4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Cum sa restaurez plasticele???

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Cum sa restaurez plasticele???

Ce sa le fac bandourilor si pragurilor masinii ca sa le intineresc putin?

In vremea lor erau negre,acum s-au decolorat.Am vazut in Kaufland un fel de vopsea cauciucata ,gen crema de pantofi,pentru plastice.O fi buna de ceva?

Sau exista vopsea speciala care sa nu se decojeasca?

 

Masina e Opel Astra G,daca ajuta cu ceva.
A intrebat Livius_27 (17,670 puncte) acum 11 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns tm99chr (320 puncte) acum 11 ani depinde cati bani vrei sa investesti :) le poti da cu totul un alt aspect. Eu imbrac piese in fibra de carbon (nu folie! ) ci fibra , cu rasini , etc... :) am si un topic deschis . 0746881220

Imagini atasate

Comentarii:

A comentat Livius_27 (17,670 puncte) acum 11 ani Foarte tare !Dar pentru masina mea nu merita :))
A comentat andreicosmin (100 puncte) acum 7 ani cat m-ar costa sa imi faci asta la un audi a4 b6 sau un golf 4 ?
+1 vot
A raspuns kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani le dai jos si le vopsesti.profi sau tu acasa, dupa posibilitatile tale

Comentarii:

A comentat Livius_27 (17,670 puncte) acum 11 ani Si nu se "scorojeste" vopseaua?
A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani eu am dat la o vectra toate bandourile cu un spray cumparat de la targ de 10lei.si a fost ok.din pacate nu iti pot garanta ca se scorojeste sau nu.la mine a tinut jumate de an cat am tinut masina.si fara probleme(spalata la spalatorie-jet in fiecare saptamana aproape si a tinut foarte bine vopseaua.
0 voturi
A raspuns bysconty EXPERT (109,230 puncte) acum 11 ani izolezi cu banda si ziare si cumperi un spray lucios si dai pe ele sau le dai jos dar e mai mult de munca,sau cea mai simpla solutie iei un tub de ulei siliconic si iti ajunge o lunga sa dai pe ele si arata ca noi. e 5 lei unu :) dar se duce in cateva zile.
0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Iti pot spune cele 2 solutii care le folosesc,le-am folosit si dupa un studiu personal sunt cele mai fiabile,una este ieftina si tine nu prea mult si cealalta tine cativa ani.
1.Acel polish tip crema de pantofi,e un tip de polish cu un fel de lipici sa zicem asa,niveleaza la nivel mic si ramane acolo.In ro,unde baga astia iarna sare de iti sar capacele,o sa tina maxim o luna jumatate o mana de polish.Cand il aplici sa fii foarte atent,eu il dadeam la inceput cu un burete si ramanea parca era ciment stropit cu bidineaua.Apoi foloseam un compresor mic si un tip de pistol de vopsit casnic,cu duza foarte mare deoarece nu e vopsea,e mai gros acel tip de polish.Vara tine cateva luni,cel putin pe masinile care l-am folosit le spalam cu jet de apa fara probleme.
2.Solutie putin mai scumpa,dar foarte rezistenta e vopsitul.Intai verifici suprafata daca nu are zgarieturi adanci de parcare etc,daca sunt mici dai peste,daca sunt adanci dai intai un kit lichid apoi dai kit normal si etc.
Pentru zgarieturile mici,se rezolva din vopsea daca stii sa o dai.
Apoi,poti sa dai 2 straturi si nu doar unul de primer pentru plastic,mare atentie sa cumperi doar cel transparent si daca dai de mai multe ori intr-un loc sa se faca alb-galben.Adica daca dai putin,e transparent,daca dai de 2 3 ori intr-un loc,se face alb.Acel tip de primer e cel mai rezistent
Dupa cele 2 maini de primer,lasi sa se usuce bine,cauti vopsea dupa codul masinii,pentru a ta daca imi aduc aminte e scris pe capacul de la rezervor.
Iti mai trebuie lac si spor la treaba.
PS1.Vezi atunci cand cumperi vopseaua,sa vina cu paleta de culori,sunt 2 3 nuante pentru un cod de vopsea si nu cumpara de la cei care nu au placute pentru timp,adica ia o monstra de pe masina si o face la nuanta care o are acum,dupa ceva timp trecut sub agentii corozivi.
PS2.Mare atentie cu primerul,daca nu il dai pe toata suprafata o sa iti crape vopseaua si e ca si cum nu l-ai dat.

Comentarii:

A comentat Livius_27 (17,670 puncte) acum 11 ani Daca ar fii sa vopsesc nu m-as complica sa le fac in culoarea masinii ,le-as face tot negre ca e vorba despre barele laterale si bandouri..Nici nu stiu sa fi vazut vreo astra cu bandourile in culoarea caroseriei.Dar cred ca incer pentru inceput cu polish ca e mai ieftin si momentan stau prost cu finantele :)
0 voturi
A raspuns Ionutz_mnu (20,600 puncte) acum 11 ani salut ..daca vreti sa ma credeti un italian de la un service auto mia spus sa dau bordu si plasticele cu ulei de masline cu o carpa curata si moale.....am incercat si merge ffff bine.....arata ca nou totul.....asta am incercato pe pielea mea si tot e ok.

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Pot spune ca am incercat o data si a fost dezastru.La ei am vazut ca se practica desi cred ca in final se alege cu un dezastru.
A comentat Ionutz_mnu (20,600 puncte) acum 11 ani poi cum a fost dezastru?adik sa stiu la ce sa ma astept pe viitor.
A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani mai baieti cum sa dai cu ulei pe drumurile noastre.....:))  se lipeste praful si toate amprentele o sa se vada pe bord:))
siliconurile sunt antistatice de asta se folosesc din greu la noi in romanica:D
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Aveam de spalat un fiat doblo si apoi aveam de facut cu el un drum de vreo 100 de km.Ma apuc de treaba,si tipul care il avea imi recomanda nush ce ulei de masline.Dau cu ulei pe tot bordul,el zice sa dau mai mult sa insist putin si sa dau pe volan.In primul rand nu a iesit de pe geam,nu l-am scos nici cu mama naibii,in schimb bordul era de lux.
Apoi,cand am iesit la soare,in jur de 40 de grade afara,am inceput sa simt volanul mai cu feeling,in ideea ca se lipea de maini.Pun mana sa dau mai tare aerul,la fel.Numai amprente si urme au ramas,nu mai zic ca venea si pe la aer miros de ulei,apoi din cauza ca am dat in exces,a inceput sa miroase a friptura de sub bord.
Deci,altfel spus nu e de incercat asa ceva acasa.
In final am reusit ca sa scot din plastic toata grasimea aia cu o substanta de spalat jantele,care a si albi plasticul pe deasupra.:))
Concluziile le trageti voi.
A comentat Ionutz_mnu (20,600 puncte) acum 11 ani ai folosit totusi prea mult ulei...carpa trebuie foarte putin inbibata in ulei....ca pe urm iti miroase si arata bordu ca o tigaie incinsa.
+1 vot
A raspuns andi_cimpean (1,900 puncte) acum 11 ani Eu am găsit la magazinul de piese auto, o soluţie care redă bandourilor şi barelor, negrul original.

Partea nasoală este că trebuie să întreţii cu soluţia aia, pentru a avea negrul dorit.

Eu am luat soluţia pentru că mi se murdăriseră bandourile de ceară şi  îmi intrase în porii ăia... Într-un final am descoperit că îmi pot curăţa bandourile de ceara aia (grăsime) cu soluţie de spălat compartimentul motor.

P.S. Ca soluţie ieftină, de înnegrit caucicurile sau obiectele de plastic, negre, vă recomand Cola/Pepsi!