4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > folie pe consola centrala

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+3 voturi

Folie pe consola centrala

am strans niste bani si ma gandeam sa pun folie negru mat pe consola centrala, folia am gasit-o la cineva la un pret destul de bun.

1) problema e ca nu stiu cum sa desfac consola centrala, exista niste cleme in care este prinsa? daca da unde sunt si cum le pot desface?

2) cum sa lipesc folia pe consola (asta daca reusesc sa o dau jos)

3) o pot lipi direct fara sa ma mai complic cu desfacutul consolei?

multumesc

Imagini atasate

A intrebat laurentiu.ionut18 (6,000 puncte) acum 12 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+7 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 12 ani Salut!
Pentru a desface capacul de la unitatea audio si compartimentul de depozitare, se scoate unitatea audio, compartimentul are 4 cleme 2 in partea de jos si 2 in partile laterale, se face parghie la fiecare pe rand cu o surubelnita cu grija si tragi capacul dinspre partea de jos, sus are cateva cleme.
Partea cu butonul de avarie.o scoti are niste cleme,la fel si capacul de sub frana de mana.
Pentru frana de mana ai niste suruburi in spatele consolei.
Ti-am atasat si cateva imagini.
2.Folia se lipeste prin incalzirea uneia din suprafete,una din metode e incalzirea ei cu un uscator de par.:)
3.Lipitul direct pe consola nu va da rezultate bune,nu va iesi asa cum vrei,folia nu o sa acopere tot,nu va sta cum trebuie.
Tiam atasat si cateva imagini.

Imagini atasate

Comentarii:

A comentat Miserupix (55,060 puncte) acum 12 ani @stefan.angelo  Un raspuns mai bun si o explicatie mai frumoasa nu prea aveai cum sa dai!

@ laurentiu.ionut18 Cand folosesti surubelnitele pt parghie, invelestele in niste carpe mai subtiri, sa nu zgarii plastcul.
A comentat laurentiu.ionut18 (6,000 puncte) acum 12 ani stefan multumesc mult pt raspuns, o sa salvez pozele pe telefon sa pot sa le vad cum le desfac
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 12 ani Nu ai pentru ce!Spor la desfacut si foliat,iar cand termii,incarca si o poza.Sunt curios cum va iesi.
A comentat laurentiu.ionut18 (6,000 puncte) acum 12 ani si eu sunt curios ce va iesi, e prima data cand fac asta. pozele tu le-ai facut sau ai gasit pe net? pt ca eu am cautat pe net si nu am gasit nimic
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 12 ani Salut!
Le-am gasit pe un forum.Eu trebuie sa fac asta la un focus 2002,am crapat consola unde e butonul de avarie intre acesta si ceas.
Am gasit doar folie tip carbon,negru mat nicaieri.
A comentat laurentiu.ionut18 (6,000 puncte) acum 12 ani eu am cumparat o folie foarte ieftina si a fost si foarte proasta, elementele care nu aveau prea multe forme le-am lipit usor dar celelanta m-am chinuit destul de mult. maine cand ma duc la tara mai incerc o data si cu mai multa rabdare.
multumesc foarte mult pentru ajutor, mi-ai fost de mare folos.

Alte raspunsuri: (3)

+3 voturi
A raspuns vyrus_20 (24,370 puncte) acum 12 ani pt un aspect mai frumos poti recurge la vopsirea consolei inclusiv si plasticul care se intinde pe toata lungimea borbului unde in capete ai capacele pt twiter. acela este un pic mai greu de scot pt este prins in nituri dar de pot gauri si monta in suruburi cu cleme . spor la treaba !

Comentarii:

A comentat laurentiu.ionut18 (6,000 puncte) acum 12 ani ms, o sa am nevoie:D
o sa arat poze cu ce mi-a iesit
+2 voturi
A raspuns Driver09 (49,100 puncte) acum 12 ani Mi am pus folie 3d(pararea mea e ca da mai bine decat folia simpla) pe consola la masina mea,cum a zis ~stefan angelo~ foloseste uscator de par(si eu zic, ca e suficient)ca,daca nu se exfoliaza dupa o vreme.
Spor la treaba!
+2 voturi
A raspuns laurentiu.ionut18 (6,000 puncte) acum 12 ani baieti, a iesit un dezastru :)), bordul l-am dezasamblat usor dar folia a fost foarte proasta, nu se lipea deloc, pana la urma cred ca o sa cumpar un spray ca sa le vopsesc, voi ce ziceti? e bine daca o vopsesc cu spray?

Imagini atasate

Comentarii:

A comentat vyrus_20 (24,370 puncte) acum 12 ani o sa iasa bine daca ai mana cum zic vopsitorii. dar cu un pic de rabdare o sa te descurci ca nu cred ca esti anti-talent. trebuie vopsit cu mare atentie in straturi cat mai subtiri de vopsea ca sa nu atace acel material cauciucat .de preferat 3-4 straturi sau pana la nunata dorita. daca aplici un strat mai gros chiar daca nu curge vopseaua ,diluantul din vopsea ataca acea pelicula cauciucata si apar umflaturi. inarmeaza'te cu multa rabdare si spor la treaba!
   ca sa iasa bine ai nevoie de 2 spray'uri
A comentat laurentiu.ionut18 (6,000 puncte) acum 12 ani multumesc de sfat, daca cu colantarea a iesit ce a iesit sunt curios ce o sa iasa la vopsit, defapt si cu colant imi iesea daca aveam eu mai multa rabdare, dar asta e,mai incerc o data sa colantez si daca nu imi iasa trec la vopsea.