4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > este trecuta pe jante dimensiu...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Este trecuta pe jante dimensiunea gaurii centrale?

salutare. vreau sa stiu daca este cumva trecuta pe janta dimensiunea gaurii centrale. pt ca am masurat o gramada de jante si nu gasesc niciuna la marime. si ce inseamna ET?
A intrebat lucian89 (1,080 puncte) acum 10 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns AR92KTA (50,130 puncte) acum 10 ani Dimensiunea gaurii centrale NU apare inscriptionata pe janta!

Ce inseamna ET-ul ? Se mai numeste si offset, o dimensiune si dimensiune foarte importanta si mereu imprimata pe orice janta. Spre deosebire de alti parametrii, cum ar fi distanta intre prezoane sau diametrul jantei, factorul de echilibru este mai putin cunoscut si luat in considerare. Insa este poate cel mai important in alegerea unui nou set de roti. Factorul de echilibru influenteaza faptul cum arata o roata montata pe masina, cat patrunde in spatiul rotii si daca anvelopa va atinge sau nu elementele caroseriei, contraaripi sau suspensie. Factorul de echilibru se se masoara intre linia centrala imaginara ce strabate janta lateral pe mijloc si suprafata de montare a jantei, acolo unde face contact cu fuzeta. Aceasta distanta se masoara in milimetrii si este intodeauna inscriptionata pe janta, alaturi de "ET", ceea ce inseamna "Einpress Tieffe", factor de echilibru in germana. Nu de putine ori se intampla ca atunci cand franam la viteze mari, volanul sa vibreze (ET nepotrivit pentru suspensia masinii), rotile sa atinga in contraaripi sau spoilere, volanul sa mearga foarte greu si usor si instabil, sau suspensia sa reactioneze gresit, toate acestea putand fi cauzate de alegerea unei jante cu un factor de echilibru eronat.

Comentarii:

A comentat BV98ERI (54,990 puncte) acum 10 ani ET mai mare inseamna roata mai in interior si masina tinde sa fie supraviratoare,ET mai mic scoate mai mult roata si poate avea efect de subvirare.
+2 voturi
A raspuns sorinache40 (4,450 puncte) acum 10 ani poate te ajuta cu ceva!

Imagini atasate

0 voturi
A raspuns lucian89 (1,080 puncte) acum 10 ani multumesc pt raspunsuri. cred ca o sa iau un subler cu mine si o sa masor in continuare pana gasesc marimea potrivita(66mm)