4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Protectii suspensii

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Protectii suspensii

Salut, ma intereseaza unde pot gasi niste protectii pentru suspensii din neopren ( imbraca amortizorul si arcul ca o soseta); se pare ca nu prea se inghesuie nimeni sa aduca asa ceva in tara si sa le comand de afara ma costa prea mult. Sau alte modalitati de protectie a filetului de reglaj, mai ales pe timp de iarna inafara de vaselina pentru ca aduna multa mizerie. Multumesc anticipat.
A intrebat florik (220 puncte) acum 12 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Dc nu te duci si le faci la un croitor?Faci rost de materiale si te duci cu ele si le faci.
+2 voturi
A raspuns ionut_ktm99 (3,200 puncte) acum 12 ani iti propun mai multe variante :
poti incerca la dealeri de motociclete ( ktm ) iti aduce pe comanda protectie de neoprem pt telescoapele din fata ale motocicletei care le adaptezi fara probleme la telescoapele auto , e ff posibil din 2 protectii pt 2 telescoape de motocicleta sa le tai in 2 si astfel obtii 4 "sosete" pe care le pui pe telescope
mai poti cauta prin second hand am gasit odata costum scafandru (20 lei a fost :)) ) neopren  ,din care faci la protectii de nai treaba, succes

Comentarii:

A comentat turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Excelenta ideea cu protectii de la moto.
A comentat florik (220 puncte) acum 12 ani Am incercat si la magazinele moto, dar la toti dealerii la care am intrebat aduc doar din cauciuc pentru furca, care au diametru prea mic. Gasisem unele pentru ATV-uri dintr-un material textil care veneau prinse cu scai, dar ma rog de ei de o luna sa le aduca si iarna bate la usa. Multumesc de sfaturi, o sa mai incerc.
A comentat ionut_ktm99 (3,200 puncte) acum 12 ani iti dai seama , la moto mai ales ktm cand meri prin padure mocirla pana in gat e super neoprenu , eu am avut pe ktm-ul ce l-am vandu , m-au tinut 2 ani , poate mai sunt bune si acum , dar nu mai e ma mine motocicleta ,oricum cred ca se potrivesc ca sunt cam cat un telescop auto de groase neoprenele pentru telescoape fata la ktm
A comentat florik (220 puncte) acum 12 ani La enduro se pun protectiile impotriva ancrasarii. Cand incepe sa-ti gliseze furca cu mizeria intarita iti distruge simeringurile, iar bratele furcii fiind teflonate nu ai treba cu umezeala retinuta in neopren, dar in cazul meu a cam picat, corpul suspensiei si filetul fiind metalice nu stiu daca e tocmai recomadat, ideal fiind un material impermeabil cu prindere velcro. Si inca o problema la protectiile de moto ar fi diametrul, cele mai groase brate de moto sunt de 48, mult mai mici decat diametrul unei suspensii coilover si neoprenul are o limita la intindere. Mai exista niste protectii folosite la masinile de off-road, niste armonice plastefiate, dar acestea vin doar pentru amortizoare, deci iar problema compatibilitatii de diametru.
E interesant cauciucul lichid (daca gasesc), sau mai pot pune banda adeziva, dar cand cobor masina, arcul de reglare vine peste filet si e mai grea aplicarea printre inelele arcului.
Una dintre cele mai viabile alternative e cu pasta de cupru, aceasta existand si sub forma de sprayuri (ajuta la aplicare) avantajul fata de vaselina e ca nu aduna mizerie, dar trebuie aplicata periodic.
+1 vot
A raspuns florik (220 puncte) acum 12 ani

editat de florik acum 12 ani

Am ajuns la concluzia ca cea mai buna varianta e sa ung periodic filetul cu pasta de cupru, macar asa imi tine umezeala deoparte, neoprenul nefiind impermeabil.
+1 vot
A raspuns ionut_ktm99 (3,200 puncte) acum 12 ani o alt solutie pentru ce vrei tu ar fi cauciuc lichid , cauta plasti dip , brus on tape ( din asta am gasit pe america ,am si comandat de pe ebay a fost 60 ron cu tot cu transport , se foloseste la izolat fire , e sooper :)  si dai pe filet trumos si acolo nu mai intra apa si nimic si cand vei vrea sa il desfaci il rupi pur si simplui de pe filet

http://www.e-oferta.ro/detalii-produs/cauciuc-lichid-plasti-dip-200g-rosu.html

Imagini atasate

Intrebari asemanatoare