4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Contract C-V cu stampila ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Contract C-V cu stampila ?

Buna seara , va rog sa ma ajutati daca puteti deoarece am anumite neclaritati .

Am cumparat o masina cu contract de V-C iar acest domn care mi-a vandut-o mi-a spus ca in Pitesti nu se mai elibereaza fiscale ci se pune o anumite stampila pe contract ... il tot sun macar sa-mi trimita acest contract dar imi spune ca este ocupat . In momentul de fata nu am decat masina , actele (carte,talon neinstrainat,asigurare si celelalte carticele de utilizare) . Am vorbit cu proprietarul din cartea masini si mi-a spus ca el nu a eliberat niciodata fiscal din cauza datoriilor (asta acum 5 ani) ... As dori sa stiu daca acest om care mi-a dat masina (ca de vandut nu as putea spune) , daca are dreptate il legatura cu contractul . Sau daca este nevoie de a depunde plangere la politie (in momentul de fata detin copie de pe buletinul sau si o chitanta facut de mana cu 2 prieteni martori si fata lui) . Va rog daca ma puteti sfatui ce pot face ...
A intrebat HCristiaNNN (450 puncte) acum 7 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

12 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns nickbudui (42,360 puncte) acum 7 ani cred ca am mai raspuns o data la aceasta intrebare !cel care ti -a dat masina (vandut cu chitanta este in legalitate ),el nu a inregistrat-o la financiar pt.ca proprietarul din carte nu ia eliberat el insusi un certificat fiscal si a circulat asa pe numele lui (mai ales ca talonul este neinstrainat );cel mai usor pt.tine este sa-l convingi pe proprietarul din carte sa faci cu el contractul de V-C si sa-ti dea fiscal.altfel ai putine sanse de castig in instanta daca nu deloc (te lupti cu morile de vant si bani cheltuiti cu avocati etc.)deci in concluzie i-ti trebuie fiscal de la cel care are masina trecuta la FINANCIAR si contract V-C tot de la aceeasi persoana !Nu se mai face certificat de inmatriculare de aceea se face contractul de V-C in 6 exemplare care o data cu fiscalul trebuiesc stampilate si semnate la financiar de catre vanzator.Asta trebuie sa faci .(de aceea te tot plimba cel care ti-a dat masina);si mai ai nevoie de certificatul ANAF cu taxa platita !Altfel nu ai alta varianta decat sa circuli asa cu masina si sa o vinzi mai departe !Este un fel de teapa legala !
0 voturi
A raspuns HCristiaNNN (450 puncte) acum 7 ani

editat de HCristiaNNN acum 7 ani

El sustine ca poate face contract de înstrăinare-dobândire (la care sustine ca nu se mai aplica fiscal ci o stampila care tine loc) Cu care o pot inscrie la financiar .  Sa inteleg ca minte cu nerusinare sau are pe cineva in Ploiesti care chiar ii poate face asta deoarece se ocupa cu masini ? Am vorbit cu proprietarul din acte care mi-a spus ca nu poate elibera fiscal deoarece are datorii foarte mari . Intradevar ma c-am duce cu zaharelul . Insa pot depunde plangere la politie pentru inselaciune ? Nu inteleg cum sustine ca poate elibera acel contract atata timp cat nu are fiscal de la ceilalti care au avut masina .

Sa inteleg ca in situatia de fata singurele variante pe care le am sunt : fie ma folosesc de masina asa , fie o vand cum a facut el ? Si s-a ma multumesc ca nu scrie instrainat in talon ?
+1 vot
A raspuns nickbudui (42,360 puncte) acum 7 ani Trebuie sa faci ce am zis mai inainte ,astea sunt variantele si sunt sigur !Tu trebuie sa ai un contract de V-C si fiscal de la aceeasi persoana ,nu poti avea fiscal de la unul si C-V de la altul !Cat despre inselaciune nu prea se pune problema pt.ca ai o chitanta cu acceptul tau si mai ales cu martori !El poate sa spuna ca si cel dinainte la pacalit ca sa zic asa !Depinde ce scrie in chitanta pe care ai facut-o !pune o poza cu chitanta sa vad ce scrie ,dar inca o data i-ti pot spune fara sa vad ca sunt putine sanse sa ai castig in instanta(timp si bani pierduti);la noi este foarte greu cu astfel de situatii !
0 voturi
A raspuns HCristiaNNN (450 puncte) acum 7 ani Aceasta este ... Din cate am inteles chiar de la el ca se ocupa cu masini , am nevoie doar de contractul de dobandire pe care mi-l va elibera nu stiu cand cu stampila in loc de fiscal iar eu o pot lua in evidenta pentru impozit ... Aceasta este o adevarata aberatie nu ? Imi cer scuze pentru faptul ca sunt asa neintelegator , se datoreaza faptului ca sunt mai emotiv din fire ...

Imagini atasate

+1 vot
A raspuns nickbudui (42,360 puncte) acum 7 ani Da este foarte important ca nu scrie instrainat in talon pt.ca daca te opreste politia esti in regula ca altfel dupa 30 zile erai obligat sa inmatriculezi masina pe numele tau !Mai ai varianta sa vezi ce datorii are proprietarul din carte la financiar si sa le platesti tu daca se merita,altfel circuli asa cu ea !multa bafta !
0 voturi
A raspuns HCristiaNNN (450 puncte) acum 7 ani Iti multumesc mult pentru timpul acordat , proprietarul are sute de milioane ( nici el nu mai stie mai ales cate amenzi s-au luat pe acel talon ) . Proprietarul mi-a spus ca pot circula cu masina si ma pot bucura de ea fara probleme . Inca o intrebare as mai avea daca mai ma poti ajuta , crezi ca imi poti spune ce pret as putea cere pe masina sau macar daca am vreo sansa sa o "vand" cuiva fara sa ascund nimic ?
+1 vot
A raspuns nickbudui (42,360 puncte) acum 7 ani Chitanta este in favoarea Vanzatorului si martorii trebuiau trecuti in chitanta cu toate datele din buletin si semnatura !este cea mai urata chitanta pe care am vazut-o !
0 voturi
A raspuns HCristiaNNN (450 puncte) acum 7 ani Ai dreptate , inca o data iti multumesc . O seara frumoasa iti doresc .
0 voturi
A raspuns nickbudui (42,360 puncte) acum 7 ani Indiferent ce face el tie i-ti trebuie contract V-C in 6 exemplare semnat si stampilat la financiar si FISCAL !nu exista varianta fara fiscal !!! De unde esti si date despre masina (am vazut in chitanta ca este un opel vectra pret 2000euro)am nevoie de mai multe detalii ,an ,km etc !
0 voturi
A raspuns HCristiaNNN (450 puncte) acum 7 ani Sunt din Bucuresti , Opel Vectra C 2003 Diesel 2.2 220.000 km , Asigurarea 01.2017 ITP 2018 , masina merge bine , am primit acesta parere de la un mecanic , macar atat ... scaunul de la pasager din fata zgariat pe partea din dreapta , si geamurile doar cel de la sofer functioneaza .
0 voturi
A raspuns nickbudui (42,360 puncte) acum 7 ani Este bine ca esti din Bucuresti !eu sunt din Otopeni !o sa intreb pe cineva care are un parc de masini sa vad ce spune !dar tu vrei sa o vinzi ?cat ai dat pe ea 2000 ?geamurile sunt electrice toate ? iti las un nr.de tel. o726o26749 sa pui niste poze cu masina pe WhatsApp si toate datele !
0 voturi
A raspuns HCristiaNNN (450 puncte) acum 7 ani Geamurile sunt electrice toate , se aude acel sistem cum incearca sa-l urce dar nu il si coboara . Nu ma pricep la masini , aceasta este prima data si m-am grabit deoarece am luat permisul si mi-a fost frica sa nu cheltui acea suma de bani pe care am reusit sa-i strang ... As dori sa o vand pentru ca nu ma simt bine la volan , am regrete pentru aceasta gresala .  Iti multumesc din suflet , in decursul zile de maine voi trimite poze cu evidentierea tuturor partilor masini pentru a nu produce o confuzie .