4Tuning.ro > 4Tuning Help > Legislatie Auto > Anvelope de iarna resapate... ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+2 voturi

Anvelope de iarna resapate... Bune?

Parca mai era o intrebare asemanatoare postata aici, dar nu o mai gasesc...

Anvelopele noi sunt clar pe primul loc pe podium, dar ce stiti despre anvelopele resapate? Sunt legale? Sunt durabile? Sau o sa trebuiasca sa cumpar altele la anu`?

Voi aveti/ati folosit asa ceva pe masina?
A intrebat phanes (6,580 puncte) acum 12 ani in categoria Legislatie Auto
Distribuie pe Facebook

Cel mai bun raspuns:

+8 voturi
A raspuns dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani Sunt legale, bineinteles, atata timp cat au inscriptia M+S. Sigur nu o sa trebuiasca sa le schimbi la anul.
In acelasi timp sunt mult mai putin performante, sunt mai grele si se echilibreaza mai greu. Acum depinde ce faci tu cu masina. Daca nu prea ai tu drumuri in afara localitatii si mergi mai lejer, fara regimuri alerte, sunt ok.

Daca mergi mai tare de fel, parcurgi multi km si mai ales prin afara orasului, uita de ele.

Mai depinde si de marca, ca si aici, sunt unele mai bune, altele chiar de aruncat la gunoi.
O firma buna de anvelope resapate este " Insa Turbo". Este din Spania.

Alte raspunsuri: (3)

+4 voturi
A raspuns nat04u (22,630 puncte) acum 12 ani Salut...am avut resapate pe masina am pus circa 20 de mii km pe ele intr-un an...dupa care au trebuit sa fie schimbate..incepand cu luna a-7-a de folosinta cauciucurile au inceput sa dezvolte uzura neuniforma si boalfe...am mai mers cu ele pana s-a facut 1 an si le-am aruncat..deci durata de folosinta a lor ar fi de circa 1 an si 30 mii km...Mentionez ca ale mele erau de iarna si le-am folosit tot anul,inclusiv vara...probabil si de aceea s-au uzat repede..Poate conteaza si stilul de mers,eu merg ceva mai tare pe toate portiunile de drum,curbe si drum drept...cred ca conteaza si cat de tare tragi de ele...
+1 vot
A raspuns gigidondoti (3,910 puncte) acum 12 ani buna,absolut orice produs care se face in ultima perioada(ma refer de 2-3 ani) terbuie sa fie conform cu standarde de calitate impuse de UE.aceste cauciucuri nu sunt de aruncat dar asa cum ai zis nu le poti compara cu cele noi.fii sigur ca si in strainatate circula lumea cu ele si am vazut resapate si pentru camioane asa ca nu ai de ce sa iti faci griji.bineinteles aceste anvelope nu iti confera aceleasi conditii ca o pereche de gume noi dar poti rula cu ele linistit(sunt mult mai bune ca niste cauciucuri d alea d dacie care au sarma iesita din ele:) ).in concluzie,daca le exploatezi normal o sa te tina iarna asta cel putin,daca vrei sport te adresezi altui segment de produse

Comentarii:

A comentat dadi_t (37,630 puncte) acum 12 ani Pe camioane se folosesc numai resapate... aproape. Cel putin in proportie de 95 %.

La camioane nu sunt atatia factori ce tin de performanta. Acolo trebuie sa reziste unor incarcaturi mari si cam atat, de asta nu se folosesc noi, aproape deloc.
Firmele cunoscute insele( Continental, etc.) isi resapeaza anvelopele pt. camioane, pt. ca nu cumpara nimeni noi.
0 voturi
A raspuns rostov105 (2,880 puncte) acum 12 ani Pe masina am cauciucuri noi, e drept cumparate cate 2, dar noi. Nu-mi voi pune niciodata resapate, cel mult second. Am o cunostinta sofer de camion si binenteles cum spunea cineva pe aici patronul ii cumpara doar resapate...isi roaga moartea asa de bune sunt, mai mult sta sa schimbe la ele dacat umbla. Concluzia lui : si cele mai ieftine chinezisme NOI sunt de ales in locul unor resapate!!