4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > cum pot curata interiorul unei...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+4 voturi

Cum pot curata interiorul unei masini?

am cumparat de curand o masina si as vrea s-o spal bine in interior! ma refer la plafon, scaune si fetele de usa! am dezinfectat manerele, volanul, butoanele, etc.!

daca stie cineva o metoda, nu la spalatorii, as aprecia mult raspunsul!

vreau s-o fac eu pt ca mai bine ca mine nu o va face nimeni!

va multumesc anticipat!
A intrebat eykron (4,170 puncte) acum 11 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns AR92KTA (50,130 puncte) acum 11 ani crezi ca mai bine decat tine nu o v-a face nimeni ? Sunt firme de detailing auto destul de serioase, care asa ti-o fac ca nici nu o mai recunosti . de unde eshti ?

Comentarii:

A comentat eykron (4,170 puncte) acum 11 ani nu sunt in Romania! crede-ma ca am fost pe la mai multe firme si spalatorii, in mai multe tari, si iti zic sigur ca nu o fac chiar asa de bine!
+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Pai ai nevoie de o sursa de apa,ideal apa calda,detergent pentru interior(merge si sampon sau sampon auto,recomand cele incolore sau albe,alte culori lasa urme),o pensula mica(preferabil cilindrica),burete si o laveta de calitate(sau piele naturala daca ai de unde sa faci rost).
Pentru bord:
1.Se umezeste buretele in apa(samponul e ideal de aplicat pe burete,sau daca ai 2 vase de apa,pastrezi unul curat si unul cu sampon) si speli bordul.Apoi cu laveta inmuiata si stoarsa in apa curata se clateste.Atentie la partile de sticla(ceasuri,ecrane etc) sa nu intre apa si la aeratoare sau margini unde nu poti ajunge se foloseste pensula.
Pentru fete de usi:
Se spala din parte de sus in jos,intai faci muchiile cu pensula apoi cu laveta sau pielea faci restul.Daca ai material textil deschis la culoare sau inchis dar ff murdar,pulverizezi sampon si cu buretele umed(atentie,daca ai burete sub materialul textil si dai multa apa se va uda buretele si apoi va iesi mizerie cand apesi pe zona respectiva),apoi clatesti cu laveta.
Pentru scaune,depinde ce fel de tapiserie ai.Ideal de probat detergentul intr-o parte in care nu se vede,pui si lasi acolo putin pentru orice evetualitate.Daca este totul ok,se pulverizeaza sampon pe toata suprafata si se spala in lung,la fel ca la vopsit.(NU insista cu apa multa pe scaune,aceeasi problema cu buretele).
Pentru plafon,este identic ca la fetele de usi,fara apa din abundenta si la clatit mare atentie.
Daca specificai si marca modelul masinii iti puteam da mai multe detalii.

Comentarii:

A comentat eykron (4,170 puncte) acum 11 ani multumesc mult de raspuns! o sa incerc, cand imi va permite vremea!
e vorba despre passat din 2002
A comentat rover_cabrio (23,880 puncte) acum 11 ani copy paste !!!
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @rover:copy paste de unde?Din vreun alt raspuns de pe aici?A mai fost o intrebare asemanatoare acum ceva timp.
+1 vot
A raspuns rover_cabrio (23,880 puncte) acum 11 ani maestru , la magazile auto care se gasesc in occident , poti sa gasesti solutii dedicate concentrate care vor face minuni !!! nu trebuie sa te chinui foarte mult doar putina atentie la ce cumperi !!!