4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Ce solutii se recomanda pentru...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Ce solutii se recomanda pentru curatarea bordului?

Salut!

Am incercat sa cumpar niste solutii pentru curatarea si "infrumusetarea" bordului, insa m-am "izbit" de niste ...atentionari.

Parerile sunt impartite in ceea ce privesc produsele pentru curatarea bordului.

Eu doresc sa-mi fac bordul(si nu numai bordul, ci si usile si cam toate elementele de plastic din interior) sa arate ca scoase din fabrica daca se poate :)

Insa am citit pe diverse forum-uri de la opel, mitsu, vw...ca nu e indicat siliconul, ca ar putea crapa bordul vara, ori ca ar putea sa miroasa foarte urat(daca imi aduc bine aminte) si ...in fine, multe pareri care mai de care, unii recomandau ceva, altii altceva.

Insa, o buna parte din ei,precizau o solutie simpla: o carpa din piele de caprioara cu apa si putin sapun.

Altii, recomandau diverse produse, ori pulverizatoare, ori diverse creme.

Din cate s-au vorbit, iata cateva:

" - Sonax Spary Extreme Efect Mat
  - Elf Cockip Cleaner
  - Nigrin (vandut de Augsburg cred)
  - Mafra (Pulimax cred) "

Sunt eficiente acele solutii?

Precizez ca eu nu am incercat absolut nimic altceva pe masina mea, in afara de o carpa simpla cu apa si putin sapun, insa nu am fost foarte multumit de rezultat. Era curat , insa doar pentru putin timp.

Doresc sa imi fac bordul sa arate ca nou(negrul acela sa fie cat mai ....negru! ) Nu neaparat sa straluceasca si sa nu aive absolut deloc de suferit (decat sa dau cu ceva sa-l faca sa arate bine, dar ca pe urma sa crape, mai bine nu dau deloc). Sincer m-a speriat aia cu crapatul...

Multumesc si astept raspunsurile voastre!

O zi buna! :)
A intrebat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 11 ani siliconu e sfant, iti face plasticurile ca noi insa trebuie dat cam de 2 ori pe luna ca sa ramana mereu la fel,iti recomand ulei siliconic la tub e cel mai bun,cu o pensula dai si cu carpa il intinzi,sparyurile alea sunt o porcarie nu iti ajunge unu la toata masina si tin si putin 2-3 zile.

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Multumesc de raspuns! Astept si alte pareri. Totusi am auzit multe reactii negative pe care le-ar da siliconul...mirosul, crapatul,etc
Nu stiu cat de adevarate sunt....poate ma lamuriti voi mai bine :)
Inca o data,multumesc!
A comentat bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 11 ani asta cu crapatu chiar e un mit fals,din contra se recomanda sa dai cu silicon ca sa protejezi plasticurile,si in plus de asta bordu crapa de la soare nu de la silicon:),siliconu e un simplu lubrifiant ca si crema pentru maini :)
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @bysconty:am lucrat ceva timp la detalining auto si daca e un produs care nu mi-a facut o impresie buna,acela e siliconul.Ai dreptate ca formeaza un strat protector si stralucitor,dar in cele mai multe cazuri reactioneaza cu plasticul la diverse temperaturi si diversi factori,rezultatul fiind un dezastru.
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 11 ani are dreptate alex, si mai mult de atat siliconul atrage praful si se vede imediat pe bord
+2 voturi
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 11 ani Eu il spal cu Cockpit Milk de la Doctor Marcus si iese foarte bine.

Mi-a spus cineva care lucreaza la o spalatorie mai de top ca da pe bord din piele sau imitatie cu crema "Doina" si iese foarte foarte bine.

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Multumesc de raspuns!
A comentat andreisilviu (100 puncte) acum 7 ani Imi poti spune te rog de unde il pot achizitiona ???

Cel mai bun raspuns:

+2 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Eu iti recomand carpa de piele de caprioara plus sampon de marsiglia,nu stiu daca se gaseste in ro,cel mai simplu e sa cauti pe e-bay,e in jur de 10 euro un litru.
Cauta cel de uz profesional,strict profesional.
Spala bordul bine cu el,apoi inmoi carpa in apa putin calda si cu putin sampon.Tine in jur de o luna in conditiile in care nu iesi nu masina pe drumuri prafuite sau pe drumuri de tara unde e foarte mult praf.
Siliconul il foloseam si folosesc foarte rar,dezavantajul lui e ca formeaza un strat peste mizerie si ce mai este depus pe bord,in cele din urma va incepe sa crape,am intalnit cazuri si cazuri cand bordul si interiorul au fost 'siliconate' fara sa fie spalate cu un produc optim si nu a fost prea bine pentru proprietar.Ultimul caz de siliconare excesiva l-am intalnit la o lancia lybra,a fost pus mult silicon profesional peste plasticul foarte murdar si a rezultat ca tot ce pus din fabrica peste plastic se topeste la caldura si fie curge fie se agata de haine si tot ce se atinge.
Deci siliconul formeaza ca un strat de lac deasupra plasticului,se amesteca cu mizeria si formeaza ca o crusta care incepe sa reactioneze la caldura sau alti factori de mediu.
In cazul in care nu poti face rost de marsiglia,e putin mai greu de gasit si nu stiu o firma cu un produs omolog in ro,prima si cea mai importanta chestie e pielea naturala,in nici un caz cea cumparata.
Eu foloseam pentru spalat piele de caprioara intoarsa si apoi pentru stralucire foloseam piele de caprioara normala.
Ps:Pentru a straluci,plascticul trebuie sa fie in primul rand curat apoi isi va reveni de la sine.Spalatul de cartier si majoritatea greilor din detailing,nu se obosesc sa iti spele tie si ultimul colt de bord,arunca repede cu un produs si apoi iti fac viata amara.

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Exact de asta imi era frica!
Decat sa fac ceva bordului ca apoi sa-i dauneze, mai bine nu-i mai fac nimic. Nu pot sa zic ca arata rau, dar mi-ar fi placut sa ii redau acel "negru" cat mai inchis, sa arate cat mai bine...Am sa incerc si cu piele de caprioara cu putin sapun si apa. Poate imi face bordul sa arate mai bine. NU cred ca are ce sa i se intample bordului daca il spal nitel cu putin sapun :)
Multumesc mult pentru raspuns!
O zi buna!
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Stiu ca pare de ras,o data am spalat un interior de masina intr-o vacanta cu detergent de vase,a iesit ca nou.Daca nu esti decis ce sa cumperi pentru bord,eu iti recomand orice sampon normal.
Mult succes si spor la treaba!

Alte raspunsuri: (2)

+1 vot
A raspuns razvanell (220 puncte) acum 11 ani Iti recomand sa cureti bordul cu Vanish pt tapiterii cu un burete de vase,freci pana iese tot jegu din el,il stergi cu o carpa,apoi dai cu silicon de la 2+2 si iese ca din fabrica.probat de mine:)
+1 vot
A raspuns URY2 (3,600 puncte) acum 11 ani eu sterg bordul la un golf5 cu servetele umede,sunt f eficiente siu dau rezultat garantat,bordul meu este ca nou,succes.