4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > problema vas expansiune?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Problema vas expansiune?

salut am si eu o nelamurire masina e un opel corsa din 95 1.5 td motoru de isuzu iar cnd ies cu ea prin oras si e cald de exemplu cred ca mi se evapora apa de la caldura de la motor cred din vasu de expansiune.de pierdut nu pierde pt ca nu am vazut nici o scurgere nimik se poate asa cv?dak o sa ii pun antigel o sa faca la fel?
A intrebat bc-16-xox (20,030 puncte) acum 11 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Nu are treaba ca in motor ai apa plata minerala sau antigel.
In functie de cat lichid de racire iti pierde,poti sa iti in calcul si pompa de apa care nu mai etanseaza,radiatorul sa picure pe undeva sau un furtun crapat,care  arunca apa pe blocul motor si se evapora.
Temperatura creste?In cati km sau zicem iti pierde lichidul din vas?
In general cauzele pentru pierderea lichidului de racire sunt altele in afara de evaporat,furtune, radiator,pompa de apa,radiator habitaclu sau un colier care nu e strans bine,la mers in oras temperatura apei e mai mare si automat si presiune mai mare pe circuit.
0 voturi
A raspuns bc-16-xox (20,030 puncte) acum 11 ani mam uitat la motor dak pierde pe undeva si nu vad nici o scurgere sau sa arunce apa pe undeva apa se ridica undeva la 90 de grade cateodata 95dak prind aglomeratie si e cald
+1 vot
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Ramane sa verifici mai atent pe unde pierde,sigur ai o pierdere pe undeva.Incepe cu pompa de apa,verifica daca nu ai apa sub bord,la racordurile pentru habitaclu,orice furtun care are urme de apa si radiatorul.Pentru vasul de expansiune poti verifica capacul daca e strans.
Nu ai mentionat in cat timp iti pierde apa,daca se duce repede sau in timp.Daca temperatura iti ramane in limitele normale,de ce crezi ca iti pierde apa?Daca scade in timpul mersului si apoi isi revine nu ai de ce sa iti faci probleme.