4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Piesele aftermarket de caroser...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+6 voturi

Piesele aftermarket de caroserie interzise la comercializare.Stiati ?

Luni 5iulie guvernul a emis o ordonanta prin care se interzice comercializarea de piese auto ce apartin caroseriei ( aripi,usi,capote,faruri,stopuri,oglinzi etc. ) de provenienta aftermarket sau din dezmembrari .

Convenabil ?

Ce se intampla daca orice reparatie in urma unei avarii se va face doar cu piese originale ? Va creste valoarea reparatiei, va creste rata masinilor declarate ca dauna totala si o consecinta imediata vor creste din nou preturile asigurarilor .

Mass media nu stie sau nu vrea sa zica nimic de asta .

Superb.
A intrebat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 10 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Incep eu sa comentez,economic o fi bine pentru ei.
Dar 2 intrebari imi sunt neclare:daca vreau pentru masina personala sa imi schimb stopurile cu unele aftermarket,sa zicem de provenienta internationala(automat omologate in statul de unde vin) ce se intampla?
Daca am un far spart la masina,codul xsdf si imi iau altul de pe alta masina cu alt numar de serie xddf,unde si cum se verifica?
Cei care au dezmembrari sa inteleg ca vor inchide?Daca imi fac praf unul din cele 3 benveuri cumparate la jumate de pret ca sa imi fac unul bun,adica caroseria din ala mai nou,motorul jumatate din 90 si chiuloasa din 94,cum vor stii ei ca am montat piesele astea?Piesele au doar cod sau si un numar de serie(din cunostintele mele nu,doar loturi de fabricatie).Revenind la cele 3 benveuri,daca ii dau vecinului o bara spate raspund cum?Penal contraventional sau la ce infractiune ma supun?
Traiasca Romania,daca e de dezmembrat vom ajunge sa le tinem in garaj cum tin mexicanii drogurile(macar alea valoreaza).
0 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 10 ani Se refera la comercializarea cu factura.Ce cumperi de la vecinul , e ca vanzarea la talcioc.

Comentarii:

A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Deci,dezmembrari ad-hoc,adica 3 masini in curte,proprietate(nu stiu precis cei care au masini in parc de dezmembrari daca le au pe numele lor) si piesele aduse din afara(faruri stopuri,kit intreg pentru masina etc) raman ilegale?
A comentat vwvento (49,280 puncte) acum 10 ani Nu raman ilegale, tocmai legea este facute pentru dezmembrari!
Atat timp cat piesele sunt originale, pot fi comercializate!
+1 vot
A raspuns Livius_27 (17,670 puncte) acum 10 ani In primul rand ca sa ii raspund colegului ,daca ii vinzi veciunului o bara spate ,raspunzi tot ca pana acum,adica teoretic penal - ptr ca nu ai dat facutra si practic deloc.
In al doilea rand ,pe cei cu parcurile de dezmambrari nu ii deranjeaza mai deloc ,pentru ca in acest moment ei oricum nu fac facturi/taie bon decat la cerere iar din cate stiu asiguratorii nu platesc reparatii cu piese second.
In al treilea rand ,eu nu am citit legea,si nu stiu la ce se refera acest "aftermarket" , sunt sigur ca nu scrie asa in lege.Insa nu cred ca se face referinta la piesele facute sub patent.Pai atunci posesorii de automobile iesite din productie ,si pentru care fabrica numai face piese de schimb ce fac? Le arunca pentru ca au bara rupta ?
Eu cred ca se refera la "chinezariile" care nu au patent,si sunt destule.