompei de apa.
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Merci turbojack,chiar nu stiam de termenul asta.
@ddiana,fisurile se verifica fizic,testerul "nu vede" unde sau daca e crapat,iar despre pretul furtunului respectiv nu stiu cat costa exact.
A comentat babibabi (100 puncte) acum 10 ani Iti dai pareri gresite,isi face racirea la fel de bine cu apa in loc de antigel,iar piesa aia se numeste CHIULASA  nu CHIUL-O-ASA

Alte raspunsuri: (4)

–3 voturi
A raspuns oxi3 (16,990 puncte) acum 11 ani dak circuli mult cu ea pana ii cumperi furtun care nu cred  ca o sa coste asa  mult dute la un magazin de piese sau intr-un hipermarchet si iati antigel si cnd vezi ca ti se duce  mai completezi dak nu stii und sa teuiti vezi ca ai un borcan trebe sa fie jumate cu antigel cnd vezi ca scade mai punei pana ajunge la juma asta e sfatul meu

Comentarii:

A comentat ddiana (310 puncte) acum 11 ani ok mersi. nu curge atat de mult dar o sa schimb furtunul curand.. mi-era frica sa nu coste atat de mult ca cel de intercooler. stiu unde se afla vasul, mersi
–1 vot
A raspuns oxi3 (16,990 puncte) acum 11 ani poi stati asa ca nu sunt singuru care gresesc in propozitii sunt o gramada care fac f muulte greseli si cumva aici e site pt gramatica limbi romane?dak am dat un raspuns poate bun poate gresit repede minus ori de la turbo jach ori alex ori stefan etc fratilor,dak se greseste puteti explica voi care stiti mai multa mecanica ca alti ce sa gresit nu sa dati minus pt ca sunteti mai destepti si nu stiu dak dati raspunsuri mai bune ca alti.aaaa si dovezi fundamentale m-am uitat la profilele voastre la cate minusuri ati dat si sunt cu caru,alex sparco in primu rand nush dak ti-am dat minusuri cate mi-ai dat u mie la acea intrebare nici makar nu am comentat
–1 vot
A raspuns kowally (2,350 puncte) acum 11 ani

editat de kowally acum 11 ani

prima intrebare . nu stiu de ce sa spart furtunu a doua;ai grija sa complectezi  cu apa la nivel si pina la iarna sa remediezi defectu sau iarna seara cind ai terminat cu auto dai  drumu la apa din radiator a2zi sau cind ai nevoie de auto pui apa si tot asa seara dai drumu pt. a nu ingheta sau remediezi defectu. probleme nu o sa ai decit poate peste 10- 20 de ani si atunci minore  am mers cu diferite masini  din 70 si pina in prezent si abia dua 92- 95 am aut si noi de antigel concluzie ; poti merge fara probleme 'GARANTAT DAU DESPAGUBURI'
0 voturi
A raspuns CostelALFA156 (210 puncte) acum 7 ani Nu se intampla nimic.important e sa nu ramana si fara apa,daca iti ridica temperatura in bord opresti imediat pe dreapta ,sa ai apa pregatita pe bancheta din spate,ca am vazut ca te plangi cum iti dai seama daca mai mare lichid sau apa.simplu.