4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Cum pot proteja podeaua masini...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Cum pot proteja podeaua masinii?

Va salut si va urez sarbatori fericite!

Saptamana asta am ridicat masina(BMW E36 318i 1990) pe elevator si am analizat starea ei pe dedesubt. Se afla intr-o stare, zic eu, foarte buna pentru varsta ei. Insa,alocuri, are cateva mici pete de rugina pe podea, in locurile unde a fost zgariata/lovita.

Doresc sa scap podeaua de acele mici urme, pete si sa nu mai am vreodata probleme cu rugina in acele locuri. Mentionez ca doresc sa pastrez aceasta masina cat mai bine si cat mai multi ani, deci as vrea sa fac o "lucrare" de calitate si de durata, fara sa ma trezesc dupa un an sau doi din nou cu rugina in aceleasi locuri.

Banuiesc ca nu este de ajuns sa le "tratez" doar cu smirghel si pe urma cu vopsea, nu?

CE ALTCEVA IMI MAI RECOMANDATI? GRUND? TEROSON? SAU CE ALTCEVA?

CUM ANUME TREBUIE SA PROCEDEZ SI CE ANUME TREBUIE SA APLIC(dupa ce am inlaturat rugina cu smirghel) ?

 

Va multumesc si inca o data, sarbatori fericite si un an nou fericit!
A intrebat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+4 voturi
A raspuns BV98ERI (54,990 puncte) acum 11 ani Spray de zinc pe suprafata smirgheluita,dupa uscare grund,in final teroson

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Salut!
Spray de zinc si teroson trebuie sa fac rost. Gasesc pe la magazinele de piese auto???
Intr-un final trebuie sa vad cum ar fi mai bine...cu teroson si spray de zinc sau cu grund si pe urma boschit precum a spus colegul mai jos. Sa vedem...doresc solutia cea mai eficienta! Multumesc de raspuns!
A comentat BV98ERI (54,990 puncte) acum 11 ani Unele masini au caroseria zincata,si din cauza asta ruginesc greu -vezi Audi 80 din anii90 au -.Sprayul de zinc pregateste -protejeaza suprafata curatata.Peste zinc aplici grundul astfel obtii protectie maxima.Ultimul strat poti da cu teroson,antifon,sau alta vopsea elastica-sa nu se decojeasca de la lovituri,zgirietuti.

Alte raspunsuri: (4)

+3 voturi
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Poti curata zonele pana la metal, dat cu cateva straturi de grund si apoi vopsea, iar la final cumperi o galeata de 5 litrii de boschit si dat cu pensula. Cel putin 10 ani nu mai ai probleme.

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Cam asta m-ar interesa. Sa nu am probleme multi ani...Multumesc! Am grund in garaj unsa este cam vechi de vreo 4 ani o mai fi bun???
Am si vopsea insa nu o cumparasem special pentru masina este in forma de spray si am luat-o din Obor, o fi buna si asta sau trebuie sa cumpar alta??? Si cam cat ar costa 5 litri de boschit si de unde pot face rost??? Multumesc frumos pt raspuns!
A comentat Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Grundul daca este in termenul de valabilitate e ok. Boschit eu am luat 5 litrii sa dau pe acoperisul de la garaj, deoarece se infiltra apa. Nu mai stiu cat a fost, pana in 35 de lei. In principiu intreaba la magazinele de piese auto ale lui Verbita. E o afacere super buna. Bafta!
A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Merge si cum a spus colegul mai sus, cu spray de zinc si cu teroson(pe langa grund si vopsea)??? Care dintre solutii ar fi mai eficienta? Multumesc!
A comentat Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Eu stiu ca a mea merge, nu-mi dau cu parerea asupra ce a zis colegul, deoarece n-am incercat. Ambele sunt ok. Depinde de tine care o consideri mai avantajoasa. Boschitul de care ti-am spus, poate crea un strat mai gros (2 mm sau chiar mai mult), de aia cred ca e mai potrivit. Are o culoare neagra, care se potriveste cu "burta" unei masini.
+1 vot
A raspuns BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Salut BV98ERI si Bogdan_03
Ce ati zice daca as face in felul urmator:
- smirghel peste petele/urmele de rugina
- spray de zinc peste suprafata smirgheluita
- grund (nu stiu insa cate straturi sa dau...cred ca unul ar fi de ajuns)
- vopsea
- teroson
E bine asa? Eu zic ca asa e mai complet. Practic, am combinat spusele voastre. Ce ziceti???

Comentarii:

A comentat Andreea30 (13,070 puncte) acum 11 ani cred ca este mai bine cum a zis bogdan. boschitul e mai bun.
A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Am auzit multe lucruri bune si despre teroson. Sa vedem cu ce am sa dau pana la urma. Multumesc frumos ! Sarbatori fericite!
+1 vot
A raspuns dukuxxlRAD (8,800 puncte) acum 11 ani salut prietene.ma intereseaza si pe mine ceea ce vrei sa faci tu si vroiam sa te intreb cam cat ar ajunge toate treburile alea ce le enumerai tu mai jos intr-un comentariu.as dorii sa repar putin podeaua unei dacii.cat costa toate alea?mersi frumos

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Salut!
Pai sa analizam:
- Spray zinc "ZINCOSIL", flacon 400ml 20 lei
- Spray Grund 600 ml - 35 lei
- Spray vopsea neagra - 19 lei am dat pe ea prin vara nu stiu exact care este cantitatea
- spray teroson 400 ml 25 lei. Daca doresti pt pistol si cu diferite culori, pretul creste pana la aprox. 35 lei.
In total, cam cu 100 lei iti cumperi toate aceste lucruri.
Nu stiu eu exact cata cantitate de vopsea,grund,teroson ai tu nevoie, insa pentru petele mele de pe "burta", nu-mi trebuie mai mult de un spray din fiecare.
Preturile le-am luat de pe site-ul laboratorvopseaauto punct ro.
O zi buna si un an nou fericit!
A comentat dukuxxlRAD (8,800 puncte) acum 11 ani mersi frumos.am undeva si o gaura cam cat un dop , acolo ce e mai bine de facut?sa incerc cu mult kit si dupaia celelalte?
A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Incearca sa pui o tabla deasupra gaurii respective... Nu stiu exact mergi la un tinichigiu. Asa am facut eu am pus o tabla deasupra ruginii de la praguri si vad ca si dupa 3 ani de cand am pus e ok. Salut si un an nou fericit!
0 voturi
A raspuns Adrian_Boy (140 puncte) acum 5 ani Improspatez acest topic putin, nu de alta, dar mai actualizam putin acest procedeu, mai ales ca avem produse din ce in ce mai bune pe piata.

Cum procedez eu:
1. Zonele foarte ruginite - perie sarma + Nigrin.
2. Zonele semi ruginite, aici putem sa folosim asa:
- grund care se da pe rugina, sau spray care converteste rugina si prateste zona de vopsit - ceva bun si ieftin, ar fi ceva de la Rust-Oleum.
3. Deci practic zonele ruginite rezolvate si rezolvate trebuie sa fie, pentru ca rugina ne poate strica toata lucrarea, trecem la urmatorul pas, GRUNDUL, de preferat ceva bun, nu dai toata ziua sub masina cu protectie - un grund epoxidic ar fi cel mai bun, adica bicomponent.
3. Dupa grund aplicam un Teroson de o calitate bunicica, cele romanesti nu-mi inspira incredere, aici puteti gasii Soll sau Nigrin, variante si pensulabile de la acesti producatori.
4. Si ultimul, o ceara de cavitati, data peste tot, inclusiv in praguri usi etc. Acest ultim pas face ca lucrarea sa fie cat mai profi si de lunga durata. 1 litru de ceara pleaca de la 40 lei, ceea ce nu e mult, si ajunge pentru orice masina, chiar si brek.

Tips - la imbinari puteti folosi mastic pensulabil - acesta reduce zgomotul, si izoleaza bine zona - sau pe post de insonorizant la zona rotilor (carenaje). Aici cutia de  1 kg pleaca de la 50 lei, acesta fiind scump pentru ca ofera cea mai buna protectie, stratul fiind gros, rezistenta mare la pietris etc.

Dar daca urmati pasii acestia, 10 ani nu mai faceti nici o interventie, cu toate ca va recomand ca tratamentul cu ceara sa il faceti anual. Sarea de pe sosea spala cam tot.
Succes!