4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Gauri prin otel?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Gauri prin otel?

M-am batut cu bormasina 10 minute ca sa fac o gaura de 1mm in otel.Parea ca merge bine, dar acum nu mai merge deloc.Ori s-a dus dracu burghiu (ceea ce nu prea cred pt ca inca e destul de ascutit) ori e imposibil asa ceva.Credeti ca as avea mai bune sanse sa merg la ceva atelier sa imi dea dansii de acolo gauri cu masina de gaurit fixa, sau merge si cu bormasina de mana ? Burghiul incercat de mine e luat din piata si am dat 5 lei pe el.As mai cumpara inca 10 daca as stii ca as ajunge undeva.
A intrebat Motoculturism (570 puncte) acum 10 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

9 Raspunsuri

–2 voturi
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 10 ani daca ai bormasina cat de cat buna ,iati un spiral bun "nu dala la 5 lei "si trebuie sa mearga
0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
In primul rand burghiile de prin comert sunt niste rasuri.In al doilea rand in otel gaurile se dau cu burghiu vidia,in nici un caz cu ala de gaurit scadurele.
Apoi,sunt mai mult ca sigur ca nu ai dat apa nici pe burghiu si nici pe piesa,ceea ce inseamna burghiu decalit,posibil sa mai mearga in materiale foarte moi.
Deci,cumpara un burghiu vidia si in timp ce gauresti toarna apa in abundenta,sa nu apuce sa se evapore.
0 voturi
A raspuns petri75 (26,570 puncte) acum 10 ani in primul rand despre ce piesa este vorba   si in al doilea rand otelul nu se gaureste mai ales casa.
0 voturi
A raspuns Motoculturism (570 puncte) acum 10 ani

editat de Motoculturism acum 10 ani

Prin asta vreau sa trec.Acolo erau niste suruburi pe care am fost nevoit sa le tai din cauza ruginii(n-am mai avut pe ce infileta piulita pur si simplu).Apoi am aflat ca capetele suruburilor erau una cu flansa respectiva.De fapt eu dau gauri prin niste suruburi.In poza nu se vede,dar am avansat cam 1mm.Bormasina e de bun simt.Am incercat cu burhiu de 8.
O sa iau un burghiu de calitate si revin!

Imagini atasate

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Toarna apa peste burghiu in timp ce lucrezi cu el.Daca nu merge nici asa,atunci burghiu vidia.
0 voturi
A raspuns bobi91 (14,410 puncte) acum 10 ani cumpara un burghiu de calitate astea de pe piata la 5 lei sunt petarde sa nu te astepti la mari performante din partea lor, tata a dat gaura prin suruburile care sunt la etrierle spate la un audi ,ereau blocate si s-au ruprt cand incerca sa le desfaca cu cheia a stricat 3 burghie de calitate pana a trece prin ele nu deastea la 5 lei
0 voturi
A raspuns Motoculturism (570 puncte) acum 10 ani Apai sa-mi bag picioru ca vorba "scumpul mult pagubeste" e cat se poate de adevarata si dureroasa! Trebuie sa birui cumva materialu asta.Trebuie pentru ca altfel nu pot conecta teava de esapament la masina.Mersi de raspunsuri, datorita voua speranta nu m-a parasit! Revin !!!
0 voturi
A raspuns petri75 (26,570 puncte) acum 10 ani acolo este vorba de fier calit nu de otel
un burghiu de calitate o bormasina cu turatie mica si putere.O bormasina cu turatie mare nu va face decat sa iti arda burghiul


PS. nu da cu apa in timp ce dai gaura.....foloseste ulei sau  vaselina

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Vaselina sau uleiul nu fac decat sa alunece burghiul pe loc,am incercat personal.
Apa ce face rau in afara de a raci burghiul?
A comentat petri75 (26,570 puncte) acum 10 ani multumesc de   (-)
oare de ce oare masinile unelte -strungurile,frezele,raborezele,fierastraiele mecanice nu aveau raciere pe apa??? oare dc?
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani De la mine ai un plus,nu stiu cine se plimba cu negative.Nu stiu sa iti spun de ce,deoarece am vazut doar cu 'racire' pe apa.Sau poate nu erau industriale...
+2 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 10 ani Pentru gaurire de acest gen se utilizeaza bughie de grosimi succesive.
Incepi cu unul de 3-3.5 mm , apoi unul de 5-6 mm si ultimul de 8mm.
Ia burghie de calitate din magazine de profil.
Burghiele cu vidia sunt pentru beton. Cele superprofesionale pentru oteluri tari sunt cu carbusi , dar au preturi intangibile pentru utilizare uz casnica . Profesional se foloseste spray pentru gaurire.
0 voturi
A raspuns Motoculturism (570 puncte) acum 10 ani Am revenit cu noutati!
Am mers la un magazin de bricolaje sa iau un burghiu adevarat cica ca sa pot da si eu 2 amarate de gauri.I cer la doamna un burghiu adevarat care sa nu ma lase dupa 10 minute si numa vad ca scoate un pahar de plastic plin cu burghie peste care era lipit pretul de 30 lei! Mai ca nu mi-am pus mainile in cap cand am vazut pretul, dar apoi aflu ca de fapt exista o virgula acolo, si burghiu e 3 lei nu 30.Altele nu aveau.In fine, am luat 2 ca sa fiu sigur.In drum spre casa m-am injurat mult si bine ca iar fac aceeasi greseala..Cand sa dau gauri,surpriza! Numa vad ca zboara span in toate partile... ma gandeam ca so dus dracu burghiu dupa primele secunde...cand colo el manca de zor din metal.Deci asa repede o trecut prin material de nici nu mi-o venit sa cred.Am facut o comparatie intre burghiul asta de 3 lei si cel de 5 lei si am observat o diferenta enorma.Desi amandoua sunt HSS, asta de 3 lei e mult mult mai ascutit.Eu acuma ma gandesc ca ala din piata mi-a dat unul folosit.Cred ca ma tinea si la a doua gaura burghiul, dar am dat gaura cam stramb si am fost nevoit sa fac finisaje....finisaje care au terminat burghiul, na asta e! Pana la urma am reusit.

Nu au fost gasite intrebari asemanatoare