4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Sa pun un carton in fata radia...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Sa pun un carton in fata radiatorului?

Am un Opel Vivaro 2.0 CDTI din 2008, de la munca, si de cand s-a racit afara am observat ca se incalzeste foarte greu motorul, si se raceste imediat cand o opresc. Bineinteles si consumul a crescut. Am vazut la multi oameni posesori de dieseluri care pun carton in fata radiatorului iarna...ar trebui sa pun si eu?
A intrebat Nonosu (1,390 puncte) acum 9 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

1 Raspuns

+1 vot
A raspuns free2hot4you (6,170 puncte) acum 9 ani nu. ar trebuii sa schimbi termostatul. al tau e blocat pe deschis.
in mod normal, termostatul inchide circuitul lichidului de racire.( separa circuitul in 2 parti. o parte motor, iar a doua radiator)
in momentul in care temperatura lichidului de racire din interiorul motorului atinge 90 de grade celsius( intre 87 si 92 in functie de masina) bimetalul din interiorul termostatului se dilata si deschide o clapeta( se deschide termostatul in limbaj popular). apa din motor isi intregeste circuitul si ajunge din motor in radiator ( unde se raceste) si ajunge inapoi in motor. cand temperatura acesteia scade, bimetalul termostatului se contracta si termostatul se inchide.iar in felul acesta temperatura lichidului de racire , si chiar a motorului ramane constanta in intervalul 87-92 de grade celsius, adica temperatura optima de functionare a motorului.
la tine, termostatul e blocat pe deschis, prin urmare, apa circula nestingherit si neintrerupt intre motor si radiator, iar datorita faptului ca temperatura exterioara a scazut, motorul nu poate sa incalzeasca apa la 90 de grade, atat timp cat radiatorul o raceste neintrerupt.
mult succes