4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Salut! Stiti cumva, daca am un...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

0 voturi

Salut! Stiti cumva, daca am un airbag lipsa in urma unui accident, o sa am probleme la ITP? merci :* ?

A intrebat Georggianna (320 puncte) acum 11 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

10 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani La ITP se verifica sistemele de frana, directie si noxele. Lipsa airbag-ului, nu ii intereseaza.

Comentarii:

A comentat SWAT1982 (8,870 puncte) acum 11 ani Stai jos...ai 2
A comentat Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani In mod normal, ai dreptate, dar fata nu a spus nimic de becuri aprinse in bord. Si daca nu ai becuri in bord, nu ii intereseaza, domn' profesor...
A comentat SWAT1982 (8,870 puncte) acum 11 ani bai domn profesor....nu ma lua cu din astea...lipsa unui airbag nu se deduce doar din aprinderea a nush ce martori in bord...
A comentat Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Uite cum facem. Degeaba o dam in sabiutze pe net, ca e cliseu deja sa te certi aiurea. Lasa-mi numarul tau de telefon, si in ziua in care cineva imi va desface volanul la itp, sa verifice daca mai am airbag-ul, te sun, imi cer iertare si iti duc un six-pack de bere!
A comentat SWAT1982 (8,870 puncte) acum 11 ani nu iti desface nimeni nimic de pe masina...in primul rand nu e voie....se face prin inspectie vizuala(adica sa nu ai borbul crapat in locul unde ai airbagul,la fel si volanul)...
+2 voturi
A raspuns vwvento (49,280 puncte) acum 11 ani Lipsa airbag-ului nu te impiedica sa faci itp, deoarece nu pericliteaza  siguranta celorlalti participanti la trafic, este in joc doar siguranta ta!

Comentarii:

A comentat SWAT1982 (8,870 puncte) acum 11 ani ce logica ai....si crezi ca siguranta ta nu e importanta pentru RAR,sau pentru alte organe competente.
Ia si citeste RNTR-1 si discutam dupa...varianta din aprilie 2012
A comentat vwvento (49,280 puncte) acum 11 ani Prietene, am luat rarul fara airbag pasager cu martor in bord!
Cu o luna inainte de ITP am facut accident  cu avarrii serioare, airbaguri sarite si nu am ma reparat airbagurile(am pus doar capac) nici acum si am trecut itp fara spaga!
A comentat diclatu (2,490 puncte) acum 11 ani Nu e chiar corect. Daca nu ai centuri dde siguranta in fata nu iei nici un ITP. Pica explicatia cu propria siguranta. Nu stiu cu air-bagul insa,s-ar putea sa fie adevarat pt ca ajung si trec ITP masini cu "volane sport" chiar neomologate,fara air-bag desi cel original avea asa ceva. Concluzie: Nu cred ca nu se trece ITP fara air-bag insa nu din ratiunea spusa de tine.
–7 voturi
A raspuns Gaga04 (1,800 puncte) acum 11 ani Da,o sa se ia de tine!

Comentarii:

A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 11 ani ce ai ma cu fata, de ce-ti bati joc de ea:))
A comentat SWAT1982 (8,870 puncte) acum 11 ani nu mai da-ti cu minusuri aiurea daca nu stiti ceva sigur.Daca vrea neaparat se respinge la Itp lipsa airbagului.Sa introdus o interna in RNTR-1 care si daca pe eticheta centurilor nu apar anumite date esti pasibil de revenire.La fel daca ai alt tip de centuri,sunt multe chestii.Asa ca mai lasati din atotcunoasterea asta ca m-am lamurit.
A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani corect! si multe alte chestii care noua ne par a nu fi atat de importante, dar in realitatea conteaza enorm!
+2 voturi
A raspuns mihainstef (21,110 puncte) acum 11 ani Iei ITP-ul si cu martor in bord pentru airbag, nu ii intereseaza aspectul asta.

Comentarii:

A comentat kenel EXPERT (95,770 puncte) acum 11 ani ba ii intereseaza..poate sa te pice si pt putina rugina.
dar mergi si tu la un service cu itp, nu la rar sau chiar si la rar cu scrumiera pregatita!
+3 voturi
A raspuns dukuxxlRAD (8,800 puncte) acum 11 ani bai copii una e RAR-ul si una e ITP.Din pacate asta ne e tara, ITP-il il treci si fara caroserie daca vrei...
–1 vot
A raspuns bc-16-xox (20,030 puncte) acum 11 ani nu o sa ai probleme nu au ei treaba ci airbagurile iti verifica seriile motor+sasiu,franele,luminile,directia,noxele si aspectul masini in exterior cam atat in mare nu au treaba cu airbagurile
+4 voturi
A raspuns Georggianna (320 puncte) acum 11 ani uhhh uhhh.. nu credeam ca exista atatea variante de raspunssss, mama miaaaa, speram sa fie cineva care a trecut prin asa ceva, sa vorbeasca din experienta :D  o sa revin cu un raspuns pentru toti dupa ce o sa merg la ITP. iar cei care au fost rai la anul nu o sa vina mosul pentru voi ! :))) multu oricum de raspunsuri :*
0 voturi
A raspuns cristi_70 (3,840 puncte) acum 11 ani da poti sa mergi fara probleme,eu am facut  R A R la o masina dusa di germania si nu sa luat nimeni de mn la RAR si nu mai aveam airbagurile ca a fost lovita fata.deci daca am putut eu si tu o sa poti.FARA SPAGA
+2 voturi
A raspuns Georggianna (320 puncte) acum 11 ani asa cum am promis, am revenit cu un raspuns corect la aceasta intrebare. in urma prezentarii mele la un centru autorizat itp, am primit urmatorul verdict: itp-ul nu poate fi realizat, din cauza lipsei unui  airbag! curioasa fiind de ce atata drama pe un amarat de airbag(ca doar daciile n-au airbag si primesc totusi itp), am intrebat normal care e logica, iar raspunsul a fost urmatorul: Legea prevede ca: pentru ca un autovehicul sa treaca testul itp, are nevoie ca toate componentele fabricate sa fie functionabile, deci lipsa airbag=no ITP, deci dacie neprevazuta cu airbag din fabrica=itp. desigur domnul de la itp a spus ca se poate ''rezolva'', insa aceasta rezolvare este ilegala. un service auto nu poate autoriza un itp pentru o masina cu airbag lipsa, deoarece exista controale RAR periodice si spontane, iar daca in timpul efectuarii unui itp la o masina fara airbag domnii vin in inspectie, acel service este amendat! so.. merge si pe invarteala, implicand riscuri din partea ''itpistului'' ca sa spun asa, dar calea legala este doar aceea de a inlocui airbagul cu unul functional!!
0 voturi
A raspuns italianjob07 (40,360 puncte) acum 11 ani felicitari pt. raspuns , daca ai observat 'gaga04' a raspuns corect si aprimit -7 sapte minusuri  !!!! :))))