4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Cine poate sa-mi zica mai mult...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Cine poate sa-mi zica mai multe despre un Saab 9-3 din 2004 1.9 TDI 150 cp?

Am inteles ca sunt un pic mai scumpe la intretinere si ca nu se gasesc usor piesele de schimb , dar care sunt problemele cele mai intalnite la astfel de masini? Si inca o intrebare... motorul e facut de FIAT ,e  bun sau creeaza probleme ; eu as cumpara-o dar nu stiu cum se comporta la drum lung (Belgia-Italia-Romania).?
A intrebat Adry21 (160 puncte) acum 10 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

5 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 10 ani Este cel de 1.9 TID 150 CP vector-sport.
Sunt masini fiabile, consum foarte bun, comfort, incapatoare.
Minusul la ea, este ceea ce tu ai specificat deja, costurile pieselor mai scumpe cu......... 30% ( +/-10% ) fata de PASSAT. De motor daca ai grija de el, schimbi toate consumabilele la timp, nu o sa ai probleme cu el.
PS: Sa sti ca este o masina de drum lung mai mult, nicidecum de condus in Bucuresti 99% din timp.

PAREREA MEA !!!

Cati bani dai pe ea ? Inm. ?
0 voturi
A raspuns yceboi EXPERT (113,920 puncte) acum 10 ani Sta foarte bine la confort,materiale folosite,insonorizare,sint rare,motorul este cel de la opel,fiat un motor fiabil.
La intretinere e ceva mai scumpa in comparatie cu o masina din aceeasi clasa(octavia,passat)
http://www.auto-data.net/ro/?f=showCar&car_id=11907
–3 voturi
A raspuns Zana_whisky (16,790 puncte) acum 10 ani Acum cativa ani se facuse un Test .. gen : ce masina merge 1 saptamana sau 2 saptamani intr-una cu ea si nu schimba nimic la ea sau cv de genu era ... dintre care saab 1.9 tdi 150 cp a iesit pe primul Loc dupa Ww bmw etc ..

Comentarii:

A comentat Adry21 (160 puncte) acum 10 ani Inseamna ca este o masina destul de buna , vazand ca a isit pe primul loc , inaintea Ww-ului si a BMV-ului , nu???
0 voturi
A raspuns tm30amp (41,870 puncte) acum 10 ani motorul la ea este fiat su nu este fiat(este de fapt GM, motor pe care il monteaza si alte masini in afara de fiat) si este doar motorul(adica blocul motor cu arbore cotit, pistoane, biele, baia de ulei), chiulasa este alta, admisia este alta, evacuarea este altceva, supraalimentarea este altceva, racirea cu apa a motorului este altceva, distributia este alta etc.
De fapt nu lua in calcul parerea mea pentru ca aici as putea sa fiu un pic lipsit de impartialitate. Saab e una din masinile mele preferate(in afara de mercedes care face parte din alta clasa).
Am auzit de injectoare si ambreiaj cu masa dubla la vw, de turbo si distributie la bmw, de directie si aprindere la fiat, de incarcare si alimentare la opel, insa de Saab nu am auzit sa aibe vre-un defect care sa fie recunoscut ca defect de conformitate sa defect de fabrica... mai stiu ca este o masina pe care daca o intretii ca la carte, nu te va lasa la greu, asa cum fac alte masini(daca citesti un pic pe forum e plin de ele) la colt de strada, sau cand ti-e lumea mai draga.

Comentarii:

A comentat Adry21 (160 puncte) acum 10 ani Masini care sa ma lase la coltul strazii le gasesc peste tot . As vrea sa cumpar un saab , l-am vazut arata foarte bine , are toate piesele consumabile schimbate la timp este varianta full optional , am probato are o mare stabilitate , confortabila  , fiabila ... are tot ce ai putea cere de la o masina; ceea ce nu stiam era daca motorul este bun sau poate da probleme chiar daca ii fac toate schimburile la timp .
0 voturi
A raspuns vwvento (49,280 puncte) acum 10 ani Saptamana trecuta am avut unul la reparat, cu laterala stanga lovita complet!
Tabla este extrem de rigida si foarte proasta se cuteaza ca naiba, preturi scumpe la piese, nu este masina de oras! La drum lung cred merge foarte bine!

Intretinere scumpa, massina in sine este scumpa... Oare de ce a dat faliment SAAB!