4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > pret schimbare?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Pret schimbare?

Azi am fost la un mecanic sa  vad cat costa schimbarea unui rulment la roata dreapta  fata la un golf 3  ,am ramas masca auzid ca imi cere 100 lei pt schimbarea lui . Chiar atat costa sau facea misto doar sa ia mai mult el ?? multumesc
A intrebat dexter_93 (2,340 puncte) acum 11 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

11 Raspunsuri

+3 voturi
A raspuns bubuluzu (430 puncte) acum 11 ani stai linistit eu la un opel vectra b am platit 140 de ron pt k imi era preten....eu zik k ii ok

Comentarii:

A comentat dexter_93 (2,340 puncte) acum 11 ani pret fara rulment ,doar montaju
0 voturi
A raspuns bobo2013 (15,590 puncte) acum 11 ani e bine s-au haladit tare carparii astia am observat si eu in ultima vreme....km atat e pretul  e ok....dar nu strica sa te mai interesezi pe ici pe colo.....vezi sa aiba presa nu sa bata cu ciocanul sa crape fuzeta :)))
0 voturi
A raspuns bubuluzu (430 puncte) acum 11 ani doar manopera
+3 voturi
A raspuns Driver09 (49,100 puncte) acum 11 ani Nu stiu in alte orase preturile dar 100 lei sa schimbi un rulment.....
Eu am schimbat de cateva zile la masina un rulemnt pe fata la un service afiliat AD garage,manopera a fost 50 lei.In maxim 1 ora si 30 minute a fost gata.
La tine la golf 3 cred ca rulmentul e mai ieftin decat manopera....
0 voturi
A raspuns AlexFS (4,600 puncte) acum 11 ani Salut!

Inca de la inceput...trebuie sa ma pronunt!! Esti ??? magarus?

Cand vine vorba de pus xenon aftermarket, customizat masina cu stikere...si mai stiu eu ce "goange" aveti in cap...nu va dati la o parte!
Cand vine vorba de siguranta voastra si a celor din jur... parca parca v-ati dori sa existe intre voi si mecanic ....FLANCO!!

Egoismul tau o sa se resfranga si asupra buzunarului tau....daca continui sa te zgarcesti ... si nu faci aceasta schimbare la un service serios care are sculele necesare schimbari acestui rulment!
Asta in cazul in care o sa cauti pe unu care iti cere 50 de lei..si o sa ti-l schimbe la ciocan.... si o sa-ti strambe si fuzeta...si o sa-ti reduca si din durata de viata a rulmentului pentru ca socul produs de ciocan se transfera direct in colivia bilelor....
Avand in vedere ca te-a speriat manopera montaj rulment...presupun ca ai luat un rulment pe care nu ai dat mai mult de ...50 de lei???? Asai?? ....ce e ... OPTIMAL, MEYLE, UNIX, BREDA, BENDIX, .....,


Daca nu ai ceva...calitativ de fabrica...(Swag/Febi , Ruville sau Lemforder) nici nu te mai chinui sa-l schimbi.... nu de alta...dar o sa strambi din nas peste o luna cand o sa mai trebuiasca sa platesti odata manopera de schimbare!

SPOR!(si nu uita... FRANELE SI DIRECTIA =VIATA TA )

Comentarii:

A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 11 ani Uitasi de SKF , SNR la alea bune. :)

Las' ca-l schimba nea Gica la garaj cu 20 de leuti , ii ies de un pachet de tigari si o cinzeaca.
A comentat AlexFS (4,600 puncte) acum 11 ani sa-i recomand SKF....cand el s-a speriat de 100de lei.. :)))) (pai cand o sa vada ca un SKF este 240 de lei sau chiar 400 !!!

Mersi de completare, oricum! :)))))
+1 vot
A raspuns Nesi (22,750 puncte) acum 11 ani Maxim 70 de lei ar trebui sa iti ceara, nici atat, 50 de lei ar fi un pret omenesc, eu la golf 3 am tot schimbat pe spate, manopera fiind 25-30 de lei
+1 vot
A raspuns ULFi (550 puncte) acum 11 ani Daca nu ai ceva...calitativ de fabrica...(Swag/Febi , Ruville sau Lemforder) nici nu te mai chinui sa-l schimbi.... nu de alta...dar o sa strambi din nas peste o luna cand o sa mai trebuiasca sa platesti odata manopera de schimbare!

Bai vere,mai taie din ele da-le dracu , cu orice rulment produs de cei enumerati de tine, duce peste 50k km,acum nu stiu in ce domeniu esti tu , sau cati rulmenti ai schimbat de cand esti in domeniu.
Sunt masini si cu rulmenti de 200k sau peste (ex: peugeot 307 *2002* personal masina cumparata noua are 236k,n-am schimbat niciodata rulmentii , ruleaza perfect),ex :(E-Klass 2005* 220k  km),
Depinde cum este exploatata masina,si incepand cu (anvelopa , janta , geometrie , greutate si gaurile implicite care le iei duc la uzarea prematura a rulmentului)!
Rulmentul nu ar trebui sa depaseasca 50-60 de lei , si manopera tot pe aici , tinand cont de anul si valoarea masinii. Spor!

Comentarii:

A comentat AlexFS (4,600 puncte) acum 11 ani Cocos!(pardon...vere)...din cauza celor ca tine ....nu mai am cateodata niciun chef  sa-i ajut pe cei cu nevoie!

Tu crezi in incredibila ta PROSTIe....ca eu il pun pe omul ala sa-si faca rate la banca ca sa-si repare masina?????
Esti nesimtit! ...eu spun findca am schimbat atatia rulmenti "tzim-tzim" si veneau inapoi cu ochii-n-lacrimi ca nu mai au un sfant.... si aproape ca le schimbam a 2 mana ..."moca" numai numai sa invete minte altadata!

2 la mana.... porcariile alea chinezesti sunt si greu de manipulat... la 12 tone forta pe presa stau umflate...si scapa o data.... intra si zici ca totul e bine si frumos!
Si nu e asa....ala a fost un soc mecanic serios!
Un rulment bun...nu sufera modificari deloc ...si la 8 tone intra usor pana la capatul cursei!

Si vine unu ca tine sa-mi dea greata in stomac...cu o comparatie de sa moara.... capra vecinului!...MERCEDES frate????
MERCEDES!

Sa-ti reamintesc ca VW face masini comerciale!??? Castiga din Service-are mai mult decat din vanzari?????

Poate m-am pripit si eu... si omu are un Golf 3 1.6 benzina... care nu are nevoie de atata...investitie.... ca nu are nici atata putere incat sa fii foarte foarte atent la detalii .... dar daca avea un diesell...?????
 
Eu am zis sa fiu precaut!
In locul tau...  as fi mai precaut in afirmatii idioate...
MASINA ASTAZI NU MAI ESTE O NECESITATE.....TINDE SA DEVINA UN MOFT!
Nu ai bani de intretinere...... strange din buci... FOloseste Trenul!!!!
A comentat Catalin_Ursu (590 puncte) acum 11 ani eu zic ca dai un ban stai in fata....indiferent de masina trebuie sa pui ce este mai bun cat tine de siguranta ta si a celor din jur.Indiferent de costuri.si decat sa pui ceva prost si sa platesti de 2-3 ori manopera si mai stiu eu ce mai bn o data si bine(bun).Dar daca nu ai bani incearca sa pui de la bicicleta un rulment si vezi cati omori pe strada.....Inca o data zic siguranta este cea mai importanta.Un detaliu minor sau nu iti salveaza tie viata.
A comentat ULFi (550 puncte) acum 11 ani Cand un frustrat termina caracterele ,o da in PROSTie , dar si tu ai cunostinte de inginer mecanica?
Am schimbat si eu destui rulmenti si nu a fost problema,sau cel putin nu a tinut tabla pe golf 3 cat a tinut rulmentul,asa ca du-te tu si zi-le la oameni sa isi puna , si recomanda-le rulment care duce 100k,cand nu mai duce tabla si motorul 100k, prostul din ecuatia asta esti doar tu , EU NU AM NEGAT ca produsele mai scumpe in segmentul auto nu sunt si mai calitative,dar raportul pret calitate este foarte mare pentru masina in cauza ,in care majoritatea fac 1000 de Euro(pretul corect) , nu imi explica cum se pune un rulment , si comparatia am facut-o cu masinile pe care le-am condus doar eu,am scris acolo clar si peugeot 307 si daca vrei iti exemplific n marci auto,nu tre sa imi aduci injurii la adresa mea,pentru ca nu stii tu cate facultati pot avea,cat rulmenti am schimbat am recomandat sau am folosit,cate service-uri detin s,a,m,d. PS:din cauza celor ca mine,cauta argumente CEI ca tine,nu imi place sa te fac prost,pentru ca nu ma coafeaza,o zi buna sa ai invatatule!
+3 voturi
A raspuns robert11111 EXPERT (122,180 puncte) acum 11 ani dar daca a cerut mult de ce nu il montezi tu ca nu e asa de greu ,daca ti se pare ca cere mult ,asa inveti si tu sa schimbi rulmentii + altele
–1 vot
A raspuns italianjob07 (40,360 puncte) acum 11 ani e mult !!! pretul corect este de 50 lei !!! nu lucreaza mai mult de 1 ora!!! vrea un milion pe ora ????

Comentarii:

A comentat AlexFS (4,600 puncte) acum 11 ani pretul corect este dictat de service.... si este de 140 lei fara tva/ora!
In autodata ai 25 minute pe rulment! ;) (deci ar fii cam 70/rulment)
Dar
Ca sa ajungi in service mai trebuie si hartogaraie...care dureaza 15-25 minute!
Deci ...1h30min = 210/Fara TVA! (VW)


Iar la un service de cartier pretul este dictat de situatie!
Daca imi vine unul ca tine care crede ca-mi face el pretul.....
1..ti-l fac sa merite banii aia care crezi tu( ;) )
2 iti fac un pret care sa te faca sa intelegi... mecanicu e mecanic pentru ca un cofetar sa inveleasca savarinele linistit!!!
+2 voturi
A raspuns asandulescu (70,190 puncte) acum 11 ani eu am schimbat  la opel astra cu 50 de lei.
poate e mai mult de munca la tine, 100 poate fi un pret corect in functie de modelul rulmentului si cat de greu se pune pe masina.

Comentarii:

A comentat AlexFS (4,600 puncte) acum 11 ani Salut!

De regula cand unul vine cu asemenea problema si este un domn manierat(cum probabil ai fost tu)... cam ala e pretul la care fac si eu opel astra g!
Dar unele au coroana de ABS care trebuie scoasa din butuc si e mult mai complexa actiune.... si oricat de dulce ar fi omul...nu poti sa risti sai strici piesa de 500 de lei si sai iei doar 50!
Stiu ca tu m-ai inteles!

Spor!
0 voturi
A raspuns Dantu (1,820 puncte) acum 11 ani Ce usor e sa ne dam cu presupusul fara sa avem habar de nimic. Ia puneti fratilor mana si schimba-ti-va singurei rulmentii, placutele de frana, sabotii, samd.

Inchiriaza matale o presa de rulmenti, o trusa de scule, un manual de reparatii si...la treaba! Si dupa ce termini si vezi ca rulmentul ala de cakt pe care l-ai luat cu 30 de lei de la piese auto-(probabil optimal ca ala e cel mai ieftin)-cedeaza dupa primii 2-300 de km iti spun sigur ca mergi si dai 100-150 de lei pe un rulment mai "de firma" si nu o sa ti se para mult daca iti cere 100 ron nenea mecanicul ca sa ti-l schime...si iti zic si de ce: pentru ca orice prostalau poate schimba rulmentul, dar nu orice prostalau poate face asta cum trebuie...si pana n-o inveti pe pielea ta, n-ai cum sa pricepi. Asculta un om patit :)