4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Dimensiune anvelope ?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Dimensiune anvelope ?

Buna ziua , doresc sa achizitionez 4 anvelope pentru masina mea , intrebarea mea este , dimensiunile standard ale anvelopelor sunt 175/70/14 , eu as vreau sa cumpar 185/70/14 pentru un plus de aderenta , precizez ca vor fii pentru iarna . Credeti ca poate exista vreo problema cu janta , deoarece cauciucul este mai lat? Multumesc.
A intrebat stefansr (2,220 puncte) acum 11 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns Madalyn6 (6,930 puncte) acum 11 ani Janta nu are nici o problema dar daca te opreste vre-un Garcea si nu ai treccute dimensiunile 185/70/14 in talon, e cam nasol

Comentarii:

A comentat stefansr (2,220 puncte) acum 11 ani Nu imi fac prea mari probleme cu politia , talonul este tip nou , modelul masinii nu este prea cunoscut .
0 voturi
A raspuns rover_cabrio (23,880 puncte) acum 11 ani salut , din cauza jantelor nu iti poti face probleme , daca pui 185 70 14 o sa para masina un mare cazan ....
mai buna aderenta ai cu o masina cu anvelopa cat mai ingusta conform puterii acesteia pentru ca are rolul de a INTEPA ..sa intrepatrunda in ZAPADA intelegi  ideea ??? in general aceste anvelope se pun pe masinile cu motoare mici !!!

din partea mea te sfatuiesc sa o lasi pe 175 70 14 !

Comentarii:

A comentat stefansr (2,220 puncte) acum 11 ani Teoria ta nu cred ca este prea corecta , deoarece la munte pe zapada cand a nins ca sa poti merge fara probleme fara sa te afunzi porti acele palete care iti maresc suprafata de contact cu zapada. Asa m-am gandit ca ar fii ok si la masina. Motor mic nu prea este este un 1.8.
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani @stefansr:rover are dreptate,o anvelopa este mai aderenta cu cat este mai ingusta,aici ma refer la polei zapada.
Daca guma este ingusta,patrunde in stratul moale de zapada mai repede si prinde aderenta,daca este lata scurma mai mult pana ajunge la stratul aderent.
Cauta un clip cu masinile de raliu iarna si o sa observi ca au anvelopele foarte inguste.
A comentat stefansr (2,220 puncte) acum 11 ani Am inteles , deci ma sfatuiti sa nu schimb dimensiunea anvelopelor?
A comentat asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani ai inteles, cu cat anvelopele sunt mai inguste ele sapa in zapada si ajung sa aiba aderenta. uitate la o maisna cum are rotile cand participa la un raliu pe zapada si ai sa vezi ca sunt foarte inguste.
+1 vot
A raspuns BV98ERI (54,990 puncte) acum 11 ani Pentru anvelope de alta dimensiune decat cele mentionate in cartea de identitate primesti intre 2si 4 puncte penalizare,si retinerea certificatului de inmatriculare pana la  remedierea problemei.Anvelopele late iarna plutesc pe zapada,polei,iar cele inguste i-si taie drum prin mizerie,si ajung pana la sol,si astfel sunt
mai aderente.O alta problema daca esti implicat intr-un accident,societatile de asigurare abia asteapta sa te gaseasca cu ceva in neregula ca sa refuze plata.