4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > substanta reactivare baterie?

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Substanta reactivare baterie?

Am fost la un electrician sa imi verifice daca imi baga alternatorul curent si mi-a zis ca am bateria cam proasta . A spus ca are o substanta de nustiu unde si ca daca o pui in baterie o ''reactiveaza''  . Exista asa ceva? Multumesc
A intrebat dexter_93 (2,340 puncte) acum 11 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

6 Raspunsuri

–7 voturi
A raspuns workaholic_ro (19,270 puncte) acum 11 ani ...si costa doar 60% din pretul unei baterii noi; zeama de lamaie, infuzie de tataneasa si praf de piper rosu; daca pui si cimbrisor te tine bateria cat masina (doare nenea ?); intreaba-l cum si-a dat seama ca-i "cam proasta" si mai hai pe la noi sa vedem daca-l injuram sau ii dam premiul Nobel pentru electrochibzuire.

Comentarii:

A comentat obi1 (3,080 puncte) acum 11 ani ai uitat sa scri cit se tine la cuptor.... merge retzeta si la acumulatorul de la laptop?,sau o sa  iau o pipeta, cumpar solutia minune ''electrolit'' si  cu 3-4 picaturi am rezolvat problema?
Pentru a creste amperajul la pornire la o baterie pt motoare diesel se mai pune vre-un ingredient?, oare dece inca se mai vind acumulatori noi ?, cu atitea retzete...(sper sa-mi iau si eu macar 5 voturi minus). Si inca ceva, stie cineva unde sta Mos Craciun?, am o lista sa-i las...
A comentat obi1 (3,080 puncte) acum 11 ani acum serios, deci 99% din acumulatori sunt fara antretinere insemnand ca nu le mai trebuie pe parcurs nimic, nici apa distilata nici ELECTROLIT= care defapt este un acid sulfuric diluat,( dar suna mai bine electolit). singurii acumulatori care erau cu intretiere erau cei de la raba sau tractor , mari, negri si cu niste dopuri  galbene, la aceia se mai schimba acidul. dar dejea sa ajuns la acumulatori cu gel...
in concluzie un acumulator tine'' 3-4 ani,dupa care se inlocuieste, sau dupa caz, inlocuirea are loc numai la deteliorarea totala a acumulatorului.
in cazul tau, cumapara altul
+5 voturi
A raspuns Robert-323 (62,980 puncte) acum 11 ani @workaholic_ro daca n-ai ce face, vezi ca ai gresit site-ul........substanta aceea se numeste ELECTROLIT si costa in jur de 20 lei litrul, pt o baterie de 65Ah iti trebuie cam 2-3 litri, nu mai stiu sigur, se goleste acidul din baterie, se pune electrolitul si se lasa pe redresor cel putin 24 de ore, dupa care daca mergi cu ea zi de zi isi revine si te mai duce cel putin 3 ani, am facut treaba asta la o baterie YUASA fabricata in 2004 luata de pe o honda accord, i-am schimbat electrolitul in 2010  si inca isi face treaba pe o dacie, deci daca vrei poti sa-i pui la a ta zeama de lamaie si cimbrisor ca sa porneasca mai bine dimineata :)

Comentarii:

A comentat workaholic_ro (19,270 puncte) acum 11 ani Nu puisor, eu am o Varta fara intretinere care, cand raposeaza, pleaca la reciclare si lasa loc alteia noi. Omul nu ti-a spus ca l-a lasat bateria, ca sa-l sfatuiesti tu cum sa-si cheltuie degeaba banii de care are nevoie electricianul lui. Si inainte sa te iei in gura cu mine pune mana pe carte, ca sa nu-mi povestesti ca se goleste acidul si se pune electrolitul. Dupa scriere nu pari a fi fara stiinta de carte si-i pacat sa te faci de minune batand campii intr-un domeniu unde e evident ca nu esti chiar acasa.
A comentat Robert-323 (62,980 puncte) acum 11 ani

editat de Robert-323 acum 11 ani

te las cu ideile tale, unii cand au ceva in cap asa raman toata viata si nu ii poti schimba, mentalitate de roman....nu ma contrazic cu tine mai mult de atat, n-am cu cine, n-ai decat sa dai bani in continuare

n-am zis ca trebuie sa faca neaparat asa, doar ca este posibil si am testat cu mana mea, stiu ca noile tipuri de acumulatori cu plumb se inlocuiesc cu totul cand le vine vremea dar i-am spus doar care este solutia de care e interesat, cu ce te-a deranjat? e problema ta ce crezi, daca-ti spun ca masina imi  merge cu 40% apa nu ma crezi, desi pare SF e cat se poate de real, asa ca decat sa-ti bati joc de om cu cimbrisor si ce mai ziceai acolo mai bine te abti, parerea mea
+1 vot
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Se poate pune electrolit si de cele mai multe ori vei putea folosi bateria inca cel putin 3-4 ani.
0 voturi
A raspuns Alecs21 (2,010 puncte) acum 11 ani workaholic_ro     a fost chiar haios hai sa numai fim asa rautaciosi :)))) inca nu stim daca vrea sa gateasca sau sa repare o baterie :)))))

Comentarii:

A comentat workaholic_ro (19,270 puncte) acum 11 ani Sarcasmul era o arma orientata impotriva electricienilor care vor sa castige bani necuveniti, nu aveam eu nicio treaba sa-l iau pe baiat in balon, de-aia am si inceput cu acel "doar 60%".
+4 voturi
A raspuns turbojack EXPERT (317,140 puncte) acum 11 ani In baterie nu se completeaza cu electrolit , ci cu apa distilata.
Sansele sa refaci baterie uzata tind de obicei spre zero , deoarece se descompune pasta de pe placi.

Comentarii:

A comentat bmw-e46-136 (6,910 puncte) acum 11 ani bv turboo!unul care stie!!!
–1 vot
A raspuns ms99ass (5,440 puncte) acum 11 ani Apa si acid, atat.
Dar decat sa o desfaci, mai bine cumperi una noua si pe cea veche o dai la schimb, sau o vinzi intr-un centru de colectare.