4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > fiabilitate fiat grande punto...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Fiabilitate fiat grande punto / recomandari motorizare ?

cateva pareri pro / contra despre fiat grande punto .cheltuieli intrtinere si recomandari motorizare ?
A intrebat vyrus_20 (24,370 puncte) acum 11 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

–1 vot
A raspuns vwvento (49,280 puncte) acum 11 ani E o masina proasta! Probleme multe....
Ce-a mai buna idee e opel corsa C sau D cu motor de 1.2/1.4 benzina si fiabila si economica!
Sunt atatea variante Corsa, Polo, Peugeot 106, Honda Civic, Mazda 323... Sunt atatea masini si tu te rezumi la una proasta:))

Comentarii:

A comentat vyrus_20 (24,370 puncte) acum 11 ani momentan am un 206 din 2001 si vroiam ceva un pic mai nou si ma gandeam la un grande punto pt ca imi place cum arata .
A comentat vyrus_20 (24,370 puncte) acum 11 ani sau alta optiune care o mai am si imi place ca masina ar fi seat ibiza dupa 2003.
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 11 ani si eu sunt de parere ca nu e o idee buna fiatul, urca-te intr-un civic sau intr-o mazda 323 sa vezi cum merg si e diferenta ca de la cer la pamant pe langa 206, si in orice caz mai bune ca fiatul
A comentat vwvento (49,280 puncte) acum 11 ani M-am urcat eu in civic si am 106 si pot spune ca nu e mare diferenta, a mea era aproape la fel de rigida pe viraje fara suspensie sport, si cu motor de 1.1 ma tineam bine, adica ma depasea intradevar, dar nu la 100 de metrii, cu motorul 1.3 de pe civic!
A comentat vwvento (49,280 puncte) acum 11 ani Robert tu trebuie sa intelegi un lucru : masinile japoneze nu sunt masinile supreme cum nici cele germane nu sunt! Fiecare firma/ramura are masinile ei bune si masinile ei proaste, si acum sa nu imi zici ca la japoneze nu exista asa ceva, ca ma apuc de dat exemple!
Sunt bune intradevar, dar nu ceva de la cer la pamant, asta ar fi o exagerare!
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 11 ani daca am ajuns sa comparam peugeot cu masinile japoneze eu imi sterg contul si nu mai dau pe aici, va las pe voi cu ideile voastre si poate e mai bine asa, n-am zis ca japonezele sunt supreme dar vezi si tu cati km merge civicul ala si cati km peugeotul, iar pe la 400 de mii de km le mai comparam sa vedem care cum merge......aici e diferenta dupa parerea mea
A comentat vyrus_20 (24,370 puncte) acum 11 ani stati linistiti ca oricum civicul nu imi place doar cel care e facut dupa 2005 sau cand sa schimbat modelul ca numai stiu  in rest cel vechi zici ca e o cizma are o forma banala ....la mazda nici vorba doar tot asa dupa 2005 dar treaba e ca nu ma incadrez asa bine cu banii pana acolo . decat o cizma de maisna mai bine raman cu ce am .
0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Asa cum a mai fost spus pe aici,masinile italiene sunt ca dragostea,primele 3 luni totul e roz,apoi incepe calvarul.
Sfat personal,fugi de motoarele mai mici de 1,6 ,sunt un dezastru pe masini ceva mai grele,eu am avut de a face cu punto.Trebuie sa le turezi ca se miste,nu mai zic de condus sportiv.
Sincer,si e doar parerea mea,am o impresir proasta despre masinile Fiat.Ca un ultim exemplu,noul panda,motor 1,4 automat,dupa cateva sute de km a trebuit sa mearga in service pentru un defect la cutia automata,uita sa schimbe,masina a ramas in treapta 2.
Masini care consuma destul pentru nimic,si atunci cand apare un defect,nu te grabi sa il repari,sigur mai vin altele si din ce in ce mai grave.
Fiat nu mai e ce era o data,mai ales masinile care sunt facute la fabrici est-europene si nu in Italia.
Dpdv al intretinerii,in afara de consum exagerat,si ma refer la mers normal,incet nu stiu ce sa iti zic.
Sfatul meu e,daca esti decis sa alegi masina asta,cauta o motorizare diesel,nu sunt ele cele mai stralucite dar parca mai bune decat benzinarele.
P.S.Raspunsul meu e strict anti-fiat si anti-italience.Daca altii sunt de alte pareri nu am nimic impotriva.
Succes la achizitie si asfalt uscat.
+1 vot
A raspuns antonio.carsa (58,300 puncte) acum 11 ani am avut fiat dar din alta clasa (croma). Eu am o parere buna avand in vedere ca am lucrat la o pizzerie pe Fiat Seicento. Sunt niste masini foarte rezistente. Ati concurenti aveau renault, ford, opel, vw dar cam toti aveau probleme cu masinile lor. Mie mi se par masini bune. Cei care zic ca fiatul nu e bun si ca e bun opelul sa stiti ca motorul de 1.3 si 1.9 diesel de la opel sunt facute de Fiat
+1 vot
A raspuns stresstm (6,150 puncte) acum 11 ani Salut, nu vreau sa fiu subiectiv si sa nu credeti ca sunt fan fiat. Am un fiat punto 2 din 2000 iar masina e la mine de 7 ani, timp in care nu a suferit nici o reparatie majora , consumabile si un semering la cutie fiindca pierdea ulei . Referitor la marca fiat , da, aveti dreptate , nu sunt printre cele mai reusite automobile dar sunt la un pret decent si ieftine la intretinere. Momentan doresc sa cumpar inca o masina, am un buget de aprox 4800-5300 euro si doresc ceva mai nou. In banii acestia gasesc fiat grande punto 1.3d, 2008-2009, 6 trepte, 90cp , cu foarte multe extrase ex: dublu climatronic, comenzi volan, radio mp3 s.a. , in comparatie cu masinile din aceasi clasa gen vw polo, skoda fabia, masini care in banii acestia le gasesti mult mai vechi si bineinteles doar cu AC si 2 geamuri electrice. Ca sa intelegeti fiat e o masina ieftina , poate nu e printre cele mai bune dar la pretul pe care il au sunt foarte bune . Sper ca m-am facut inteles , recomand cu caldura fiat , pentru cei care vor sa-si faca treaba cu masina si nu liniute si alte chestii .

Comentarii:

A comentat stresstm (6,150 puncte) acum 11 ani Referitor la ce spunea stefan.angelo in legatura cu consumu, da , are dreptate. Nu stiu cum consuma alte masini din clasa asta , fiatul meu  de 1.2 60cp, consuma 8% urban si 5% extern. Asta depinde si de oras , eu stau in Timisoara si vreau sa va spun ca e la fel ca in Bucuresti, raportul masinilor cu nr locuitorilor este aproape la fel plus ca in Timisoara autoritatile nu sunt capabile a sincroniza semafoarele astfel ca pe un bulevard maricel, pleci pe verde si in 100 m e rosu si tot asa. Vreau sa mai zic inca un lucru, consumu mi  se pare justificabil fiindca motoru asta e chiar tare . Am facut la 100 m , Golf IV 1.6 , astra 1.6, polo s.a . Sper ca intelegeti ce vreau sa spun si sa nu credeti ca vreau sa zic ca masina mea e Lord of the Rings :)
A comentat asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani intrecerea pe 100m e irelevanta. am mers de curand cu un fiat piunto 2007 1.4 75 de cai si era varza. toate materialele erau ce cea mai proasta calitate, la motor am incercat sa desfac ceva si plasticele se farmitau erau coapte, aia nu e masina e bataie de joc.dacia e masina de calitate pe langa fiat.