4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Daca nu pun intaritor in vopse...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Daca nu pun intaritor in vopsea nu se intareste?

Ce se intampla daca nu combin vopseaua cu intaritor? Se intareste sau nu ? presupun ca se intareste mai greu..

Imi poate spune cineva care este diferenta intre 1K si 2K?

Pot da vopsea 1K peste spritzkit 2K ? sau lac 2K peste vopsea 1K?

Este vre-o problema daca combin o vopsea cu lac inclus in ea cu una fara? Deoarece doresc sa obtin o anumita nuanta pe masina si am cumparat 2 vopsele care vreau sa le combin..una fiind cu lac si una fara.
A intrebat Teo-Mazda (4,770 puncte) acum 10 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
nu se pot combina si nu exista vopsea cu lac in ea.Exista vopsea metalizata(care straluceste o data uscata) si vopsea normala mata.
In vopsea nu se pune intaritor(ma refer la gama ppl,folosita de toate marcile),catalizatorul(sau intaritorul) se adauga doar in lac.
Daca vrei o anumita nuanta,combinatia de culori si nuante o face cel care face vopsele,el stie ce si cum sa amestece.Spritz kit sau primer peste ce?Plastic sau fier?Majoritatea se vopsesc atunci cand sunt uscate.
Ce fel de vopsea vrei sa dai pe masina?De la ce culoare de baza incepi si la ce nuanta vrei sa ajungi?

Comentarii:

A comentat Teo-Mazda (4,770 puncte) acum 10 ani vopsele cu lac (de email)  ....una e normala..si una email...(glossy paint).....pe metal vopsesc...am cumparat o vopsea rosu imperial...si rosu de foc (visiniu) ...vreau sa ajung la o nuanta de ''rosu sange'' combinandu-le.
0 voturi
A raspuns gabytza183 (4,120 puncte) acum 10 ani EXISTA vopsea cu lac in ea exista vopsea cu lacul aplicat acela este pigment este metalizat sau simplu fara metalizat.2k inseamna ca este din 2 componenti adica vopsea+catalizator sau intaritor mai bine zis 1k= vopsea un fel de alkidica adica gata preparata odata ce ii diluata sa ma rog fara diluant pentru unii si aplicata pe suprafata acea vopsea se usuca dar cea care este prevazuta cu intaritor si nu bagi posibil sa se intareasca doar la suprafata.. poti face amandoua variante linistit nu se intampla nimik dar la prima varianta sa fie bine uscat si matuit spritkitu succes

Comentarii:

A comentat Teo-Mazda (4,770 puncte) acum 10 ani vopseaua mea este 1k...deci trebuie combinata doar cu diluant sa inteleg...
0 voturi
A raspuns ovii2k (140 puncte) acum 9 ani am cam 5 kg de vopsea alba si m-am gandit sa vopsesc masina dar imi trebuie rosu metal,o pot face pe cea alba rosu metal?