4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Miros gaze nearse BMW E36 318i...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Miros gaze nearse BMW E36 318i M40B18! ?

Va salut!

Am o mica nelamurire.

Astazi in trafic, am stat putin cu geamul deschis de la sofer sa intre putin aer. Cum l-am deschis putin, a inceput sa-mi intre miros de gaze nearse in interior. Am inchis geamul si nu am mai simtit nimic. Acelasi lucru se intampla si daca deschid ventilatia...imi baga miros de gaze nearse in habitaclu. Insa toate aceste lucruri se intampla doar in momentul cand motorul este rece!Cand se incalzeste motorul (dupa 10 minute de mers aprox.), pot deschide linistit ventilatia ca nu mai miroase absolut nimic. Mentionez ca masina nu scoate absolut deloc fum(negru, albsatru)! Doar cand e rece motorul, scoate putin fum alb, e si normal. E un lucru normal sa miroasa putin a gaze nearse pana sa incalzeste, sau o fi vreo problema???

 

 

Si inca ceva...masina, la drum intins, are un consum, zic eu, bun(la 100-110 km/h sub 7, iar pe la 120-130 ~8 ). Insa consumul in oras mi se pare....mare! Aprox. 15 !Este foarte adevarat, are acest consum in conditii de trafic aglomerat, de exemplu am mers acum 4 zile, aprox. 15 minute numai bara la bara(in Bucuresti) pe o straduta de pe langa Unirii, bagam a-1-a, mai mergeam 3 metri, iar opream...si tot asa, iar astfel de situatii intalnesc mai mereu, mai ales pe la ore de varf...Inteleg ca atunci ar consuma mai mult....insa parca mi se pare prea mare... Voi ce consum aveti la un E36 318i M40B18 ???

 

Va multumesc!!! O zi buna!
A intrebat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani in categoria Intretinere auto

editat de BrownBear acum 11 ani

Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns stefanST (19,540 puncte) acum 11 ani Pentru mirosul de gaze eu banuiesc racordul flexibil de la esapament, posibil sa se fi rupt, cat despre consum mi se pare normal la traficul din bucuresti.
Incearca sa ridici masina pe un elevator si sa vezi in ce stare se afla racordul ala. Bafta

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Multumesc de raspuns! Multi mi-au zis ca e ceva normal atat mirosul cat si consumul. Ma ingrijorez eu prea repede.... O zi buna!

Cel mai bun raspuns:

+1 vot
A raspuns antonio.carsa (58,300 puncte) acum 11 ani Masina ta nu are racord flexibil la esapament deci se exclude din start treaba cu racordul rupt. Mirosul e unul normal din moment ce masina are aproximativ 20 de ani si este E1. Cat despre consum, este putin cam mare dar la motoarele M40 e ceva normal. Un M43 ia la oras cam 11-12 deci la tine e aproape normal. incearca sa schimbi totusi injectoarele. poate mai castigi 1-2 litri%

Comentarii:

A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Salut.
Masina are 22 ani :)  si ea din fabrica este nom euro. Insa are si sonda lambda si catalizator puse,e adevarat,ulterior. In Suedia este euro 2. Multi imi spun ca e normal mirosul de gaze... In fine.
Injectoarele...daca e sa le schimb m-ar costa ffff mult pt ca daca e sa le iau, le iau de noi...si e ~5 mil unul....foarte mult sper sa nu ajung acolo...Insa nu ma deranjeaza pre tare dupa 10 minute e totul normal...nu mai miroase nimic...am intrebat doar sa vad daca am eventual niste motive de ingrijorare. Salut!
A comentat antonio.carsa (58,300 puncte) acum 11 ani deci mirosul e normal. injectoare gasesti la vreo 300 lei sh. Eu am luat la al meu acum vreo -8 luni cu 100 euro rampa completa de pe o masina din anglia care avea 90.000 mile si s-a simtit diferenta dar mai mult la rece
A comentat BrownBear (41,320 puncte) acum 11 ani Eventual sa scot injectoarele si sa le curat. Eu pana acum de cand o am (4 ani) tot ce i-am pus (bucse,niste rulmenti, garnituri, bielete, piese marunte in general destul de ieftine) i-am pus piese noi. Nu doresc sa am treaba cu SH...Deci e normal mirosul de gaze...multumesc, stau mai linistit. Daca mirosea tot timpul, atunci imi puneam semne de intrebare, insa daca se simt numai cand e rece motorul(toate motoarele scot mai mult fum/gaze cand sunt reci) atunci e normal. Mai multi mi-au spus asta.
Motorul e ins tare foarte buna, ulei nu mananca si fum nu scoate deloc, am fost si la ITP si cand mi-au testat noxele au ramas surprinsi...au spus ca pt. varsta ei, masina nu are noxe. E bine intretinuta. Multumesc de raspuns! Sa ai o zi buna!