4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > salut, vreau sa schimb uleiul ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Salut, vreau sa schimb uleiul cutie si diferential bmw e36 318i. cum?

salut baieti, as vrea sa schimb uleiul la cutie si diferential, ce tip de ulei ar treb pus? care a mai schimbat poate ma ajuta si pe mine, si cum se schimba? este ceva mai complicat sau e ceva de genul ca la motor....am vb cu un mecanic si a spus ca trebuie schimbat cu un aparat anume....si ma costa niste bani.....dar eu nu prea am incredere in el,,, as vrea sa il schimb eu... se poate. ?

ms baieti.
A intrebat Florin.dsf (7,260 puncte) acum 12 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

8 Raspunsuri

+2 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 12 ani Salut!
Ce cod motor ai?
Aici ti-am scris pentru 318i de 115cp,nu stiu ce motor ai tu:
pentru diferential ai nevoie de 75W90 si iti merg 0.9 litri,si pentru cutie mtlf-lt 2 sau 3,Mobil 1 ATF220.
+1 vot
A raspuns Florin.dsf (7,260 puncte) acum 12 ani codul motor nu il stiu (ma uit maine), e o serie la motor sau e scris prin certificat?
acum cateva zile am cump 2 litri de ulei (GEAR TW 90 transmission oil   sae 75w-90 api gl-5) care mi sa spus ca e pentru cutie, dupa cum ai sp tu nul regasesc pe acolo, as putea sal pun in grup pe asta? si in cutie sa cumpar altul specificat de tine mai sus?   si app se schimba in mod normal adik dai surubul jos astepti sa curga uleiul etc etc sau e ceva prin presiune sau alte chestiI?   
IN CERTIFICAT SCRIE: bmw 318i 13   ctg m1  omologare om53075est04d.  83kw. ar veni vreo 115 cai nu? cam atat...poate te ajuta sa fii mai sigur,...merci mult

Comentarii:

A comentat Florin.dsf (7,260 puncte) acum 12 ani pe uleiul specificat mai sus am platit 13 euro pe litru, de la oleoblitz. (locuesc in IT)
+2 voturi
A raspuns sergiu88 (8,770 puncte) acum 12 ani la diferential e simplu desfaci busonul din spate si cu un furtun lung si o palnie rezolvi problema
0 voturi
A raspuns Florin.dsf (7,260 puncte) acum 12 ani dar la cutie?

Comentarii:

A comentat alex.sparco EXPERT (141,340 puncte) acum 12 ani Ca un sfat sa nu faci aceiasi greseala prosteasca ca si mine,sa bagi exact cantitatea de ulei,ca eu am bagat cu 300 ml in plus si mi-a spart simeringurile de la cutie.Supraplinul functiona cum trebuie !

Cel mai bun raspuns:

0 voturi
A raspuns Stelycool (3,050 puncte) acum 12 ani Sall..Eu am bagat in E46 meu Castrol Syntrans Transaxle 75W90 (cutie si grup) cumparat de pe www.ebay.de la 0,5L x 12 sticle (ptr mine 3L si unui prieten alti 3L)..la mine intra in cutie 1,2L si grup1L..restul il pastrez..merge totul PERFECT..!!!Am intrebat inainte de achizitionare produsului vanzatorul de Castrol din Germania printr-un mail ( nu k la noi unde vanzatorul iti vinde si ulei de motor ptr cutie:)))...k sa faca vanzare..)..De schimbat se schimba destul de ushor..ai 2 suruburi si la cutie si la grup (unul pe lateral si unu jos)...unu jos de scurs(nu te speria k nu ai presiune,trb doar sa il incalzesti uleiul vechi inainte sa curga tot 2-3 ture de orash;) pe urma ai grija sa nu te friga putin :P ...) si unul pe lateral de turnat uleiul nou( de preferat inainte de turnare se pune sticuluta de uleiul nou intr-o craticioara cu putina apa calda-fierbinte sa se inmoaie sa il torni perfect,dar sa nu uiti sa pui la loc surubul de jos dupa ce ai scurs uleiul..!!!Inainte de a turna uleiul masori exact cat iti trb si pe urma uleiul il poti turna cu o pompita din plastic ushor ushor sau cum a zis colegul de sus un furtunel si o palnie mica mufata intre ele cu putina banda(mecanici au o pompa speciala care iau bani la cei ce nu stiu sa faca singuri) dar il poti face si tu cum am specificat mai sus fara nici un fel de problema;)...Bagi exact cat scrie in cartea tehnica a masini tale nu mai mult sau mai putin...!!!Asa faci ceva cu mana ta si economisesti niste bani..Bft si spor la munca..Sper  k a fost util sfatul meu...:)

Comentarii:

A comentat Florin.dsf (7,260 puncte) acum 12 ani merci mult !!!
A comentat andreixyz (440 puncte) acum 12 ani se pare ca si vanzatorul din germania e la fel de habarnist ca cel de la noi in cazul acesta
bmw e46 are ulei ATF in cutia de viteze manuala
in cazul uleiurilor trebuie consultate recomandarile producatorului masinii nu a producatorului de ulei

Alte raspunsuri: (3)

0 voturi
A raspuns workaholic_ro (19,270 puncte) acum 12 ani Se pare ca ai aflat cum, dar de ce ?
0 voturi
A raspuns Florin.dsf (7,260 puncte) acum 12 ani pentru ca dimineata imi intra mai grau in viteze, mai ales in intaia, de cand lam schimbat intra mai usor, iar la diferential lam schimbat pentru siguranta.
0 voturi
A raspuns pitbullbib (260 puncte) acum 10 ani Salut,am si eu un E46 din 2001 care l-am cumparat in 2011 in Italia si bineinteles ca orice roman iubitor de masini am fost la reprezentanta BMW sa-i schimb uleiul din diferential.Masina avea 116.000 Km si
m-am gandit ca ar fi cazul sa-l schimb.
Dar spre surprindere mi-au spus ca uleiul in diferential nu trebuie schimbat ci doar verificat si completat in caz de pierderi.
Sper sa te ajute raspunsul meu sa nu irosesti banii:)

Imagini atasate