4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > condens in stop

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+3 voturi

Condens in stop

De o saptamana observ chestia asta si ieri m-am hotarat sa-l desfac am desfacut stopul si surpriza a fost sa nu fie spart pe nicaieri sau lovit la ce ma pot uita ? Nu de alta dar arata urat la aspect un stop curat si unul transpirat total :))

A intrebat bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

11 Raspunsuri

+5 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Pentru sfaturi concrete trebuie stiuta arhitectura stopului.Marca/model auto?
De regula sunt infiltratii pe la garnitura ce etanseaza stopul pe caroserie.
–8 voturi
A raspuns D1rtyDuck (17,970 puncte) acum 12 ani Condensul apare atunci cand patrunde aerul(umed) din exterior.
Condensul deobicei evidentiaza calitatea proasta a materialelor .
Acelasi lucru l-am patit si eu cu niste faruri marca Sonar aftermarket. Lipeste stopul cu un adeziv mai rezistent.
De preferat sa mergi la un service autorizat ca nu e o operatiune destul de usoara,trebuie pus perfect adezivul sa fie ermetic.
Salut.

Comentarii:

A comentat LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani E logik ca atunci cand patrunde aerul din exterior se formeaza condensul. :))))
Doamne frate. Incerci sa fi cat mai corect si sa vorbesti ca un adevarat expert, dar tu dai dovada de altceva ..... mai rau ..... incepand sa jignesti oamenii de pe acest forum, care chiar au habar si stiu ce este ala un raspuns corect si tu le spui medi... si altele.
Da-i log oUT !

Salut :)
–1 vot
A raspuns vwgolf19tdi (25,160 puncte) acum 12 ani E clar o problema de etanseitate cum spun si colegii de mai sus, de obicei se intampla daca nu mai e cel original.

Comentarii:

A comentat bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani este cel original , asa a fost de cand am luat masina iar problema asta a aparut recent 2 luni am zis ca o sa ma mai uit odata la garniturile de la becuri poate are vreo gaurica si atunci e posibil sa faca condens
A comentat vwgolf19tdi (25,160 puncte) acum 12 ani da,  verifica garniturile, dar despre ce masina e vorba?
A comentat bogdan1305 (38,120 puncte) acum 12 ani fabia 2 model 2008
A comentat D1rtyDuck (17,970 puncte) acum 12 ani Nu stiu daca ai observat, dar daca stai mai atent si te uiti , majoritatea masinilor care ies din spalatorii , ori ies cu un far sau chiar ambele aburite , ori stopurile .
Pistolul de presiune face asta.
Ai intampinat astfel de problema ? Ai spalat masina si apoi ai observat ca a facut condens ?
Asa macar ai putea stii daca e vorba de partea exterioara sau de garnituri.
0 voturi
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 12 ani Verifica garniturile. Numai de acolo este problema ta, din moment ce stop-ul nu este spart, sau crapat.
Salut
+3 voturi
A raspuns cangri (1,120 puncte) acum 12 ani scoate becul si sufla cu un feon sa iasa aburiia afara
apoi sigileaza bine .
0 voturi
A raspuns badea_laurentiu88 (1,630 puncte) acum 12 ani uitete bine la garnituri daca etanseaza, sau la anumite masini care au stopurile etansate doar fata de exterior, iar la interior sunt deschise poate face condens in portbagaj si asa iti transpira si interiorul stopului. daca stopul e complet etans si nu are legatura cu interiorul portbagajului poti da cu silicon pe toata garnitura(pe ambele parti ale garniturii) si s-a rezolvat.
+1 vot
A raspuns ALpinE1991 (160 puncte) acum 12 ani auziti fara suparare : cum sa lipesti stopu? si daca vrei sa il scoti? il scoti la anu? si mie mi-a facut condens si l-am dus la service, l-a desfacut, a desfacut plasticul de la stop (adica ala rosu) si a dat 2 gauri FOARTE mici undeva in josu stopului (asta depinde de forma stopului ca sa nu se vada gaurile, ele pot fii date oriunde). de atunci nu s-a mai aburit nici mama lui.

Comentarii:

A comentat massacre88 (120 puncte) acum 12 ani La golf V, stopurile au din fabrica acele gaurele, deci asta ar fi solutia.
A comentat vI4d (1,060 puncte) acum 12 ani Da da , dar daca ii dai gaurele in partea de jos, dupa un timp nu se acumuleaza murdaria acolo pe langa gaurele ? iese condensu , da dupa o perioda de timp o sa se vada muradraria aia din condens , si o sa fie mai intunecat... parerea mea
–1 vot
A raspuns burtus (850 puncte) acum 12 ani

editat de burtus acum 12 ani

sal eu am si farurile si stopurile aftarmarket si toate fac condes in proporii diferite respectiv stopurile cel mai putzin si farurile se abureau destul de urat ,
farurile le-am rezolvat astupand gaurile de aerisire pe unde toretic trebuai sa se ventileze (care au fost prost concepute )  cu un silicon negru nrormal nu ceva special potzi opta pentru ceva mai bun dar in cazul meu a mers si a fost ieftin desemenea potzi sa alegi unul incolor etc in functie de ce ai nevoie , singura treaba e sa ai mare atentie la marginea de imbinare sa o acoperi bine si la gurile de evacuare .
Dupa ce am sigilat gurile si marginea am scos 2 becuri in gaura la un bec ma pus un feon iar pe calalta iesea aerul cald si am incalzit bine farul timp de 10 min si s-a dus tot condensul farul era ok si a ramas asa si dupa 1 an de ploi si probleme .
La stopuri nu am mai umblat ca acolo nu era asa mare condensul ce se forma dar in caz ca se complica o sa procedez ca la faruri , bafta .
–1 vot
A raspuns YEED (740 puncte) acum 12 ani eu am avut un incident cu o vectra b , si mi sa spart putin un stop in partea de jos (se vedea doar daca te uitai foarte atent) si niciodata nu mi sa aburit
–1 vot
A raspuns Maxw3ll (250 puncte) acum 12 ani mi s-a intamplat acelasi lucru ca si la tine. mi-am cumparat faruri noi pe fata si dupa prima ploaie serioasa, mi se facuse condens. am dat bara jos ca sa ma pot uita la far, nu era spart, zgariat, nimic. doar avea un capacel din spate desfacut. poate ai si u la fel.
–1 vot
A raspuns toaderandrei (120 puncte) acum 12 ani Salut, incearca sa dai ventilatia masini atunci cand ploua afara pe recirculare in interiorul masini, o sa se abureasca toate geamurile foarte repede. Aceeasi problema ai si cu stopurile, nu respira. Cel mai probabil au undeva un mic orificiu pentru aerisire si s-a infundat.