4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > ma ajuta cineva cu niste parer...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Ma ajuta cineva cu niste pareri legate de diagnozele auto ?

as vrea sa imi cumpar diacnoza auto , si sa incep sa fac la masini , credeti ca am vreo sansa ? si ce diagnoza imi recomandati sa-mi cumpar pentru inceput ??
A intrebat flavyi (280 puncte) acum 11 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

9 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns Driver09 (49,100 puncte) acum 11 ani Probabil te ai referit la interfata...cel putin eu asa ma gandesc...
Sansa vei avea dar poate ca nu vei avea habar cum sa folosesti interfata.
Dupa ce iti cumperi modelul dorit trebuie ca sa citesti ceva timp ca sa ai habar cum sa citesti un log,sa verifici o sonda lambda sau alte chestii.
Bafta!
0 voturi
A raspuns daviangiurca (13,880 puncte) acum 11 ani casa faci asta trebuie sa cunosti bine functionarea motorului + electrica auto si foarte important partea de senzori unde necesita cv cunostinte de electronica interfata e simplu de invatat iti recomand vcds pt vw audi seat skoda
+3 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Asa hoc-tronc diagnoza auto nu se poate.Stii bine functionarea motorului?Stii cu precizie fiecare senzor de pe motor cu ce rol exista,valorile la care lucreaza?De ex sonda de temperatura are vreo 8 sau 10 erori,nu mereu trebuie schimbata sonda.
De multa vreme,diagnoza nu mai este o latura a mecanicii,e un domeniu.
Deci,daca stii cu ce se mananca motoarele,daca stii cu ce se mananca senzorii de pe motor in parte,diagnoza nu prea conteaza(firma,model,in afara de chinezarii ieftine sunt toate cat de cat ok).
Depinde si ce fel de diagnoza vrei sa faci,cea romaneasca adica cauti de erori si schimbi componente cu nemiluita,sau diagnoza normala,log in mers si toate cele.
Ce suma vrei sa investesti in aparatura?

Comentarii:

A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 11 ani Pentru inceput un vagcom,opcom si un autocom sunt suficiente.
Laptopul folosit este strict pentru diagnoze , fara antivirusi firewall si alte "anti".
0 voturi
A raspuns flavyi (280 puncte) acum 11 ani pai am facut vreo 3 ani de practica intr-un service auto , si am facut si profesionala si liceu auto , cat de cat am habar de masini , pai vreau sa imi cumpar ceva , ca sa pot invata pe ele , n-am zic ca ma apuc acuma , vreau sa invat prima data  , pai am buget 1000 de euro , , mulumesc la toti pentru pareri :D

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Eu iti recomand brainbee sh.E foarte bun si citeste cam  toate masinile europene.Decat sa platesti interfete pentru toate marcile separat,mai bine platesti licenta la multimarca.
A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 11 ani Brain Bee sare mult din buget.
+2 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 11 ani Pentru inceput este suficient un vagcom,opcom si autocom.
Laptopul folosit se va folosi numai la diagnoza fara antivirusi instalati, firewall sau alti "anti".

Comentarii:

A comentat flavyi (280 puncte) acum 11 ani imi trebe un leptop puternic pentru toate astea  adica unu de vreo 4 GB sau nu conteaza asa mult ?
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Nu iti trebuie un laptop gamer edition,2gb procesor,un 80gb hard,minim 512mb ram(nu mai putin,ideal un gb) si o placa video cat de cat bunicica.
La ce te referi 4gb laptop?
0 voturi
A raspuns antonio.carsa (58,300 puncte) acum 11 ani la sub 1000 euro poti sa iti iei un Launch. eu am lucrat cu unul model x431 si a fost destul de ok+ca are o gramada de mufe, are soft-uri de diagnoza pentru foarte multe masini inlusiv dube(autoutilitare) si poti sa faci upgrade destul de ieftin. Am lucrat cu el la un Mercedes, VW, BMW si foarte putin la Ford.
0 voturi
A raspuns dj_sweat (180 puncte) acum 6 ani Pot sa iti recomand ce am acum. Am o interfata ELM327 cu cip STN1170 si multiplexor cumparata din Polonia, ca soft utilizez Scanmaster, OBD fusion, Forscan si altele. Face toate cele 10 moduri OBD2 si este suficienta pentru motor. Softul dedicat pentru diferite marci este superior oricarei diagnoze de service ,dar costa mult si sunt necesare multe interfete si programe ca sa acopere majoritatea marcilor. Softul si interfata Delphi 150 sau Autocom Cars este situat intre ELM327 si programele dedicate. In China costa 50 de dolari copia. Pt mine nu a meritat. Am ales ELM original cu soft licentiat.
0 voturi
A raspuns cristimsklu (180 puncte) acum 6 ani Salut, eu am cumparat de la www.motordiag.ro mai multe interfete, cu una am avut probleme dupa 1 an si tot au fost de acord sa imi repare interfata...bine...sarise usb ul de la un delphi si mi l-a lipit unu din baieti in 10 minute...nu m-a taxat.  Daca insistati fac si discounturi. Eu am luat o suita de programe de bmw cu tot cu interfata de la 600 de lei cat era atunci pe site la 400 ron.
0 voturi
A raspuns cristimsklu (180 puncte) acum 6 ani acum am luat https://www.motordiag.ro/vcds-17.8.0-testere-auto-vag-com?search=vcds  pentru skoda mea si sunt f multumit