4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Revopsirea unei parti a masini...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Revopsirea unei parti a masinii cu aceeasi culoare, o mica nelamurire ?

De curand am achizitionat un automobil, presupun ca nu are importanta marca, si norocul meu a fost ca dupa numai doua zile sa am un mic incident, ca urmare am ramas cu o mica indoitura si vopseaua luata. Astazi am fost la un mecanic sa vad cat ar costa reparatia, dupa ce mi-a spus pretul reparatiei am ramas putin uimit si am hotarat sa o repar singur cu ajutorul unui prieten care se pricepe destul de bine..

Acum intrebarea, dupa ce repar masina, daca vopsesc numai partile unde a fost lovita bineinteles cu aceeasi culoare care am inteles ca se poate obtine, se va observa vreo diferenta de culoare?
A intrebat rovy16 (490 puncte) acum 12 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

4 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani Te duci cu masina acolo de unde-ti cumperi vopseaua gata preparata. Ala de la magazin vine cu o paleta de culori si le pune pe masina pana gaseste nuanta cea mai potrivita pt. ca daca se ia dupa codul de pe masina, s-ar putea sa fie diferenta prea mare, mai ales daca masina are ceva ani.

Chiar si asa, speri ca ala care face amestecul sa fie profesionist si sa-ti obtina exact nuanta corecta.
Daca se face totul corect, inclusiv aplicarea corecta de catre prietenul tau, tot va fi o foarte mica diferenta. Un lucru abia vopsit nu poate fi identic cu unul vopsit de nu stiu cati ani. Oricum, s-ar observa doar daca ai sta sa te uiti foarte atent, ori dupa cum bate lumina pe masina.

Nu te apuci sa vopsesti toata masina pt. o aripa sau/si o portiera :).
+2 voturi
A raspuns boffTy (25,380 puncte) acum 12 ani Salut!
Se va vedea o mica diferenta orice i-ai face.Dar depinde de cum bate lumina pe ea.Nu-ti face griji!"multi vad, putini pricep".
Eu mi-am vopsit aripa intr-un atelier profesional, oameni profesionisti cu scule profesionale si tot se vede o diferenta infima de nuanta.Cum spunea si dadi_t, nu poti obtine exact aceasi nuanta.
Succes!
+3 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 12 ani Conteaza tipul de vopsea , metalizata sau nematalizata , fiecare cu particularitatile ei.
O vopsea metalizata aplicata de 3 vopsitori va avea 3 nuante diferite, dar uniformizarea se face prin diverse tehnici vopsire cu pierdere.
Culorile pastel nu depind de mana de opera , ci doar de pigmentul vopselei ce este imposibil de reprodus conform celui de uzina.
La toate acestea mai adaugam vechimea suprafetelor vopsite anterior, arse de soare si pline de zgarieturi.
0 voturi
A raspuns rovy16 (490 puncte) acum 12 ani multumesc frumos pentru raspunsuri !