4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > *Ulei motor pentru -- Nissan M...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

*Ulei motor pentru -- Nissan Micra k10 (motor carburator ) ?

Salut !

De curand am intrat in posesia unei "noi masini" din anul 1986 ( un pic mai mare decat ( majoritatea dintre) voi si decat mine).

Nissan Micra K10

Anul fabricatiei : 1986

Motor : 1.0 l, carburator

Intrebarea mea e legata de tipul de ulei pe care as putea sa-l utilizez pentru buna functionare a motorului. Pana acum am folosit doar castrol edge.. dar pentru motoare cu injectie.

Pentru acest tip de motor ce tip de ulei ar fi indicat ? ( as vrea sa fie unul ceva mai bun  chiar daca masina  e veche ..imi place foarte mult si avand in vedere ca motorul e de 1 l imi pot permite sa-i iau ceva de calitate  ) si de cat 05-w30,05W40, 10w40 ?

de regula schimb uleiul la 8000-9000 km
A intrebat Shyva (670 puncte) acum 11 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

3 Raspunsuri

0 voturi
A raspuns coostta (39,490 puncte) acum 11 ani In cazu tau ti-as recomanda un Castrol 10w-40 , cel 5w-30 sau 5w-40 e deja prea subtire pentru tipul tau de motor.
0 voturi
A raspuns audi4ever (4,400 puncte) acum 11 ani Ceva bun inseamna 5w-40 care e teoretic sintetic. Asa zic producatorii.
10w-40 e partial sintetic.
Primul indicativ 5w / 10w e vascozitatea uleiului la rece, adica in primele minute dupa pornirea motorului. Ulei mai putin vascos la rece inseamna o ungere mai buna in primele minute de la pornire, mai ales in sezonul rece.
40W e indicativul care semnifica vascozitatea uleiului la cald sau mai frumos zis capacitatea uleiului de a-si mentine proprietatile de ungere la temperaturi inalte.
Parere personala, daca motorul in stare buna/foarte buna eu zic sa mergi pe 5w-40. Daca nu, mergi pe 10w-40.

Dar mai important decat toate e sa schimbi uleiul la timp, si cand zic la timp sa nu te iei dupa ce zic producatorii ca la 15000 km dar la cat praf e pe drumurile noastre tragi si tu concluzia..
Schimba-l la 8500-9000 k sau daca nu faci atatia km intr-un an, schimba uleiul in fiecare toamna, inainte de venirea iernii.

Cel mai bun raspuns:

0 voturi
A raspuns Shyva (670 puncte) acum 11 ani Va multumesc pentru ajutorul acordat.

Masina are 237.000 km cu motorul refacut la 160000 din cauza unei defectiuni (dupa ce  s-a schimbat radiatorul cei de la service au uitat
sa puna lichid de racire )
...dupa care s-a circulat pana la acesti km, apoi a fost abandonata in jur de 3 ani intr-o curte ( fara a fi ingrijita, pornita etc)

de asta nici eu nu stiu ce sa zic de STAREA MOTORULUI.

Cand am luat-o a trebuit sa schimb pe loc tot ce in seamna furtun de cauciuc, am dat uleiul jos din motor, am spalat instalatia de racire si multe altele.

Ca o concluzie din ce am inteles pot pune acelasi ulei ca la o masina de generatie noua indiferent ca e pe carburator sau injectie...si mai interesat as fi de cel fullsintetic doar ca... din cate vad fullsintetic inseamna 5W40 si nu prea ar fi indicat avand in vedere numarul de km pe care il are masina.

Ce parere aveti de Motul ?

Comentarii:

A comentat coostta (39,490 puncte) acum 11 ani Ai spus un lucru mare Motul,este unul dintre cele mai bune uleiuri de pe piata,peste castrol.... eu imi sustin ideea la un castrol 10w-40