4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Poate cineva sa explice cum fu...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Poate cineva sa explice cum functioneaza turbocompresorul si valva EGR la un motor diesel de ultima generatie?

A intrebat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

1 Raspuns

0 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Salut!
Fie el de ultima sau de veche generatie,principiile de functionare sunt aceleasi.
Turbocompresorul:Se monteaza pe galeria de evacuare si are 2 parti conectate printr-un ax.Prima parte este invartita de gazele de evacuare,angreneaza axul si cea de-a doua parte compreseaza aerul de admisie.Comanda cantitatii de aer comprimata precum si valva de by-pass(Parte a turbinei care permite iesirea gazelor de evacuare fara a compresa pe cele de admisie si implicit a invarti turbina) sunt calculate de ecu(in functie de senzorii de presiune aer si cantitate aer aspirata,turatie motor) si antrenata fizic de o valva electro-vacuumatica,adica forta necesara este asigurata de vacuum si comanda electrica este asigurata de o parte cu circuite.Teoretic gazele de evacuare de la 3 cilindri sunt necesare pentru a functiona o turbina la parametri normali.
EGR sau recircularea gazelor de evacuare,este un sistem care preia gazele din evacuare si le intoarce in admisie,functioneaza dupa un sistem de parametri scrisi deja in softul masinii(turatie,viteze,cuplu necesar,temperatura antigel,putere ceruta(pozitia clapetei de acc sau dupa caz a pedalei electronice).
Cu scuzele de rigoare pentru admin si politica site-ului,iti las un link care te poate ajuta sa intelegi mult mai bine si mai detaliu nu doar turbina,dar si mai multe sisteme de pe masinile moderne.
http://www.e-automobile.ro/categorie-motor/20-general/33-motor-turbo.html

Comentarii:

A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani mersi fain mestere pentru explicatii si am sa consult si linkul numai bine!!
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 10 ani Poti si citesti mai multe articole,este un site cu descriere detaliata.
A comentat DAI EXPERT (146,100 puncte) acum 10 ani mersi mersi util!!