4Tuning.ro > 4Tuning Help > Intretinere auto > Vopsire Bara fata??

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Vopsire Bara fata??

Salut baieti . am un astra f si vreau sa ai reconditionez bara fata. ea a mai fost schimbata si este neagra nu mai este cea originala cu vopseaua masinii. si asi dorii sa o fac negru mat. se poate face si cu sparay-ul acasa? ceva idei sfaturi...astept stima
A intrebat hondansr50 (2,160 puncte) acum 11 ani in categoria Intretinere auto
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

+1 vot
A raspuns Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani O dai jos de pe masina, o speli si o freci cu smirghel. Apoi o speli din nou, stergi de apa/praf si in principiu, poate fi atacata deja cu grund de plastic. Dupa 1-2 straturi de grund, dat din nou cu smirghel, o speli si dai cu vopsea. Cam asta este in mare. Pentru a-ti satisface curiozitatea, cauta pe youtube. Sunt zeci de tutoriale care sigur te vor ajuta!

Comentarii:

A comentat hondansr50 (2,160 puncte) acum 11 ani am inteles , o singura intrebare am grund de plastic gasesc in magazine auto tot sub forma de spary?? . stima
A comentat mannyx (7,640 puncte) acum 11 ani daca dai cu grund apoi iar cu smirghel nu o sa se ia grund-ul?
decat intreb, precizez ca nu ma pricep.
A comentat Bogdan_03 EXPERT (96,470 puncte) acum 11 ani Eu cand am intrebat, asa mi s-a spus. Teoretic, da, se indeparteaza putin grund si se creeaza o suprafata foarte aderenta. Se utilizeaza aceasta metoda cand plasticul are zgarieturi adanci. Practic nu este nevoie. Se poate da cu vopsea direct peste grund.
+2 voturi
A raspuns stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Daca vrei sa o faci cu spray,nu iti va iesi niciodata ca la pistol.
O poti vopsi si pe agregat,depinde daca te descurci sau nu.
1.Degreseaza toata bara,diluant sau orice alt degresant profesional.
2.Smilgher p400 plus p800 cu apa,sau doar p800 hidro.Bara trebuie sa aiba un aspect matuit,daca a fost culoare veche(nu stiu daca bara e neagra ca asa e materialul sau daca e vopsita),trebuie sa fie matuita.Daca bara e aspra,atunci nu se intra in material incat sa se finiseasca,la fel valabil si daca gresesti si incepi sa consumi material.Atentie daca faci la masina,sa nu se supraincalzeasca,posibil sa se albeasca in diverse locuri sau sa intri mai tare in material.
3.Degrasare completa.
4.Primer pentru plastic,se cumpara de unde iei vopseaua.Se vopseste 1 sau 2 straturi,trebuie sa ramana galbuie,daca primerul este incolor.
5.2 straturi de vopsea,sa fie neagra mat cumparata,sa nu aiba lac in ea si cam atat.Intre straturi trebuie sa se usuce bine.
Daca vopsesti pe masina,ziare si scotch de hartie,se acopera partile care nu trebuie vopsite.
Pentru procedura de vopsit,daca nu ai mai facut cauta 2 3 filme pe net.Atentie la spray si la vant sau orice curent,iti plimba jetul de vopsea peste tot.Se vopseste in linie dreapta de la stanga la dreapta si de sus in jos,nu se opreste pe suprafata de vopsit cu jetul pornit,nu se da de 2 ori in acelasi loc la acceasi mana.
Spor la treaba.